Sacra Corona (2001) 32

A magyar államiság első évszázadát pogány lázadások, az idegenek elleni harc és az utódlásért folytatott küzdelem jellemzi. Az István király által létrehozott fiatal, keresztény államot a megszűnés fenyegeti. László királyra várt a feladat, hogy az ország békéjét és egységét megteremtse. A Sacra… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Oberfrank PálGéza király
Szarvas AttilaLászló király
Franco NeroGellért
Horkay PéterSalamon király
Ónodi EszterJudit
Selmeczi RolandLászló király (hang)
Földi LászlóBailiff Vid
Auksz ÉvaAdelaide
Mécs KárolyMór püspök
Tyll AttilaGellért püspök

További szereplők

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Coralie 

Lehet, hogy én vagyok az egyetlen az országban, de nekem ez a film kifejezetten tetszett anno. :) Szarvas Attila és Horkay Péter alakítása számomra emlékezetes volt, még a Sobrit is megnéztem miattuk.

1 hozzászólás
para_celsus

A legnagyobb baj, hogy Nemeskürty István irodalom- és filmtörténésznek nagyszerű, de forgatókönyvet nem igazán tudott írni. A szereplői bejönnek, felmondanak pár történelmi tényt, aztán kimennek. Információmorzsákat kapunk cselekmény helyett, és ez egy filmnél kifejezetten hátrány.

Mimiti

Amúgy sokkal nézhetőbb volt, mint amire számítottam, a Honfoglaláshoz képest ez mestermű. Rengeteg hibája van (és ennek csak egy része a látvány – a forgatókönyv valóban nem sikerült a legjobbra), de tényleg vannak jó pillanatai, és a modern kor előtti magyar történelmet bemutató katasztrofális filmek közt tényleg egész jónak számít. A Lászlót alakító színész egész jó volt, de ennyire gány lehet az eredeti hangja, hogy Selmeczi Rolandnak kellett szinkronizálnia? Mindenesetre az összhatás így egy kicsit olyan „szegény ember Aragornja” lett.


Hasonló filmek címkék alapján