Segítség, apa lettem! (2000) 35

The Family Man
125' · amerikai · romantikus, vígjáték 6

Jack Campbell ( Nicolas Cage) egy Wall Street-i nagymenő, karrierje csúcsán. Nagystílű, rohanó életmódja azonban egyik pillanatról a másikra drasztikus fordulatot vesz egy havas éjszakán, amikor akaratlanul részesévé válik egy fegyveres rablásnak. Meglepetésében, hirtelen jött bátorságával… [tovább]

Magyar · Nincs
angol

Képek 3

Szereposztás

Nicolas CageJack Campbell
Téa LeoniKate Reynolds
Harve PresnellNagy Ed
Don CheadleCash
Jeremy PivenArnie
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Bubu 

Úgy emlékeztem, karácsonyi film ez, de szerintem csak azért rémlett így, mert Karácsonykor láttam. Oké, volt benne Karácsony, de csak az elején és a végén és nem is kifejezetten lényeges a történet szempontjából.
Mindezek ellenére Scrooge történetét juttatta eszembe Dickenstől. (Talán ez is hozzáadott a karácsonyi hangulathoz.) És átiratnak (már ha tényleg a Karácsonyi ének ihlette a sztori íróit) nagyon jó. Humoros, romantikus és tanulságos. Bár a tanulsága pontosan ugyanaz, mint az említett Dickens regényé.
Aki szereti a romantikus komédiákat, annak erősen ajánlott a megtekintése. És bár, mint írtam, nem karácsonyi, Karácsony környékén képes megteremteni az ünnepi hangulatot erőltetett havas jelenetek, Mikulás, Kevin McCallister, Grincs és társaik nélkül is.

Valcsa

Egy csillagot adtam még rá pluszban, annyira kedves, szívhez szóló film. :)
Nagyon tetszik spoiler
Nem kifejezetten karácsonyi film ugyan, de karácsonykor szerintem nagyon is ideális, Jack karaktere valóban eléggé hasonlít a Karácsonyi ének-ből Scrooge-ra, nekem is ő jutott eszembe spoiler. Sajnos sokaknál látom ezt, hogy hajszolják a sikert a karrierjükben, nem kell pár, nem kell család, csak a mának él, legyen sok pénz, luxusház és luxusautó – esetleg elválik és a családjának is hátat fordít – aztán később jön a panaszkodás, hogy magányos, értelmetlen az élete, stb… Annyira jól bemutatja ezt a helyzetet a film is, és szomorú belegondolni, hogy hányan élnek így, hányan baltázzák el így az életüket. :(
Én még biztosan sokszor újra fogom nézni, de nekem ez is inkább karácsonyi, ilyenkor nagyon jól esik, és jobban meg is érint a film, mint úgy amúgy. A cím szerintem eléggé gagyi, nem igazán takarja azt, amit valójában üzen ez a film… :/ Szóval ez alapján senki se ítélkezzen… Nagyon tudom ajánlani, hogy így év végén ütemezzétek be, ha egy kis romantikus, cuki, családi – ugyanakkor mélyebb tartalommal is bíró filmre vágytok.

fayakezdet

Nekem ez a karácsonyi film, nem a Reszkessetek betörők. :D

Dinah 

Jónak indult, nem is volt rossz. Levonás a vége miatt.

Fanni_Dorottya

A végét én máshogy képzeltem el, de nem volt rossz. A csengő szerepe nem teljesen tiszta, úgyhogy legalább elmondhatom, hogy végre láttam egy olyan rom-komot, aminek nem teljesen nyilvánvaló/klisés minden mozzanata. Karácsonyra tökéletes :)


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Kate: A tervek nem tesznek naggyá, Jack. Ami bennünk van, attól leszünk óriások.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján