Scott Pilgrim a világ ellen (2010) 187

Scott Pilgrim vs. the World
112' · japán, amerikai, angol, kanadai · akció, kaland, vígjáték, fantasy 12

3 díj · 3 jelölés

Scott Pilgrim-re, a 22 éves, basszusgitárosra ragadnak a csajok. Nehezen tudja lekoptatni őket, ám minden megváltozik, amikor Ramona begörkorizik az életébe. Scott hamarosan rájön, hogy a lány szerelmi életét az exbarátai irányítják, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy szó szerint… [tovább]

angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Michael CeraScott Pilgrim
Alison PillKim Pine
Mark WebberStephen Stills
Mary Elizabeth WinsteadRamona Flowers
Kieran CulkinWallace Wells
Anna KendrickStacey Pilgrim
Ellen WongKnives Chau
Chris EvansLucas Lee
Mae WhitmanRoxy Richter
Brie LarsonEnvy Adams

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Furcsa volt, szokatlan és teljesen zakkant, de nagyon szórakoztató. Tetszett a sztori abszurditása, a képregényes megoldások, viszont egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem. Nem olvastam, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, viszont Michael Cera nekem borzalmasan egyhangú színész, most sem igazán tetszett. A végét egy picit már untam, de mindent összevetve nagyon humoros alkotás volt.

pvik13 

Hát ez egy brutális film xD Komolyan mondom alig volt olyan jelenet amin nem nevettem. :D

Szeszj 

Ezt a filmet is már többször láttam, mikor először néztem meg már akkor is lenyűgözött, kicsit elvont film de pont ez jó benne, izgalmas és vicces is, meg azért valamilyen szinten aranyos is! :D A harcok valami nagyszerűek, nagyon tetszettek, főleg a végén. A szereplők is nagyon jók voltak a kedvencem egyértelműen Wallece, nagyon nagy figura a srác, de a többieket is nagyon bírtam. A gonosz exek közöl a kedvencem a z utolsó volt! :D Biztos hogy még megnézem! :D https://www.youtube.com/watch…

2019.11.02: Még midig nagyon király! :D Imádom.

rocketdog 

Hatalmas pozitív csalódás volt ez a film. Egy könnyed, vicces, romantikus történetre számítottam a szokásos forgatókönyvvel. Ehhez képest igencsak meglepett, hogy nem a szerelmet jelölte meg végső és legfőbb célként, hanem az egyéni fejlődést, amivel aztán lehet táplálni egy egészségesebb kapcsolatot. Ezt a hozzáállást én is osztom, ezért volt örömteli viszont látni egy könnyedebb műfajú filmben is.
A szereplők, mint rpg karakterek, a feladatok, mint küldetések, a készségek, mint stat pontok ábrázolása, és általánosságban az életben való haladás játékosított verziója nagyon jól működött.
Nem hibátlan, időnként kissé leül a tempó, de ezért bőven kárpótolnak az eredeti poénok és az indie zenék, ami szintén központi eleme a filmnek. Simán többszörnézős.

kvázimozi 

Kissé elvont, bohém akció-komédia, kellően egyedi stílussal, izgalmas szövegekkel és remek alakításokkal, romantikusan groteszk történettel, érezhető kémiával, jó zenékkel és frappáns rendezéssel. A teljes játékideje alatt szórakoztató, szerintem amolyan instant-legendás ballada amit ráadásul máris újranéznék… így aztán nyilván elfogult vagyok vele, de részemről kiérdemelte a teljes szuperbruttósított csillagkosarat!

annna

Nem is volt annyira borzalmas, mint hittem! :D Persze a képregényt nem übereli, de nagyon faszán feldolgozták. A fightok voltak a legjobbak, hú de jó, hogy azt rendesen megcsinálták! (Bár hiányzott a macska, meg pár karakter, de ez már csak felesleges szőrszálhasogatás.)

Röfipingvin

Jó, ez nekem bejött! Hozta a képregények hangulatát, természetesen nem teljes hűséggel a történetvezetést illetően, de pont annyi változtatás volt, ami még nem ölte meg az egészet.
Nekem tetszett!!

rhysciar

Nem olvastam a képregényt, viszont úristen, mekkora baromság volt ez! :D Kár, hogy Michael Cerát azóta sem kedveltem meg, mint színészt.

agi89

@NaNa_88 megnézette velem anno. Magamtól nem valószínű hogy erre vetemedtem volna. :D

1 hozzászólás
LooneyLuna23

A kiindulópont nagyon tetszett, a képregényekre utaló feliratok, hanghatások kiírása is remek ötlet volt, ám amikor elérkeztünk a videojátékokra hajazó összecsapásokhoz, kissé elbizonytalanodtam, és ez az érzés kitartott a film végéig. Az kétségtelen, hogy látványos, kreatív, olykor humoros harcok voltak ezek, engem azonban bizonyos mértékben elidegenítettek a cselekménytől (amúgy sem az én világom a videojátékozás). Sokkal inkább érdekeltek azok a részek, amikben a szereplők mindennapjait, párkapcsolati botlásait követhettük figyelemmel, s nem utolsósorban a felvonultatott karakterek is egytől egyig izgalmas és sokszínű egyéniségek voltak. A teljesség igénye nélkül kiemelném Kimet, Wallace-t, Julie-t, Envyt, valamint Ramonát, bár utóbbinak néhány döntésével és személyiségjegyével nem igazán tudtam kibékülni. A Gonosz Exek Társasága tagjai között felfedeztem egy üdítően szórakoztató cameót, ami minden szempontból telitalálat volt.
Bár a film vizualitása, az okosan elhelyezett poénjai és a jól kiválasztott színészgárdája kiérdemelték a dicséretemet, összességében nézve a stílusa nem igazán nyerte el a tetszésemet.


Hasonló filmek címkék alapján