Kedvencelte 5

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Bevallom számomra nagyon lassan indult be, az első 4-5 rész annyira nem is tetszett, de utána beindultak a dolog és tökre érdekes lett, sőt nagyon kíváncsi lettem hogy mi lesz velük és hogy spoiler.
Maga a téma érdekes és szórakoztató lett, és az üzenete is fontos, főleg arról szól hogy megkel ismerünk magunkat és elkel fogadni. Szerintem nagyon jól bemutatja a sorozat ezt.
Voltak benne kínos részek de nem maga a szex miatt hanem maga a szereplők által de ez inkább csak az elején fordult elő. A végére elég jól működött az egész.
A szereplők nem voltak rosszak, mint ahogy már említettem az elején nem kedveltem senkit és magát a sorozatot sem, úgy a végére megkedveltem elég sok mindenkit, kedvencem Adam, Krynicki, Paulina volt. Egyébként mind a három lány hatalmas karakter fejlődésen ment át.
Ha lesz második évad biztos megnézem mert kíváncsi vagyok a lányok sorsára és hogy most mit fognak kezdeni. Igazából jó kis sorozat lett.
https://static.antyweb.pl/wp-content/uploads/2021/03/23…

Békacica 

Pro:
Fél napig el voltam vele. Lepörgettem, szórakoztam. Könnyedke, nincs sok konfliktus, és azok is hamar megoldódnak, bár ez kontra is lehetne.
A világ (egyik) legjobb fej tanára volt benne. Bírtam, hogy látta a projektben a lehetőséget, még férfiként is. Bár a támogató férfi karakter egy klisé, ez a karakter üditő színfolt, a sok hősszerelmes támogató fölött áll.
Bírtam a szereplőket. Főleg a sexshopos srácot. Kinek mi jön be.
A lányokban néha magamra ismertem. Sarkos karakterek és kínos is velük együttérezni, de mégis ez egy pozitívum, jól eltalálták őket.
Női szemszög.
Végre valami nem a gimis útkeresőkről szól, hanem az egyetemistákról. Végre egy női karakter, aki büszke arra, hogy huszonévesen még szűz, és nem akar mindenáron pasit.
A szóban forgó téma tényleg fontos, bár nem tudom segít-e ezen egy app. Kell erről beszélni mindenképpen, ne legyen tabu a téma, az önismeret fontos, és az önszeretet is egészséges mértékben szükséges dolog. Sokkal szájbarágósabbnak képzeltem az egészet, és ehhez képest egy elég laza dolgot kaptam.
Jó, hogy nem oda futott ki a gondolatmenet, hogy a férfiak abszolút felesleges nem, és az egyéb segédeszköz a megoldás. Ettől kicsit féltem, ez borzasztó káros és kiábrándító lenne.
Így magában ennyi részben elég kerek, nem kérek új évadot, nincs hiányérzetem.
Tömegcucc, ami jó, mert a téma az átlagról szól, tehát az átlagnak kell látnia, könnyen emészthető, sok gondolkodást nem igényel. Azért vannak érdekes montázsok és szemszögek, képileg más, mint a megszokott. Furcsa az amcsi dolgok után nézni, de ettől még jó.
Erős, hangulatos zene, próbál hozzáadni a cselekményhez.
Próbálja rombolni az egészségtelen felfogást, miszerint csak a diploma vezet sikerhez és karrierhez, anélkül inkonpetens vagy és a híd alatt fogsz piálni életed végéig.

Kontra:
Hát így nem kezdünk semmilyen tudományos munkába. Csak a sorozat felénél kezdenek el hasonló app és szakirodalom után keresni, akkor is csak úgy gugglén. Oké ez kiindulásnak jó, de addigra már egy csomó mindent kitaláltak.
Nincs ilyen rangos verseny, ahol így lehet váltogatni a bemutatott projekteket. Ezeket le kell adni valamivel előbb, elvileg úgy állsz oda, hogy mindenki olvasta a kutatásodat, amit ugye megvédesz ott. Mintha szakdoga lenne. Tehát nem is lehet ilyen kérdés, hogy van-e valami kézzel fogható kutatásod, mert már ott kell lennie náluk. Ilyen formán nem csoda a dolog kimenetele, bár értem mit akar ez figurázni. Van, hogy a második, harmadik helyezett is jobb az elsőnél, még laikus is megmondja, de nyilván vannak más szempontok is. Nyilván.
Monika anyja nagyon idegesítő, az egyetlen karakter, aki elviselhetetlen számomra. Egy kókler, aki közhelyeket pattogtat és ezért pofátlanul pénzt kér. Ráadásul manipulatív, mindenkivel szemben.
Ez az egész le akarja tolni a torkomon, hogy mindenki a szexen gondolkodik, egyetlen aszexuális karakter sincsen, mindenki rájön, hogy dugni jó és kész. Miért?
Paulina a barátnői helyett a gyóntatószékbe jár. Értem én, hogy vallásos karakter, de egy idő után már elhagyhatta volna ezt, mert először még jópofa volt, aztán már én éreztem kellemetlenül magam. Néha túl van tolva a cringe.
Még egy idegtépő karakter, az Erasmus guy. Hát én bottal se piszkáltam volna meg, mivel semmi nem utalt rá, hogy használt volna óvszert, de mindenkit tolt. Jó, ez vicces is igazából, tényleg vannak ilyenek.
Néhány szexjelenet, mintha olcsó pornóból lesték volna el. Persze ez nem egy művészfilm, de mégsem ezt vártam. Azért a végére ez szerencsére erősen oldódott.
A zene a végére nagyon idegesítő lett. Ráadásul feliratozva is volt, pedig szinte mindig ugyanazt susogta és nem volt nagy jelentősége.
A droghasználatot valami állati nagy buliként festette le, az érintett szereplő rosszulléte kb. semmi volt.
Sok érzelmet nem váltott ki belőlem sajnos, nem éreztem, hogy nagy figyelmet igényelne tőlem, valóban daráltam, annyira könnyed.
A Szexoktatás sokkal jobb, még akkor is, ha az elsősorban a 16 évesekről szól. Vannak sorozatok, amiknek nem kell direkt a női szexualitásról szólniuk, mégis inspirálhatják a lányokat. Például a Chilling Adventures of Sabrina női karakterei is kezdeményezőek és élvezik, az életet.

Összegzés:
Egy rakás pro és kontra is van, viszont a rövidek kedvelőinek itt egy tetszett-e bekezdés.
Jó az üzenet, és örültem neki, hogy kihoztak egy végre nem gimiseknek, inkább fiatal felnőtteknek szóló sorozatot a szexszel kapcsolatban. A női szemszögnek is fölöttébb jár a szívecske. A karakterek és a téma oké, de a történet háttere az borzasztó összecsapott. Látszik, hogy az alkotók vagy nem jártak ilyen versenyen vagy egyetemen se (azért ott csak jártak). Vagy feláldozták a valóságot az üzenetért cserébe, amit én annyira nem csípek. Filózok a csillagszámon, hogy ez most rossz-e vagy jó-e, inkább jó talán, amennyiben itt szépen nyitva hagyják a szálakat, hogy gondoljon mindenki, amit akar.

VAnna

Ez érdekes volt, vicces, néhol kínos, de összességében igen szórakoztató. Nagyon tetszett a lengyel valóság bemutatása, a kereszténységük megélése, hogy ezek az emberek nem voltak tökéletesek minden állapotukban, a lakhelyük sem átlagban egy luxusvilla volt, hogy Húsvétkor a családi ebédnél előkerült az a jó kis pálinka. :D
De közben mégis egy nagyon nyitott gondolkodású sorozat, ami arról szól, hogy hogyan figyeljünk önmagunkra és építsük fel úgy magunkat, hogy ne mások elvárásai szerint éljünk, hanem magunkért.

BBU

Huu hát nem is tudom, hogy tetszett-e nekem ez a sorozat. Voltak benne jó részek de kicsit több volt benne a kínos jelenet számomra, és nem a téma miatt, mert szerintem az kifejezetten jó és érdekes volt, hanem a kivitelezés szempontjából. Ha lesz folytatása valószínű meg fogom nézni, de lehet csak ilyen háttérzaj szintjén fog menni. :/

éééés ui.: Csak nekem hasonlított nagyon Sandra Drzymalska, a Monikát játszó színésznő Mihalik Enikőre?! :D


Hasonló filmek címkék alapján