Scooby! (2020) 25

E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 15

Szereposztás

Frank WelkerScooby-Doo (hang)
Will ForteBozont Rogers (hang)
Zac EfronFred Jones (hang)
Gina RodriguezVilma Dinkley (hang)
Amanda SeyfriedDiána Blake (hang)
Mark WahlbergKék Sólyom (hang)
Tracy MorganBarlangi kapitány (hang)
Ken JeongRobokuty (hang)
Kiersey ClemonsDee Dee Skyes (hang)
Jason IsaacsGézengúz Guszti (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

pvik13 

Aranyos kis nosztalgiavonat ▼(´ᴥ`)▼ bár semmi több :D Elég gyászos ez a Brian így nem is tudtam feljebb pontozni :c De Scooby-ék megismerkedési történetét is jó volt megtudni, nagyon édes :33

LoneWolf 

Akartam, hogy jó legyen, de sajnos nem lett az. Akadtak benne ígéretes ötletek és tetszett, hogy vegyítették más klasszikus rajzfilmek karaktereivel, mégis végig erőltetett hatást kelt és nem igazán sikerül átadnia azt, amit mondani szeretne. Még a meglepően drámai befejezést is sikerült elrontani egy gyors csavarral, amiért végképp ment a levonás. Sajnos ebből sosem lesz újrázás és továbbra is a Scooby-Doo a zombik szigetén (1998) marad a kedvencem ebből a franchise-ból…

IBagci 

Tudni kell rólam, hogy imádom Scooby-t. A sorozatokat, a filmeket, a játékot, mindent,ami Scooby. spoiler
Az értékeléseket olvasva félve ültem be. Nem akartam elveszíteni azt a Scooby-t, akit annyira szeretek, aki mindig megmosolyogtat, és akinek irigylem azt a tulajdonságát, hogy rengeteget tud enni, mégsem hízik. :D
Számomra telitalálat volt a film. Nagyon aranyos volt a banda megismerkedésének a története, Scooby és Bozont barátsága pedig sokszor könnyeket csalt a szemembe. A végén spoiler azt hittem sírva fakadok.
Gyönyörű és odaadó barátság az övék.
Tetszett a sok utalás a filmekre és a sorozatokra, mikor a régi sorozat főcímdalát újraanimálták és bele raktak a másik sorozatból is karaktereket. Értékeltem ezeket a belsős poénokat.
Tetszett, hogy megmaradt a rejtély, mint alap, de csavartak rajta egyet. spoiler
Sokat nevettem rajta. Szerintem a humort jól eltalálták.
A Kék sólyom szál is érdekes volt, mivel ő már szerepelt egy Scooby filmben és ahhoz hűek is maradtak, mégis így, hogy spoiler újat is mutattak és adtak neki egy plusz dráma és humor forrást.

Összességében azt a Scooby Dooby Doo-t láthattam, akit a szívembe zártam. Boldog vagyok. :)

Zsófia 

Gyönyörű az animációs technika, jó a felvezetés és nagyon stílusos/hangulatos a „mai” modern elemekkel (okosteló, podcast, stb.) együtt is. A történet viszont 10 perc után teljesen kifordul magából és nyomokban sem tartalmazza azt, amiért a Scooby-Doo-t annyira szerettem kicsiként. Nagyon sajnálom, tök jó is lehetett volna!

Irasalgor

Az alkotás nagyon trendi akart lenni, ezért felhasználták a hetvenes évek elfeledett szuperhőseit, valamint megpróbálták némi fanservice kíséretében a fiatalok számára is eladhatóvá tenni Scoobyt, amiből aztán az lett, hogy egy meglehetősen bugyuta dialógusokkal megírt, meglepően zavaros történet keretén belül készítettek egy eléggé erőszakos és harsány animációs filmet, amellyel szerintem senki sem lesz maradéktalanul elégedett. A szuperhős zsáner előtérbe helyezése pont a Scooby-mesék esszenciáját veszi el, nem beszélve, hogy az eredeti karakterek szinte csak kiszolgáló személyzetté váltak a szuperhősök mellett, akik viszont nincsenek annyira érdekesek, hogy újra felelevenítsék a kor fiataljai számára szüleik rajongásának tüzét – amelyet ráadásul megpróbáltak úgy felszítani, hogy a kialudt tűzre rádobtak egy égő fát, hátha újra lángra kap, de inkább csak a körülötte lévő avart gyújtja fel s bontja meg az erdő harmóniáját, ami jelen esetben a gyermekkor Scoobyt érintő emlékei. Egy pont a kikacsintós poénokért és Peritasért.

Értékelés: 3/10

hashtaghetimozi 

A Scooby! ennél sokkal jobb is lehetett volna: két generációt akar megszólítani, de egyiket sem sikerül igazán. Az látványvilág messze nem üti meg a szintet, a humor sokszor képtelen betalálni, néhol pedig egész megmosolyogtató, a popkultúrális utalásokból pedig egész egyszerűen már túl sok volt. A karakterek továbbra is szerethetőek (ezen sokat dob a hazai szokásos szinkron), a nosztalgia ezen is sokat dobott, és az is jót tett, hogy igyekeztek frissíteni a sztorivezetésen, de az univerzum építésbe még nagyobb energiát kell feccölni, és összességében is több kreativítást tenni egy esetleges folytatásba.

Rémálom 

Nem tudom, inkább volt egy fura szuperhős film, mint Scooby-Doo. Volt néhány eltalált poén, de a többi része erőltetett volt, egy nagyon egyszerű, szinte csak odahány történettel. Eh.

Tamás 

A Scooby-Doo-nak zseniális a koncepciója, de az eredeti 70-es évekbeli sorozat óta szinte semmilyen formában nem tudta kiaknázni a benne rejlő potenciált. És akkor van ez a mese, ami igazából nem is akar Scooby történet lenni, itt nincs rejtély, nincs nyomozás, nincs szörny legalábbis semmilyen értékelhető szinten. Régi Hanna-Barbera karakterek vannak, de ez a szuperhős páros Magyarországon szerintem nem is volt szinkronizálva. Olyan mintha az animátorok rengeteg dolgot meg akartak volna csinálni és itt kaptak volna akkora kreatív szabadságot, hogy ezt meg is tegyék mondjuk két Lego film között. De ezt szegény Scooby nagyon megsínylette és nem hiszem el, hogy a mai gyerekeknek csak a szuperhősöket lehet eladni.

Leilaa

A héten már a második csalódás, amibe belefutok. Gyermekkorom legkedvesebb meséje volt ScoobyDoo. Szerettem a félig animált filmeket is, a hosszabb rajzfilmeket is. Olyan semmitmondó volt. Nem volt igazi szörny ürdözés, gyenge volt a leleplezés. Scooby olyan kis fogyi volt. :( Elszomorodtam.

grgrnt 

Ezzel valahol megölték a gyerekkorom…

De amúgy tök ari meg vicces, meg a történet se annyira szar. Ha ez lenne az első Scooby-Doo film/sorozat/bármi és eddig nem létezett volna, akkor egész elmenne. De így…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján