Reszkessetek, nem hagyom magam! (1994) 11

The Pagemaster
80' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

Tyler (Macaulay Culkin) retteg a balesetektől, ezért szinte ki sem mer mozdulni otthonról, nehogy veszélybe sodorja magát. Egy nap mégis biciklizni merészkedik és máris kész a baj. Az elvarázsolt könyvtárban köt ki, ahol különös dolog történik vele. Hirtelen a könyvek ismeretlen világába csöppen… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Macaulay CulkinRichard Tyler
Patrick StewartKaland (hang)
Whoopi GoldbergFantázia (hang)
Frank WelkerHorror (hang)
Leonard NimoyDr. Jekyll / Mr. Hyde (hang)
Christopher LloydMr. Dewey
Ed Begley Jr.Alan Tyler
Mel HarrisClaire Tyler
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Andro 

Remek film, és az egyetlen, ahol el tudom viselni Macaulay Culkint. Bár ehhez nagyban hozzásegít a többi remek színész (Patrick Stewart, Whoopi Goldberg, Leonard Nimoy és Christopher Lloyd), így a kölyök igazából mintha ott sem lenne. Igazi családi film gyönyörű képi világgal és sok kalanddal.

Vidra

Gyermekkoromban nagyon szerettem, rengetegszer láttam videó kazettán. Könyvesbolti eladóként én egy picit másképpen tekintek a könyvekre mint a többi mugli, én határozottan kiégtem, és a papírkötegekre, amikben betűk vannak, csak munkaeszközként tudok tekinteni, a szemem pedig azonnal elkezd rángani, ha valaki túl misztifikálja a KÖNYVEKET. Ez a rajzfilm is ezt teszi, de attól még kifejezetten kedves, és tanulságos az emlékeim szerint. Simán ajánlom a szülőknek. Nem csak azért hogy bookbuzi legyen a kölyök, hanem mert egy pazar történet, remek látványvilággal. Ja, és a magyar cím bár bárgyún utal a Reszkessetek betörőkre, ettől függetlenül szerintem egészen jól hangzik, és ötletes.

4 hozzászólás
LoneWolf

A tökéletes mese arra az esetre, ha netán a kölykünk TV függő lenne és egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel szeretnénk őt átnevelni a könyvolvasásra. Ez persze önmagában valószínűleg nem elég, de ez a magával ragadó történet még felnőtt fejjel is beszippant és megnevettet, ráadásul az eredeti szinkronhangok még mai szemmel is a csúcskategóriát képviselik, köztük a nemrégiben elhunyt Leonard Nimoy-jal (Star Trek – Spock) az élen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján