Ötéves jegyesség (2012) 59

The Five-Year Engagement
124' · amerikai · romantikus, vígjáték

A film egy szerelmes pár útját meséli el az álmaik esküvője napjáig, amely természetesen a legideálisabb pillanatra volt betervezve. Sajnos, ahogy az az életben lenni szokott, az ideális pillanatot csak nagyon nehezen lehet elkapni. Ezért Tom és Violet eljegyzése eléggé sokáig tart. Egészen öt… [tovább]

angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Jason SegelTom Solomon
Emily BluntViolet Barnes
Alison BrieSuzie Barnes
Chris PrattAlex Eilhauer
Rhys IfansWinton Childs
Kevin HartDoug
Chris ParnellBill
Mindy KalingVanetha
Dakota JohnsonAudrey
Adam CampbellGideon

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Ezt a filmet egy kihívásra választottam – Chris Pratt miatt – de úgy tűnik a romantikus vígjáték most nem jött be.
Nem élveztem a filmet. Voltak benne jó jelenetek de a két óra végtelenül hosszú volt. Sok banális dolgot kellett elszenvedni, fárasztott. Az új barátnő, a pszicho-csoport, a rokonok nagy többsége, az idióta szexjelenetek. Idegesítő volt az eljegyzési beszéd, amit az ismerősök mondtak…ismét rá kellett jönnöm, hogy Chris Pratt-tól eddig még nem láttam jó filmet :(

Dexter79

Ez a film pont fél órával lett hosszabb, mint kellett volna.
Érdekes párkapcsolati problémákat boncolgatott. Kinek a karrierje fontosabb, ki alkalmazkodik jobban a másikhoz, mit és mennyire kell egy kapcsolatban megbeszélni.
A szereplők kicsit túlzásba vitték a dolgokat. Violet nem látta, hogy Tom szakácsként nem tud az új városban úgy elhelyezkedni, ahogy előtte (vezető séf volt, aztán szendvicskészítő lett), Tom viszont nem mondta, hogy mennyire boldogtalan és nem érzi teljesnek magát ebben a munkában. Nem is értem miért nem kommunikáltak egymással.
Valószínűleg egyikük se akarta annyira az esküvőt, ha ennyiszer elhalasztották. Az utolsó 20 percben történtek az érdekes dolgok, de addigra már a felesleges körök miatt kicsit unalmas lett a film.

Rita_Tarjányi

Végre egy olyan romantikus vígjáték, ami nem arról szól, hogyan szerzi meg a férfi a nőt, hogy küzd érte, hanem arról szól, hogy egy kapcsolatban milyen problémák adódhatnak. Hogyan teheti tönkre a karrier a kapcsolatot, milyen az, ha a pár tagjainak nem ugyanazok a céljaik, vagy ha ugyanazok, nem ugyanazon a helyen képzelik el megvalósítani az álmaikat. Egyébként tök jó poénok vannak benne, tetszik Emily Blunt alakítása (és meglepődtem, hogy ő Rita A holnap határa című filmből). 2 órás film, kicsit hosszú. Voltak benne erőltetett részek, pl amikor Tom szakállt növeszt és bekattan. Amúgy tetszett.

kamububu 

Ez közepesen… sz*r volt.
Igazából olyan helyzetről szól, ami nagyon is komoly, de ennek sikerült valami olyan morbid feldolgozást adni, hogy szavakat nem találok rá. Ehhez még ráadásul irritálóan hosszú is. Az egész filmben kábé az utolsó tíz perc ért valamit.

walksdowonders 

Kövezzetek meg, de nekem tetszett. A túlzottan hiteltelen ábrázolású befejezés miatt viszont csillaglevonásra ítélem. De a daloló Chris Pratt többnyire ellensúlyozta mindezt. :)

Imma 

Sok jó jelenet volt benne, de sok teljesen rossz is, és számomra összességében sem volt hiteles a történet. De egynek jó volt.

LoneWolf

Nagyjából egy kalap alá sorolom a Spancserek-kel, (I Love You, Man) így elég elfogult vagyok vele szemben, hiszen imádom Jason Segel munkásságát, ahogyan Emily Blunt-ot is, szóval kettejük összefogásából úgy éreztem rossz nem születhet. Természetesen bőven akadt benne sablon és erőltetett poén, de ettől függetlenül sokat nevettem rajta és nagyon tetszett. Remek szereposztás, (Chris Pratt itt még nem volt elszállva magától a Galaxis Őrzői miatt.) kedves történet és persze a gárdától megszokott hangulat garantálja a remek szórakozást. Aki szerette Jason Segel korábbi alkotásait, annak ezt is bátran ajánlhatom, mert a jobbak közé tartozik.

Dániel_H 

Egyszerű, de tanulságos romkom, amiben a poénok jók, a drámázás – bár kell bele – annyira nem tetszett nekem.
Sajnos a szinkron borzasztó, és egy Dr. Csont rajongó sírva fakad tőle.
Ami még pozitívum, az a sok mellékszereplő, illetve a Segel-Blunt duó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján