Sötét csillag (1974) 10

Dark Star
83' · amerikai · sci-fi, szatíra 12

A technológiai fejlődésnek köszönhetően az emberiség a huszonegyedik század közepére eljutott arra a szintre, hogy gyarmatosítsa az univerzum távoli pontjait. A Dark Star felderítő űrhajó exponenciális thermosztatikus bombákkal van felszerelve, és az űr legsötétebb részein portyázik azzal a… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Brian NarelleDoolittle hadnagy
Dan O'BannonPinback őrmester
Cal KuniholmBoiler
Dre PahichTalby
Joe SaundersPowell parancsnok
Cookie KnappSzámítógép
Alan Sheretz19. Bomba hangja
Adam Beckenbaugh20. Bomba hangja
Miles WatkinsFeladat irányító
Nick CastleŰrlény

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Most látom, hogy szatíra. Így már valamennyivel árnyaltabb a kép, de nem sokkal jobb. A film egy nagy semmi. Az első órában nem történik semmi. De tényleg. A burleszk jellegű űrlény üldözésből és pár beszélgetésből világos lesz, hogy a legénység minden tagja debil. A film végére pedig kiderül, hogy még a halott, lefagyasztott kapitány is az. (bár ez lehet, hogy azért van mert már nem él).
A végén kezd „izgalmas” lenni a dolog, amikor a bomba fel akarja robbantani a hajót, (bár nem tudtam egyik karakterért sem izgulni) de végül sikerül filozófiai ellentmondással hatástalanítani.

csokidani 

Hát ez meg mi a szent sz@r volt? Nem erre számítottam. Azt hittem egy jó kis retro űr sci-fi lesz majd, szeretnivalóan elavult technikával. De űr az alig volt benne sajnos, helyette ez a kínosan erőltetett (de semmilyen szinten nem működő) vicces-szatírikus vonal ment végig. A film SEMMILYEN szinten nem működött. Sci-finek harmatos, szatírának meg annyira halovány, mint egy lepkefing. Izgalom semmilyen szinten nincs benne, debil blődség viszont annál több. A teljesen kivehetően strandröplabdából készül szörny, az meg már micsoda??? Sajnos a végeredmény nem csak a mai szemmel, hanem a korba áthelyezve is borzasztóan gyenge. Nagyon-nagyon. Régóta meg akartam nézni; kár volt. Nosztalgia faktor miatt SEM ajánlom megtekintésre.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján