Kedvencelte 2

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Pistee66 

A Netflix dicséretével kell kezdenem, mert sokat bíráltam az eddig készült produkcióit. Ez most igazán jól sikerült. Bárcsak legalább ilyen vagy ennél jobb filmeket kínálnának és biztos, hogy többet nézném az alkotásaikat.
Az Oxygen című francia sci-fi remek hangulattal és megfelelően adagolt izgalommal szórakoztat a film elejétől a végéig. Meglepetés számomra, hogy ennyire okos rendezést kaptunk Alelexande Aja kezéből, mert eddig a filmjei inkább totálisan brutál vérengzések voltak, itt pedig ebből szerencsére semmit sem kapunk. Lassan építkező és érdekes, bár sok mindent lehet sejteni az elején is a történet későbbi fordulataiból mégis szerintem ezek nagyon jól működnek. Vannak benne részek ahol egy kicsit unalmassá válik a történet menete, de a filmre egyáltalán nem mondhatom azt, hogy unalmas lenne.
Kevés szereplős, izgalmas kis film. Érdemes megnézni!

Coralie 

Összességében nekem tetszett, bár a csavarokat valóban simán ki lehetett találni. Viszont pár dolog nekem zavaros, és elég sok kínosan megválaszolatlan kérdés merült fel bennem.
spoiler
„Csak” ennyi problémám van a történettel.
Hm, végiggondolva ezeket, annyira nem is jó film, csak a megvalósítás jó.

9 hozzászólás
LoneWolf 

Az Élve Eltemetve és az utópiás / disztópiás sci-fi érdekes találkozása.
Mindig is szerettem az ilyen 1-2 szereplős, kissé nyomasztó, mégis könnyedén magával ragadó filmeket és ez is szépen betalált. Semmi nagy újdonság nincs ugyan benne, hisz már többnyire látott dolgokat vegyít, mégis remekül építkezik ezekből. Az alakítás emellett élvezhető, a zene hangulatos, és a fordulatok is a helyén vannak, bár egyiket sem sikerült túl jól titkolni, így pl. a spoiler dologra talán már az első 20-30 perc után rá lehet jönni, míg az spoiler csavar idő előtti megfejtéséhez azért már jobban meg kell mozgatni a fantáziánkat, de az sem egy atomfizika. A spoiler téma miatt mindenesetre csúnyán aktuális, szóval szinte minden eleme miatt érdemes megnézni, bár újrázási faktora nem igazán akad, hisz másodjára már nem kell agyalnod és izgulnod rajta, ami elveszi az egész lényegét. (Ez mondjuk az ilyen jellegű művek általános problémája.)
Annyi gondom volt még, hogy a szituáció tálalása, vagy épp a karakter viselkedése jelen helyzetben nem valami reális, hisz az oxigén ilyen rohamos fogyásánál egyértelmű lenne, hogy nem tárgyalod ki hangosan a lehetséges lépéseidet, és nem hívod föl telefonon még az anyád unokatestvérének, az unokabátyjának a régi szobatársát is, hogy azzal is gyorsabban fogyaszd az értékes levegődet. Persze egy szinte teljesen néma film furcsa lenne és az adott színésznek is kényelmetlen, de itt simán megoldhatták volna, hogy a gondolatait halljuk a karakternek, miközben a probléma megoldásán dolgozik.
Nem hibátlan, de erős darab tehát, kb. zéró újrázási értékkel, de amolyan egyszer mindenképp megnézős. (spoiler)

BeL1eVe 

Szerintem Alexandre Aja eddigi legjobb munkája. Technikailag profi kivitelezés, a rejtély feltárása kiválóan adagolt, érdekfeszítő, érzelmes, de főként elgondolkodtató, Mélanie Laurent szuper alakításával. Legalább akkora élmény, mint anno a Buried volt. Imádtam!
Azt tudom rendkívüli módon értékelni az ilyen kamaradarabokban (főleg, ami effektív one-man show, jelen esetben woman), hogy a színészi tehetségek itt markánsan kimutatkoznak. Külön örülök annak, hogy nem feltétlen szükséges A-ligás sztárt megnyerni az ilyen típusú filmekhez, hanem egy kevésbé ismert, vagy nagyrészt csak mellékszerepekben villódzó színész is meg tudja mutatni, hogy igenis tud maradandót hozni.
BTW, amit még okvetlenül kiemelnék a film kapcsán, hogy a lezárás (meg úgy az egész stáblista) mennyire istenien gyönyörű képeket, zenei aláfestést kapott. Egy életre belém égett.

csokidani 

Tetszett, de nem fog megmaradni. Kulon piros pont a valos sztoriszál megerkezteert…

balagesh

Én színházban is a kamaradarabok híve vagyok. Ott nem fér bele egy hajszálnyi ripacskodás sem, ellenben a jó színészi teljesítmény a közepes szöveget is feljavítja. Itt még emeltek a téten, hiszen koporsónyi helyen játszódik a mű. Kiváló színész, jó vágás, logikus (még ha ki is számítható) gondolatmenet. Belegondolva, én szívesebben néztem ilyen hosszan Mélanie Laurent-t, mint a hasonló jellegű és színvonalú Mars-felszíni törtenetben Matt Damont.
+ Nagyon szépen zongorázza vki Mozart Requiemjéből a Lacrimosát. (Pablo Murgier)

Near 

Near a film első nyolc percében:
Komolyan? Ennyi a film? Látunk egy sipító nőt feküdni, miközben hol magával, hol az AI-jal beszélget?
Near a film tizedik percében:
Fogadjunk a kapszula spoiler. Végül is, amikor a csaj rájött erre, csak tíz percbe telt, hogy felfogja a hatalmas csavart.
Near a film tizenkettedik percében:
Fogadjuk, hogy a csaj spoiler. Persze, hogy ez is bejött, de a főszereplőnk eltöltött tizenöt percet pánikszerűen nevetve, sírva, szenvedve, mikor rájött.
Near a film maradék részében:
Oké, persze, bámulj a semmibe. Haladjunk egy kicsit. FF-60mp. Hm igen, ez érdekes. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a beszélgetésből. Hm oké. Ez jó volt, de most haladjunk FF-100mp.

Összességében jó volt ez. Egyszer. Kiszámítható. Néhol jó, néhol dögunalom. Viszont már hiába a kedvenc témám veti fel és feszegeti valamilyen szinten, akkor sem tudta elérni, hogy újfent ezen pörögjön az agyam.

Asren229

Nagyon jó klausztrofób érzést ad a film az elejétől kezdve, a főszereplő színésznő nagyon ügyesen játszik úgy, hogy szinte ő az egyetlen színész a filmben. Nagyon kevés dologgal operálnak, de még így is érdekes volt, főleg ahogy felvezették a történetet a semmitől valami egészen kiemelkedőig.
Nem mondom, hogy a film elemeit nem láttam már máshol, de itt nagyon jól kezelték ezeket az elemeket és izgalmas volt nézni a végkifejletet.
Régóta ez az első kiemelkedőbb skifi film amit láttam.

Kincsanna 

Egyszer remekül szórakoztam a filmen, de nem valószínű, hogy újranézném.
Ezer szerencse, hogy nem Anne Hathaway lett a főszereplő, akinek eredetileg szánták… Vele nem valószínű, hogy végig tudnék nézni egy ilyen jellegű kamaradrámát, nekem már Sandra Bullock is nagyon határeset volt a Gravitációban.
A filmnek tök jó ritmusa van, a sztori ok, a látvány és a zene pedig átlagon felüli.

monokrom22 

Az Oxigén egy nagyon erős kamaradarab. Egyetlen főszereplője zseniális, a története egyszerű alapokra építkezik, mégis tud fordulatos és meglepő lenni. A hangulat és a feszült légkör szinte tapítható, a játékidő tökéletesen be van lőve, a zene és az operatőri munka is hibátlan. Nincs mit mondanom, ha egy izgazán jó filmet akarsz nézni, akkor ne habozz tovább.


Hasonló filmek címkék alapján