Scooby! (2020) 92

Snitt-díj-jelölt 2021

E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 15

Szereposztás

Frank WelkerScooby-Doo (hang)
Will ForteBozont Rogers (hang)
Zac EfronFred Jones (hang)
Gina RodriguezVilma Dinkley (hang)
Amanda SeyfriedDiána Blake (hang)
Mark WahlbergKék Sólyom (hang)
Tracy MorganBarlangi kapitány (hang)
Ken JeongRobokuty (hang)
Kiersey ClemonsDee Dee Skyes (hang)
Jason IsaacsGézengúz Guszti (hang)

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz, inkább szórakoztató, vicces, és jópofa. :-D Gyerekkoromban az egyik kedvenc mesém volt, és jó kis nosztalgia volt ez, bár nekem a régebbi jobban tetszik. :-D A szereplők jók voltak Scooby és Bozont irtó vicces, mint mindig. Vilma az okostojás, Fred a szépfiú, Diána meg a naiv csajszi, de azért vannak jó és nagyszerű ötletei. :-D A látvány az tök jó volt, és és a Kék Sólyomot is bírtam a robotkutyival meg Dee Dee-vel. :-D A főgonosz sem volt annyira rossz, de őt nem bírtam, a robotok cukik voltak, főleg a kis porszívó. :-D :-D

pvik13 

Aranyos kis nosztalgiavonat ▼(´ᴥ`)▼ bár semmi több :D Elég gyászos ez a Brian így nem is tudtam feljebb pontozni :c De Scooby-ék megismerkedési történetét is jó volt megtudni, nagyon édes :33

LoneWolf 

Akartam, hogy jó legyen, de sajnos nem lett az. Akadtak benne ígéretes ötletek és tetszett, hogy vegyítették más klasszikus rajzfilmek karaktereivel, mégis végig erőltetett hatást kelt és nem igazán sikerül átadnia azt, amit mondani szeretne. Még a meglepően drámai befejezést is sikerült elrontani egy gyors csavarral, amiért végképp ment a levonás. Sajnos ebből sosem lesz újrázás és továbbra is a Scooby-Doo a zombik szigetén (1998) marad a kedvencem ebből a franchise-ból…

IBagci 

Tudni kell rólam, hogy imádom Scooby-t. A sorozatokat, a filmeket, a játékot, mindent,ami Scooby. spoiler
Az értékeléseket olvasva félve ültem be. Nem akartam elveszíteni azt a Scooby-t, akit annyira szeretek, aki mindig megmosolyogtat, és akinek irigylem azt a tulajdonságát, hogy rengeteget tud enni, mégsem hízik. :D
Számomra telitalálat volt a film. Nagyon aranyos volt a banda megismerkedésének a története, Scooby és Bozont barátsága pedig sokszor könnyeket csalt a szemembe. A végén spoiler azt hittem sírva fakadok.
Gyönyörű és odaadó barátság az övék.
Tetszett a sok utalás a filmekre és a sorozatokra, mikor a régi sorozat főcímdalát újraanimálták és bele raktak a másik sorozatból is karaktereket. Értékeltem ezeket a belsős poénokat.
Tetszett, hogy megmaradt a rejtély, mint alap, de csavartak rajta egyet. spoiler
Sokat nevettem rajta. Szerintem a humort jól eltalálták.
A Kék sólyom szál is érdekes volt, mivel ő már szerepelt egy Scooby filmben és ahhoz hűek is maradtak, mégis így, hogy spoiler újat is mutattak és adtak neki egy plusz dráma és humor forrást.

Összességében azt a Scooby Dooby Doo-t láthattam, akit a szívembe zártam. Boldog vagyok. :)

Kemiviki 

Hát ez nem olyan lett mint vártam.
Jó volt megismerni a csapat találkozását, az első közös rejtélyt. De aztán az egész átment egy szuperhős történetbe… Én egy igazi Rejtély Rt. nyomozást vártam, nem szuperhős mesét.
Amúgy az animáció szép volt, a zenék is jók lettek, az alaptörténet is tetszett.
Az üzenet különösen jó lett, főleg, hogy spoiler .
OFF: spoiler

Londonna 

Hű, hát erre én már több mint egy éve nagyon kíváncsi voltam. És most, végre megtaláltam meg tudtam nézni…
Bevallom, gyerekként soha nem voltam Scooby fan, sőt. Inkább nem szerettem, mert nem igazán kötött le, és mindennek a tetejében még meglehetősen bugyutának is tartottam az egészet. (És, hogy akkor miért voltam rá mégis kíváncsi?… Erről majd pár sorral később.) Pár részt láttam belőle, ha éppen ment, de tökéletesen megvoltam nélküle. Ez viszont most meglepően tetszett… Olvasgattam véleményeket és megállapítottam, hogy nekem valószínűleg azért volt ez nézhető, amiért a (régi) rajongóknak nem. Eléggé más a hangulata, csak azt hagyták meg / csempészték vissza, ami még engem is némi nosztalgiával, kedves hangulattal töltött meg. Szerencsére. Félreértés ne essék: továbbra sem vagyok az (újra)animálás híve, de ez most tényleg – az alapanyaghoz képest – bejött. Nagyon szép az animációja, még én is meglepődtem rajta. A rajzolt karaktereket igényesen álmodták újra és még (a felnőtt) Scoobyt is sokszor határozottan cukinak találtam, ami megjegyzem, nagy szó, mert a rajzolt verziója szerintem elég randa. :D Talán az élethűbb mozgás adta meg ennek a dognak azt, amire nekem szükségem volt a figurából, nem tudom. Mindenesetre tényleg aranyos lett. És minden szereplő teljesen korrekt. Cerberus pedig… Ohhó, hát imádtam, de tényleg. Sőt, az ötletet is, hogy Görögország, meg (pici) görög mitológia. :-)
Az, hogy beemelték a szuperhősiességet, hát… Manapság mibe nem?… Viszont engem itt most ez nem bántott, mert – szerintem – nem zavart sok vizet a fazon. Egy rakás bénaság, nem szuperhős, ergo inkább tényleg csak remek kis élcelődős paródia kerekedett ki belőle, amit én – mint szuperhősfilmeket nem szerető és nem néző ember – direkt értékeltem. :P
Gézengúz Guszti tök jó lett és a kis röhögős kutyája is. :D A rajzfilmben is ők értek igazán valamit, de így animálva nekem jobban bejöttek. Főleg Guszti. (Szerintem igenis jó pasi lett, sokkal jobb, mint az a bájgúnár szőkeség. :P)
És akkor jöjjön a magyarázat önnön kíváncsiságomra: hát a szinkron. Naná. :-) Nem tudom hányan tudják, de anno ez is amerikai castingos darab volt és értesültem róla, hogy… Aztán meg arról is, hogy „Guszti” egész szerda délelőtt üvöltözött, minek következtében még a hangja is elment a nap végére spoiler Úgyhogy látni hallani akartam azt, amiért „vérét” adta / vették a stúdióban. Meglepődve konstatáltam, hogy baxus, ez tényleg egy üvöltözős szerep, és nem tudtam nem észrevenni, hogy ez a természetes rekedtes fátyolosság az utolsó képkockákra valóban megérkezik, még úgy is, hogy tkp. a karakternek is éppen ez kellett a vászonra. spoiler Szóval… Ez egy igazán „odarakós” szerepre sikerült, de szégyenkezni nincs mire, mert így is hibátlan.

Ami a barátság témakörét illeti: azt hiszem, Simon Cowellnek alapvetően szerintem is igaza van. A legtöbb ember sajnos tényleg rengeteget változik, ritka az olyan kőszikla, aki csak finoman csiszolódik az évek során, ám közben megingathatatlan és hisz saját magában és az elveiben… És az ilyen embereket előszeretettel pattintja le mindenki… Persze nem mondom, hogy nincs kivétel, de az inkább csak a szabályt erősíti, ahogy mondani szokták vala…

Na, hát ennyi. Örülök, hogy megnézhettem végre, jól szórakoztam, bár azt hiszem, nem lesz rongyosra nézős. De néha-néha majd lehetséges, hogy ott ragadok előtte, ha adja pl. a tévé. :-)

Zsófia 

Gyönyörű az animációs technika, jó a felvezetés és nagyon stílusos/hangulatos a „mai” modern elemekkel (okosteló, podcast, stb.) együtt is. A történet viszont 10 perc után teljesen kifordul magából és nyomokban sem tartalmazza azt, amiért a Scooby-Doo-t annyira szerettem kicsiként. Nagyon sajnálom, tök jó is lehetett volna!

Victorious 

Talán azért ilyen szintű leértékelést nem érdemel a film. Tény persze,hogy nem volt egy kiszámíthatatlan darab,megvoltak a kliséi. De szerintem egy teljesen élvezhető darab volt és jó volt látni pár másik rajzfilm karaktert is.
Mondjuk esélyes,hogy a nosztalgia erősen befolyásol engem :D azért persze az eredetiek még mindig jobbak. :D

Irasalgor

Az alkotás nagyon trendi akart lenni, ezért felhasználták a hetvenes évek elfeledett szuperhőseit, valamint megpróbálták némi fanservice kíséretében a fiatalok számára is eladhatóvá tenni Scoobyt, amiből aztán az lett, hogy egy meglehetősen bugyuta dialógusokkal megírt, meglepően zavaros történet keretén belül készítettek egy eléggé erőszakos és harsány animációs filmet, amellyel szerintem senki sem lesz maradéktalanul elégedett. A szuperhős zsáner előtérbe helyezése pont a Scooby-mesék esszenciáját veszi el, nem beszélve, hogy az eredeti karakterek szinte csak kiszolgáló személyzetté váltak a szuperhősök mellett, akik viszont nincsenek annyira érdekesek, hogy újra felelevenítsék a kor fiataljai számára szüleik rajongásának tüzét – amelyet ráadásul megpróbáltak úgy felszítani, hogy a kialudt tűzre rádobtak egy égő fát, hátha újra lángra kap, de inkább csak a körülötte lévő avart gyújtja fel s bontja meg az erdő harmóniáját, ami jelen esetben a gyermekkor Scoobyt érintő emlékei. Egy pont a kikacsintós poénokért és Peritasért.

Értékelés: 3/10

S_Bíborka 

Soha egyetlen részt sem láttam a sorozatból, nekem ez kimaradt, valószínűleg ugyan úgy ahogy a Mézga család, vagy a Frédi és Béni. Sajnos nekem ez már nem a nosztalgia szint.
Ezt a filmet kifejezetten a többiekkel akartam megnézni, mert egyedül soha nem vettem volna rá magam. Vicces meglepetésként ért, hogy a Maci Laciból jól ismert gonosztevő itt is visszaköszönt. A törtenet elég furcsa, ezzel szemben az animáció szép. A gyáva szuperhős és a fémkutya nem igazán kötött le. De a srácok szuperül szórakoztak, szóval kikapcsolódásnak tökéletes volt.
A Simon Cowelles részek viszont kifejetetten viccesek voltak.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– A Hemsworth utánzat velem marad!
– Ne sértegess! Várjunk! Chris vagy Liam?

MrsCumberbatch 

– Miért veszünk?
– Hah! Még nem kajáltunk!
– Oh, ez csak éhharag!

Londonna 

– Lassan fogok beszélni, hogy hozzászokjatok a simogató hangomhoz!

Londonna 

– Hű, de harcos amazon! Főzni is tudsz?

Bogesxd 

Bozont: Mi lehet értékesebb a barátságnál?
Simon: Tulajdonképpen minden más. A barátság bizonytalan, az emberek változnak, és ha komoly bajba kerültök, a barátok, huss, eltűnnek.

Londonna 

– Jó, dugó vagyok. De az apám is porbafingó.

Londonna 

– Gyűlölöm, ha igazam van.
– Még jó, hogy ritkán fordul elő.


Hasonló filmek címkék alapján