Piaf (2007) 91

La Vie en Rose · La môme
140' · francia, angol, cseh · dráma, életrajzi 12

4 díj · 0 jelölés

Edith Piaf a sanzon királynője volt. Kevesen tudják, milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója… [tovább]

angol

Szereposztás

Marion CotillardEdith Piaf
Sylvie TestudMômone
Pascal GreggoryLouis Barrier
Emmanuelle SeignerTitine
Jean-Paul RouveLouis Gassion
Gérard DepardieuLouis Leplée
Clotilde CourauAnetta
Jean-Pierre MartinsMarcel Cerdan
Catherine AllégretLouise
Manon ChevallierEdith 5 évesen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Ekhal 

Anyukám hívta fel a figyelmemet anno Edith Piaf-ra, kinek hangja érzelemdús, varázslatos, igazán egyedi volt, olyan orgánum,ami csak száz évente születik. :)
Marion-ra mintha ráöntötték volna a szerepet, szenvedélyes, makacs, rendkívül törekvő és önpusztító karaktert hozva. Ilyen lehetett az énekesnő is.
A filmnek köszönhetően sikerült jobban megismerni a kis Veréb dalait. Merthogy a Piaf szó ezt jelenti. :) Egészen felemelő élmény őt hallgatni.

virezma

Természetesen hatott rám Cotillard játéka, Piaf sorsába és személyiségébe is bele tudtam helyezkedni, sőt a sanzonjaiért is odavagyok. De mint film nem működött.

Ui.: Jaj, az a bokszoló eszméletlen!

Amrita

Végre egy film amit tényleg azért választottam mert én akartam megnézni és még tetszett is.

Sonnenschein 

E filmnél sajnáltam igazán, hogy nem ismerem a címszereplő Edith Piaf életét kicsit sem. Ebből kifolyólag nem tudom megítélni, hogy mennyire jó vagy rossz a feldolgozás.
Piaf tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de fogalmam sem volt, hogy mennyire nehéz háttere volt és mennyire önpusztító életet élt.
Cotillard színészi képességei megkérdőjelezhetetlenek számomra, mégsem éreztem igazán Piafnak most az alakítását. Lehet, hogy csak a hiányos Piaf-ismeretem következménye.
Nem igazán hagyott nyomot bennem a film.

Marcsi0603 

Marion Cotillard valami fergeteges ebben a filmben. Nem sokat tudtam Edith Piafról, de ez most megváltozott. Régóta akartam már látni ezt a filmet, de szerintem túl sokat vártam, mert valami hiányzott ahhoz, hogy mondjuk még egyszer meg akarjam nézni vagy ilyesmi. Annyira nem jött be, érdekesnek érdekes volt, de kevés.

Márta_Péterffy 

Ragyogó volt, többször is megnéztem korábban.

catherine_o_reilly

Azoknak, akik szeretik Piafot, akiket érdekel egy igaz történet a kitartásról, akik szeretnék jobban megismerni a kis Veréb történetét.

Marion Cotillard egyszerűen fantasztikus, megérdemelte az Oscart. Imádom ezt a nőt. Nagyon hitelesen alakította az utca által edzett és megtört nőt, aki egyszerűen nem tudta feladni. Kissé vontatottan indul a film, de mikor Marion megjelenik, mindent visz.

Két jellemző van rettenetesen jól kidomborítva a filmben: Piaf Marcel iránt legendás szerelme, illetve halálának Edith életére való hatása (itt jöttem rá, hogy minden sikeres és erős nő mögött egy megkeseredett élet áll, egy szerelem elvesztése, lásd Coco Chanel esetében is), illetve az a rettentő erő, mely mindig a színpadra kényszerítette őt, hogy énekeljen. Neki ez jelentette az életét. Belerokkant az őt ért veszteségekbe, és véleményem szerint, ha Cerdan sikeresen földet ér azon a végzetes éjszakán, akkor nem vesztett volna a világ egy ekkora tehetséget ilyen korán.

Ismertem Edith Piaf történetét, hiszen tinédzser korom óta nagy rajongója vagyok, de azért voltak benne számomra is meglepő részletek. Magyarán gondolkodjunk el azon, hogy kit szólongat a halálos ágyán Piaf…

Mindenkinek ajánlom, aki egy erős játékot szeretne látni, tessék, ilyen egy jó film!

Charlotte

Marion Cotillard csodás volt, méltán megérdemelte az Oscar-t érte.

rodicaindia 

Nagyon jo, nagyot alakit benne Cotillard.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján