Srácok (2014) 33

Boys · Jongens
78' · holland · dráma, romantikus

A nyári szünetben a 15 éves Sieger az atlétikai csapattal edz a nemzeti bajnokság váltófutó számára. Mikor találkozik csapattársával, Marc-kal, olyan érzéseket fedez fel, amelyek túlnyúlnak a barátságon. Bár Marc viszonozza vonzalmát, Sieger magányosan küzd, ahogy a bajnokság közeleg.

holland · angol

Képek 14

Szereposztás

Gijs BlomSieger
Ko ZandvlietMarc
Jonas SmuldersEddy
Stijn TaverneStef

Kedvencelte 3

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

pvik13 

Istenem annyira imádtam ezt a filmet *-* Alig találok rá szavak..szívmelengető <3

1 hozzászólás
Chriss 

Aranyos film volt, és teljesen egyszerű, természetes. A legjobban Marc-ot szerettem, ő nagyon szimpatikus volt, viszont Siegerre haragudtam, mert párszor indokolatlanul volt bunkó Marc-al, aki ezt nem érdemelte meg.

Kikiriki

Aranyos volt, nekem tetszett :3 ^^
Habár a végéből nagyon hiányoltam azt a kis extrát, hogy esetleg bevallja az egészet az apjának, a bátyjának, a haverjának és a barátnőjének. Ez igazán beleférhetett volna még, mert összecsapták, sajnos.

Lex

A Nyári viharhoz hasonló a témája, csak nincs benne humor, és még csak nem is kellőképpen kidolgozott. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy lehet valami vágott verziót nézek, valami selejtet, amiből kihagytak részeket. De nem, ez tényleg ennyi. Kár érte.

A filmre jellemzőek a nagy csendek és a sok képbe mászó snittek. Kicsit Viharsarok érzésem is volt időnként (ez nem jó dolog számomra). Igazából a történet maga jó, a srác önnön szexualitásával való viaskodása is teljesen rendben van. Még a fiúk románca is tetszett. De nagyon sokszor hiányoztak az átvezetések, a végét pedig úgy ahogy van, egy az egybe elcseszték. spoiler

A plakátja nagyon tetszik a filmnek, bár magában a jelenetben kissé csalódtam. És hát nyilván a rendező és a forgatókönyvírók munkájában is.

Kemiviki 

Hát eléggé vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban.
Egyfelől tetszett ez a lassú tempó, tetszett, hogy ennyire jól áttudja adni a film Sieger vívódását.
Gyönyörű volt a táj és nagyszerűek a zenék. Meg a színészek.
Másfelől nekem hirtelen lett vége. Szerettem volna látni, hogy birkózik meg a döntésének következményeivel, s a Sieger apja és testvére mit reagál.
Ha egy picit jobban kidolgozzák a végét, egy rossz szavam se lenne.
Ui: A Siegert játszó Gijs Blam olyan cukiiii <3

Chris90 

Nekem a film nézése közben végig a Viharsarok című alkotás jutott eszembe. Teljesen máshogy közelíti meg a témát, és más a befejezése is, de hangulatában hasonló. Sok a csönd, a pillantás, nem akar sok mindent szájba rágni. Ez egy nagyon szép szerelmi történet, amelyben a lényeg a szerelemben van és nem azon, hogy a mássággal hogyan lehetne élni. Éppen ezért nem is foglalkozik azzal a film, hogy mit szól majd a család, a barátok, az egy másik történet. Eleinte mondjuk kicsit kaotikus volt, mert a négy srácot nem tudtam megkülönböztető (ez van, ha számomra ismeretlen színészek játszanak benne, ráadásul olyan idegen nyelven, amin abszolút nem értek, és nem is nagyon hallottam még). Egyedül az zavart, hogy Ed szála kicsit nekem a feleslegesnek tűnt, vagy inkább, hogy az nem került rendesen kibontásra.


Hasonló filmek címkék alapján