Doukyuusei (2016) 36

Classmates · 同級生
60' · japán · animációs, dráma, romantikus, anime 13

Történetünk főhőse Kusakabe Hikaru, egy, csak fiúk által látogatott iskola tanulója. Az osztály, ahová jár, kórusfesztiválon akar részt venni, amire szorgalmasan próbálnak is. Azonban egy alkalommal Kusakabe-kun észreveszi, hogy az osztálytársa, a szemüveges Sajou Rihito nem énekel a többiekkel… [tovább]

japán · angol
japán · angol

Képek 7

Szereposztás

Ishikawa HideoHara Manabu (hang)
Kamiya HiroshiKusakabe Hikaru (hang)
Nojima KenjiSajou Rihito (hang)

Kedvencelte 12

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Annyira szívesen néztem volna még sokkal tovább is. Mindkét srác nagyon a szívemhez nőtt, de Kusakabe valami eszméletlenül lökött – jó értelemben. Az elején az éneklésnél nagyon kellemes volt a hangja. A grafika is nagyon tetszett, egyedi és szép volt.

Marinette 

Kár, hogy ilyen rövid, szívesen néztem volna még tovább. A két srác teljesen különböző, egymás ellentétei, mégis milyen jól összeillenek. Két kis lökött, bírtam őket. A rajzolás nekem szokatlan volt, annyira nem is tetszett, a színvilága viszont gyönyörű.

Dreamborder

Helyes kis film volt. :) Egyszer mintha már nekiálltam volna… Mindenesetre most tetszett, még a grafikát is megszoktam a végére. Olyan kis különleges volt. Maga a sztori nem nagy szám, az a különlegessége (szerintem), hogy hiteles és őszinte. Szépen bemutatja két középiskolás fiú kapcsolatának a kialakulását. Nem mondanám, hogy ki is tud bontakozni, az a rész a The End után jön, de jó is volt ez igy. :) Tetszett na.

Sixa

Borzasztóan édes első szerelmi történt. A sztori lassan folyik a saját medrében, így van egy bizonyos hangulata, amit a gyönyörű grafika csak még jobban kihangsúlyoz. A karakterek egyediek voltak és imádtam a személyiségüket. Főleg a kis bohókás Kusakabe-t :) Csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek!

yeliel

Gyönyörű <3 mindenkinek aki szereti a vízfestéket és a szerelmes fiúkat

2 hozzászólás
krlany 

Kedvesek, aranyosak, bénák és furák.

Ercsusz 

Annyira aranyos, bolondos és vicces is egyszerre :) Imádtam! Tuti, hogy még megnézem, mert ezt muszáj újranéznem, annyira nagyon szívmelengető.
A kedvencem a homokozós jelenet :D na meg amikor Kusakabe kikérte a tanár véleményét, hogy spoiler XD Majd miközben beszélgetnek, spoiler a suli tetején XD mi ez már?! :D

kriszmanesz

az azonos című manga alapján készült anime két középiskolás diák, két osztálytárs, Kusakabe Hikaru és Sajou Rihito története. a sztori a saját tempójában halad, nem túl mély, nincsenek benne nagy meglepetések, csak szép lassan egymásba szeretnek. ami igazán megmarad az emberben, az a rajzolás, ami szemet gyönyörködtető, igazán különleges és egyedi. ami pedig igazán élvezetessé teszi a filmet, azok a karakterek. fantasztikus, ahogyan reagálnak egymásra, apró rezdülések, mozdulatok, pillantások… az érzelmek szinte hömpölyögnek a képernyőről. szóval ez egy totál romantikus első szerelem története, csodás grafikával és nagyszerű zenével.

Gazuzangó 

Nagyon tetszett, amiért nem a tipikus „addig szenvedjük végig a játékidőt azzal, hogy nem vagyunk képesek cselekedni, vagy csak félreérthető helyzetekbe hozzuk magunkat, ameddig el nem telik a négyötöde”, hanem sokkal reálisabban ábrázolta a kapcsolatukat. Az egyetlen, amit nem teljesen értettem, az az időkezelés volt. Nem igazán jött át, hogy mikor telt el az egy év, melyik két jelenet között volt nagyobb időugrás.
A karakter designe-ot imádtam. Annyira különleges és olyan megragadó, hogy bárhol fel lehet ismerni; ez a tökéletes példája az „egyszerű, de nagyszerű”-nek (bár amikor futottak, az első ötletem az volt, hogy ők is devilmanek lettek (Devilman: Crybaby (2018–2018)), főleg Kusakabe, ahogy kapkodták a lábukat.
És ahogyan az összes többi értékelő, én is oda meg vissza vagyok Kusakabétól. Annyira aranyos és szimpatikus, nagyon örülnék, ha ilyen haverom lenne, nem lehet nem elmosolyodni rajta (és imádom a haját, annyira jól néz ki! Bár kicsit feltűnő, amikor az egész osztályból csak az ő feje virít ki).
Eddig messze ez volt a legaranyosabb shounen ai, amit láttam, és hangulatban pedig kicsit a Asagao to Kase-san. (2018)-ra emlékeztetett, márcsak az egyszerűsége miatt is (bár az nem fiúk, hanem lányok szerelméről szól).


Népszerű idézetek

Ercsusz 

Kusakabe Hikaru: Tudod, akárhogy is éljük az életünket, mindig lesznek olyan dolgok, amiket megbánunk és olyanok, amiket nem.


Hasonló filmek címkék alapján