Sötét helyek (2015) 62

Dark Places
113' · francia, amerikai, angol · akció, dráma, thriller

Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.

Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja – egy hírhedt bűnügyekkel… [tovább]

angol

Szereposztás

Charlize TheronLibby Day
Corey StollBen Day
Tye Sheridana fiatal Ben Day
Andrea RothDiondra
Chloë Grace Moretza fiatal Diondra
Nicholas HoultLyle
Christina HendricksPatty Day
Sean BridgersRunner Day
Sterling Jerinsa fiatal Libby Day
Hirdetés

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Törpillaa

Nem olvastam még a könyvet, de nekem ez nagyon nem jött be. Nem tudom miért, de egyáltalán nem tetszik még a főszereplő csaj sem. Többre számítottam, mint kaptam belőle. Se a szereplők, se a történet ne fogott meg.

csartak 

Nagyobb fordulatra számítottam a végén. Charlize Theron jó benne. A könyvet tuti nem olvasom el, ebből a sztoriból elég ennyi is, nem kötött le annyira.

Ellen_Ripley

A könyv nélkül, önmagában nem tudom milyen lett volna ez a film, de mint könyvadaptáció azt hiszem, kivételesen jól sikerült. A legtöbb szereplő szerintem el lett találva, talán csak annyi a bibi, hogy Charlize egyszerűen nem tud annyira antipatikus lenni, mint Libby, de ez biztos csak azért van, mert imádom :) (egyébként tud ő nagyon antipatikus lenni, lsd. A rém, Hófehér és a vadász…)
Jól sikerült megtalálni az egyensúlyt a jelen és a visszaemlékezések között, s szerintem elég jól sikerült a motivációkat is bemutatni, nyilván nem annyira, mint a könyvben, de ettől még működött.
Tényleg csak néhány dolog zavart, pl. nem értem mi szükség volt arra, hogy január 2-ból október 17-ét csináljanak?
Egyébként egy jó film, de a könyv az igazi!! :)

Hópárduc

A könyvet még nem olvastam, de a film tetszett nekem!
Szerintem elég fordulatos volt. :)

Zsófi

Erre a filmre már nagyon rég kíváncsi voltam. Az alapjául szolgáló Gillian Flynn könyvet már olvastam, határozottan nem olyan jellegű volt, mint a Holtodiglan (de hát ki is akarna csak ugyanolyan könyveket olvasni egy írótól), de nekem tetszett. Így eléggé bezsongtam, amikor megtudtam, hogy film is lesz belőle. Sajnos, azonban csalódnom kellett. Az első pofon az volt, hogy a főszereplőt, Libby Dayt Charlize Theron játszotta, félreértés ne essék, semmi bajom vele, csak egyszerűen erre a szerepre nem volt megfelelő választás. A könyvben olyan jól kidolgozott volt Libby visszataszítósága, ő maga is csúnyának tartotta magát, alacsony és barna hajú volt. Ezekről a dolgokról ugye nem Charlize jut az eszünkbe, a filmben a történet sem volt olyan jó, mint olvasva és a végén sem volt meg a katarzis élmény.
Nem nagyon tudtam a filmet úgy nézni, mint egy sima filmet, folyton a könyvvel hasonlítgattam, és csak egy elszúrt adaptációt láttam, ezért megkérdeztem a tesómat, hogy neki hogy tetszett, de ő sem volt elragadtatva tőle.

NannyOgg 

A legizgalmasabb kérdés, ami ezzel a filmmel kapcsolatban felvetült, hogy mikor és miért töltöttem le. Totál nem emlékszem a pillanatra, amikor azt gondoltam, kíváncsi vagyok rá. Meg kellett néznem a trailert, és még akkor sem volt fogalmam, mi ez. Ott kellett volna megállnom, az előzetes sokkal érdekesebb, mint maga a film.

Aikome 

Mostanában egyre több „meh” kategóriás filmet fogok ki. A végén úgy járok, mint a könyvekkel – több hónapra lemondok az „élvezetről”.
Olyan jónak ígérkezett sztori alapján, de én valami nagy csavarra számítottam. Hogy kiderül, a nagynéni, vagy mit tudom én ki volt a gyilkos, de ez így olyan snassz. Senkit nem ért nagy megdöbbenés, senki nem bámulta szájtátva azt a bizonyos jelenetet. Csak úgy… Van.
Charlize Theron viszont fantasztikus színésznő, ahogyan Chlöe Moretz is. Mindkettőjüket töretlenül szeretem a satnya film ellenére is. :)

george08

Alapjában véve nem volt rossz film, de nagyobb fordulatra számítottam a végén. A színészek jók benne. A történet is érdekes. Viszont a múlt szerintem érdekesebb volt, mint a jelen. Egy-két dolog nem tetszett, de aki szereti a krimiket annak ajánlom.

Aliza

Mindenképp elolvasom a könyvet. :)
Mondjuk nekem valahogy a vége kicsit kiszámítható volt… Vagy legalábbis a megérzésem eléggé bejött, bár meg is lepett. :)

rhysciar 

Jó kis film volt, mondjuk csak egyszer nézős, viszont jobban tetszett a Holtodiglannál. Azt hiszem ebben sok szerepet játszott Charlize Theron is, de egyébként a történet is jobban bejött, a felépítése is, hogy felvezette a gyilkosság estéjét, és megismerhettük a karaktereket.
Na meg persze az a tény is közrejátszott, hogy végig rossz emberre tippeltem (nem mintha ez fura lenne, krimikben nagyon szar vagyok), szóval rendesen meglepett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján