Sekély sírhant (1994) 50

Shallow Grave
89' · angol · thriller, krimi 18

Alex, David és Juliet közösen bérelnek egy tágas lakást, ami annyira tágas, hogy negyedik bérlőt keresnek. A három jó barát komoly interjúk után választja ki a szerencsés nyertest, Hugót, aki azon nyomban beköltözik. Néhány napig nem is látják, ezért bemennek a szobájába. Hugo halott, de… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Ewan McGregorAlex Law
Kerry FoxJuliet Miller
Christopher EcclestonDavid Stephens
Ken StottMcCall nyomozó
Keith AllenHugo
Colin McCredieCameron
Victoria NairnLátogató
Gary LewisLátogató
Jean Marie CoffeyGoth
Peter MullanAndy

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Bohemian 

Úúhúgy szeretem, amikor sok rossz film után már nem várok semmi jót a következőtől, aztán BUMM, mégis durván jó lesz. Egyáltalán nem erre számítottam, bár semmit nem tudtam előre, csak hogy Ewan McGregor és Danny Boyle összetették, amijük volt. Ejnye na, nem gondolni itt mindenféle olyanságra, szégyelld magad.
Azért sem gondoltam, hogy tetszeni fog, mert mégiscsak az első rendezése Boyle úrfinak, valami kis egyszerű és vontatott buggyanattra számítottam, ehhez képes valami egészen reálisan beteges sztorit kaptam, ami nagyon bejött. Néhol áradt belőle a Trainspotting buké, de meglehet ezért is tetszett annyira. :-)

4 hozzászólás
fayakezdet 

Régen ha filmválasztás előtt álltam, mindig színész alapján szűkítettem a kört, most már viszont rendező alapján találom meg amit nézni szeretnék. Sőt.. igazából régen nem is voltak kedvenc rendezőim, csak színészeim, de ha lehet így fogalmazni, szerintem egy jó rendező többet ér mint egy jó színész. Nagy kedvencem a Trainspotting, sokszor láttam, de nem voltam tisztába a rendező többi munkájával, így utána néztem.. örömmel konstatáltam hogy több olyan filmet készített amit láttam már és szintén tetszett. Ez kivétel volt közülük, nem is hallottam még róla, de elolvasva a történetet felkeltette az érdeklődésem. Már az elején éreztem rajta azt a hangulatot amit a Trainspotting is képviselt, legalábbis sok hasonló vonást vettem észre a két film között. Bár ez ahhoz a filmhez képest csak szárnybontogatás, nem mondom hogy elhalványul annak fényében, de ha az tíz pontos film, akkor ez csak gyenge nyolcas, ha ettől eltekintek, még talán többet is adnék. Mindenképpen megér egy megtekintést, akár még pár évente újranézős is lehet..

Negative_Singularity

Mindig újra szeretném nézni ezt a filmet, de aztán valami visszahúz, mintegy figyelmeztetésképpen, hogy ne. És nem azért, mert rossz film, épp ellenkezőleg, szinte már zseniális; valamit nagyon felbolygat az emberben, valami sötétet és nyirkosat, mint egy, hm… sekély sírhant.

Kitticica

Nekem ez nagyon nem jött be, bár az ismertető alapján sejthettem volna… Danny Boyle és Ewan Mcgregor miatt azt gondoltam érdemes lesz, de nagyon beteg film volt és csak azt vártam, hogy véget érjen.


Népszerű idézetek

woolfe

Victory is the same as defeat. It's giving in to destructive competitive urges.

woolfe

I've never seen a dead body before. I saw my grandmother of course, but I don't think that counts. I mean, she was alive at the time.


Hasonló filmek címkék alapján