Okja (2017) 48

0 díj · 1 jelölés

Mija, a fiatal lány mindent kockára tesz, hogy megmentse hatalmas disznó barátját, Okja-t, a nemzetközi agrárcégtől, aki létrehozta a fajtáját. Kontinenseken keresztül követi, közben összetalálkozik egy eko-terrorista csoporttal, és együtt próbálják kiszabadítani Okja-t, amit persze nem hagyhat… [tovább]

angol
angol

Képek 10

Szereposztás

Jake GyllenhaalDr. Johnny Wilcox
Tilda SwintonLucy Mirando
Lily CollinsRed
Paul DanoJay
Shirley HendersonJennifer
Steven YeunK
Ahn Seo HyunMija
Byun Hee BongHeebong
Yoon Je MoonMundo Park
Daniel HenshallBlond

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

rhysciar

Kövezzetek meg, de nekem ez nagyon bejött. Néhol kicsit szürreálisra sikeredett, néhol megnyomták az angol humort, máskor meg a Totorora emlékeztetett, úgyhogy érdekes egy egyveleg lett belőle, viszont szép története van. Nem világdöngető üzenet, de jó volt látni egy ilyen filmet is.
A színészek meg egyszerűen csak remekek voltak, mindenki szuper volt, és több ilyen amerikai-koreai vegyítést kellene még alkotni.

strangelove 

Bong Joon Ho még mindig nem tud hibázni – de itt már rezeg a léc. Ha nincs a film első fele, ami szinte tökéletes, egy vagy két csillaggal kevesebb járna. Eklektikus stílusa második nemzetközi produkciójában már olyannyira fogyaszthatóvá lett gyúrva, hogy néha alig emlékeztet önmagára. Ez a koreai rendező az elitbe tartozik, technikailag van olyan profi, mint amerikai társai, viszont náluk sokkal merészebb és intelligensebb, legalábbis otthon forgatott filmjeire erről tanúskodnak, de ha ezt összevetjük például A gazdatesttel, az eredmény lehangoló.

Charming 

Már nagyon vártam ezt a filmet, az előzetes alapján kecsegtető volt mind a sztori, mind a színészfelhozatal, azonban a vártnál jobban szíven ütött a történet. Állatbarátként elég fájdalmas volt néhány jelenetet látni, de közben lényeges is volt, hogy az üzenet hatásosabb legyen a nézőknek. Ajánlom mindenkinek!
(A stáblista utáni jelenetet ne felejtsétek megnézni!)

Bohemian 

Azt hiszem, éppen most volt szükségem erre a filmre, mikor külsőségek miatt már épp átléptem azokat a határokat, amiket magamban pár éve meghúztam – szerencsére sosem késő visszatérni.
Bármilyen állatkát betehettek volna ide, akár egy csirkét is, de egy óriási víziló-malac már mégiscsak cukibb, nem? Őt jobban lehet sajnálni, aztán itt jöhetnek az intelligenciájukról a viták, persze… De egy hülye embernek is ugyanolyan jogai vannak, mint bárki másnak.

A filmnek nincsen semmilyen vége sem. Hiába lesz legalább spoiler.

Nehéz téma ez, emiatt sem jutott sehová sem a film vele, csak a valós jelenállást tudta bemutatni. Vannak, akik megpróbálják felhívni a figyelmet, ki-ki jól vagy rosszul teszi, de mindenféle, közutálatnak kitett_Petás_ kampány ellenére is mindenkinek tisztába kellene lennie azzal, hogy mennyire nem természetes az, ami a mai világban történik, és valamelyest ellen kellene állni neki, nem pedig közönyösen elfogadni. Annyi gondolat van a fejemben minderről és minden apró száláról, ami akaratlanul is belefűződik mindebbe, hogy megőrjít.

Remélhetőleg 30-50 év múlva már csak emlék lesz mindez, bármilyen áron is.

Little_Monster 

Jake Gyllenhaal és Tilda Swinton is egészen jók, pedig nem ők állnak a történet középpontjában. A játékukat nézni külön szórakoztató volt, és a történet is lekötött. Jól elkészített filmről van szó, amiből nem hiányoznak a társadalmi kérdések sem. Viszont én sajnos nem hiszem, hogy ez a mai nézőközönséget a film után akár 5 percig is elgondolkoztatná.

Monday

Yayy. Nagyon tetszett, a mondanivaló is meg a hangulat is, Okja extra cuki volt. Az egy csillag levonás a színészek miatt, Jake Gyllenhall karaktere idegesítő volt, Jay meg csak fura. A végén a jelenet, a megállapodásuk előtt meg hányingerkeltő.

rapchee 

Kicsit bele kellett rázódni, a kissé eltúlzott karakterek és a történet naivsága nekem elsőre kicsit sok volt, de az izgalmak és a poénok helyükön voltak és összességében nagyon tetszett.
Könnyen el tudom képzelni, hogy sok fiatalnak egy meghatározó filmje lesz.
(van stáblista után még egy kis vicces jelenet)

Ik4r0s

Mindig is lázadó voltam, az is vagyok és leszek is. Ez a film ezt a fajta dühöt, pontosabban a mérhetetlen kapitalizmust ragadja meg és emeli be központi témaként. Teszi mindezt úgy, hogy nem tolja az arcunkba, hogy nem néz minket „mocskos, hús zabálónak”. Két radikális eszmét is bemutat a film, ami a fogyasztói társadalom mellett, az ökoterroristákban önt testet. A Snowpiercert sajnos még nem láttam, de ezek után mindenképp megfogom nézni. A filmet csak ajánlani tudom, mert erről a témáról igenis beszélni kell.

U.i.: Szokatlan volt, hogy a zenében sokszor feltűnnek a balkán zenei motívumok. Mint kiderült nem véletlenül, ugyanis a zenéért felelős emberek között, rengeteg magyar név található.

Corvus_CoRex 

Nem is tudom, hogy került az utamba ez a film, de úgy ültem neki, hogy semmit nem tudtam róla. Illetve annyit, hogy valami kitalált állat van benne. Imádom az állatokat és a fantasy/mese stílussal is egész elvagyok, mondom biztos valami megható, de alapjába véve cuki kis film lesz.

Hát… meghatónak megható volt. Több ponton is, de főleg a legvége. Az egyenesen szívbemarkoló volt, bőgtem, mint a fene… TTATT De közben cuki is volt. Viszont nem olyan rózsaszín, habos-babos cuki. Pont jó volt. Meg így az egész. Egyszerűen bemutatta, hogy milyen a világ. Pontosabban, az emberek. Vannak benne ilyen emberek, vannak benne olyan emberek, vannak benne kaka dolgok, vannak, akik próbálnak tenni ellene, van, ami sikerül, van, ami nem, van akit megmenthetünk, de nem menthetünk meg mindenkit, a remény az örökké él, de alapjában a pénz mozgat mindent és nem változik semmi. Szomorú, de igaz.
Szeretem az ilyen filmeket.

Ui.: az is nagyon tetszett, hogy voltak jelenetek, amikor azt hittem, tudom mi sül majd ki belőle, de végül egyáltalán nem az lett, az ilyeneket is nagyon szeretem! :)

rocketdog 

A gyönyörű dél-koreai tájak, illetve Tilda Swinton és Jake Gyllenhaal játéka emelte az egyébként nagyon együgyű film színvonalát. A gonosz húsevő és vállalkozó emberek (orkok) a vágóhíddal (amit persze hogy éjszaka vettek fel, Mordor), szemben a kifogástalan, ártatlan öko kislánnyal (hobbit). Hányszor kell még ugyanezt a történetet bemutatni?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján