Spancserek (2009) 47

I Love You, Man
105' · amerikai · romantikus, vígjáték 16

0 díj · 1 jelölés

Peter, a menő ingatlanügynök arra készül, hogy elvegye álmai asszonyát. Ám szorult helyzetbe kerül, amikor rájön, hogy nincs olyan barátja, akit felkérhetne esküvői tanúnak. Peter a legkülönfélébb módszerekkel próbál sebtében szert tenni egy, a célnak megfelelő barátra, mígnem találkozik az… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Paul RuddPeter Klaven
Rashida JonesZooey Rice
Sarah BurnsHailey
Jaime PresslyDenise
Jon FavreauBarry
J. K. SimmonsOswald Klaven
Andy SambergRobbie Klaven
Jason SegelSydney Fife
Lou FerrignoÖnmaga
Thomas LennonDoug

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Yaro

Miért fontos a barátság? Miért kell az embernek egy legjobb barát? Erre ad választ ez a film. Sajnálom, hogy a romantikus kategóriába került. Bár az angol Bromance, esetleg még a buddy comedy is jobban kifejezné miről is van szó. Vígjáték révén persze a szereplőket erősen karikírozták, de a film üzenete átjön. Jó dolog ha vannak akármilyen nemű, beállítottságú vagy korú barátaid, de minden embernek szüksége van egy legjobb „jóbarátra”, egy bizalmasra akinek beszélhet a problémáiról, legbelsőbb gondolatairól vagy a titkos, másoknak el nem mondott vágyairól. Peter számára ez akkor válik valósággá mikor az esküvőjére készülve rájön, hogy nincsenek igazi barátai. Minden kínosságával és esetlenségével együtt megtalálja az „igazit”, a legjobb barátot, Sydney-t. A film voltaképp kettejük brománcának története és megmutatja, hogy miért fontos, hogy legyenek igazi barátaink.

LoneWolf 

A közelmúltban készült vígjátékok egyik királya a szememben. Vagy 5x láttam és mindig tudok rajta nevetni, ráadásul együtt tudok érezni a főszereplővel, mivel nekem sincs túl sok haverom és főként lány barátaim vannak, így előfordulhat, hogy az esküvőmre toboroznom kell majd egy tanút / barátokat, bár az a filmből is kiderül, hogy ez nem egy könnyű feladat. A szereposztás ezen felül fergeteges, a poénok sokadszorra is ütnek, ráadásul a zenei felhozatal magában is könnyedén leveheti a lábáról a nézőt. Csak ajánlani tudom. Érdekesség: Az „Agymenők”-ből ismert Melissa Rauch (Bernadett) is feltűnik a filmben, mint egy futó hölgy, aki ráordít Sydney-re.

hankman 

Ez a film számomra se nem vicces, se nem romantikus. spoiler

Pasi vagyok, ez már önmagában sok mindent elmond, tehát főleg azt, hogy nem vagyok prűd, de a film első negyede, csak konkrétan a szexszel kapcsolatos poénokra megy rá. spoiler

Úgy érzem, ezt a filmet sokkal jobban megcsinálták később a Bérhaverok képében.

Értem én, hogy a főhősnek bénácskának kell lennie, hogy megértsük, miért is nincsenek nagyon haverjai, meg, hogy ideges, hogy olyan dolgot kell csinálnia amiben nem jeleskedik spoiler, de nem csak szimplán béna, hanem emberileg életképtelen a csávó! Komolyan összevissza beszél, merő ciki és már nekem kellemetlen, amiket művel. Totálisan idegesítő a filmben mindvégig.

Jason Siegel kellett ebbe a filmbe, mert valóban színt visz bele, mivel Peter nem csak iszonyat béna, hanem merőben karót nyelt figura is (ismét egy jó tulajdonság, amiért szeretni lehet, ugye?). Sydney karaktere sem az a hibamentes, ugyanis egy nagy felelősséget minél inkább ódázó nagy gyerek. spoiler
A feleségjelölt Zooey igazából jelentéktelen volt számomra, egész kedves nő, de nála sem volt minden rendben: spoiler Jaime Pressly és Jon Favreau alakította párocska viszont a kedvencem volt: Barrynek, az ős kőbunkónak és a kotnyeles Denisenek elég sajátos kapcsolata van egymással, egyfolytában veszekednek, de közben csak szeretik egymást.

spoiler

Helyenként tudtam nevetni csak egy-két jobbra sikerült poénon, a főhős ultra gáz, a történetet, amiről szólna sokkal jobban is megcsinálták már.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján