Kedvencelte 2

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

The_General 

Ez egy rendkívül profin felépített, megható és fontos film, nagyszerű színészekkel, kiváló rendezéssel, a XX. század egyik legnagyobb emberéről, és az ő egyik legfontosabb és legnehezebb próbatételéről. Bárcsak sokkal több ilyen ember lenne, mint dr. King, és sokkal-sokkal kevesebb olyan, mint Clark sheriff, vagy George Wallace.
Másrészről elgondolkodtató az amerikai színészekkel kapcsolatban, hogy Martin Luther King-et a brit David Oyelowo játszik (egyébként fantasztikusan), a tősgyökeres texasi Johnson elnököt a brit Tom Wilkinson, dr. Clark feleségét a bámulatosan gyönyörű Carmen Ejogo, aki szintén brit, és a nem túl pozitív alabamai kormányzót, George Wallace-t a mindig remek, mellesleg brit, Tim Roth….szerintem ez elég érdekes.

4 hozzászólás
viky0222 

Tény, hogy szerintem nagyon jól bemutatja az African American Civil Rights mozgalmat, Martin Luther King-et, mondanivalója miatt is érdemes megnézni, de az is igaz, hogy ezek a filmek nem nekem valóak. Ezt is csak az egyik órám miatt láttam, ott néztük. Itt-ott kifejezetten untam, és megmondom őszintén, bármennyire igyekeztek is, a brit akcentus többször átütött és rettenetesen illúzióroboló volt.

Kino 

Tim Roth azzal a kicseszett akcentussal… nem tudtam sírjak vagy nevessek.

Mr_White 

A film nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol az All the way végződik. Azért is jó volt egymás után nézni a két filmet, mert így pár dolog érthetőbb, mint ha csak magában ezt a filmet néztem volna.
Sajnos ez a mozi többször is az érzelgősség csapdájába esik, ami nem csoda, mert King túlfűtött beszédei inspirálnak erre, de sajnos néha sima párbeszédekben is ezt a hangot hallani, mintha itt mindenki minden pillanatban a világot váltaná meg. Fontos téma és mondanivaló, szóval érdemes rászánni a két órát, de mint film csak közepes.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján