Nyitva (2018) 106

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni és Bálint történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az… [tovább]

magyar

Képek 13

Szereposztás

Radnay CsillaFanni
Kovács LehelBálint
Bartsch KataKlau
Ötvös AndrásErnő
Jordán AdélEszter
Lénárdt LauraJulcsi
Brasch BenceDávid
Katona LászlóMárkó
Parti NóraMarina
Bányai MiklósAlex

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Dombi_Petra 

Elég egyhangú, monoton volt a film. A történet érdekes is lehetne, de nem volt az. A szereplők idegesítőek voltak, nem tetszett a főszereplők játéka sem. Maga a nyitott kapcsolat ötlete jó volt, a kivitelezése is szerintem reális, valószínű, hogy nyitott kapcsolatban én is így reagáltam volna egy két dologra, mint a szereplők . A vége nem volt nagy durranás, kiszámítható volt

christine

Kovács Lehel itt is hozza a formáját, és talán emiatt is imádom azokat a filmeket/sorozatokat, amikben nagyobb szerepet játszik. Szórakoztató, nem gagyi, életszerű problémákat sorakoztat fel. Nagyon jó kis magyar film, akik szeretik a romantikus vígjátékokat, kár kihagyniuk.

brena

Bár magyar filmeket nagyon ritkán nézek,ezt megérte. Tényleg jó lett. Érdemes megnézni.

1 hozzászólás
Keikorca

Annak ellenére, hogy voltak klisés részek benne, nagyon izgalmas témát feszegetett, sok jó poénnal és helyzettel. Szuper alakítások, még a mellékszereplők szintjén is. A legjobb az a kb. két perces buszos jelenet, az valami zseniális, ahogy Mucsi Zoltán ott áll a háttérben és csak néz!
A végét egy picit összekapottnak éreztem, de alapvetően szerintem jól sikerült vígjáték.

Röfipingvin

Nem lenne ez rossz, csak lehetett volna jobb is. Mindenesetre légy bátrabb magyar filmgyártás. És karold fel a tehetségeket.

julcseee

Na kérem, ez végre egy jól eltalált magyar romkom :)

kvázimozi

Csak jönnek és jönnek az ilyen felszínes, profán lélektelen filmek (vagy ha nem ez akkor a holokauszt) és nem látom, hogy a műdrámával való haknizás miért lehetne bármennyire is maradandó… (valaki tényleg megveszi majd ezt lemezen?)

A csillagozás elmarad, mert csak belepörgettem, így érdemben nem írhatok róla és mindössze kb. fél órát néztem az érdekesebb részekből. Na és szép-szép, van hogy nagyon ízléses képi megoldásokkal él és éljen is, éljen! De ami a cselekményt illeti, elképesztően száraz és kérges. Az a rész, amikor Fanni az utcán megállít egy épp arra járó piros ruhás macát és kifakad, hogy mennyire degradáló amint tárgyiasítja magát a kihívó öltözékkel, holott a nők évszázadokon át harcoltak az egyenjogúságért ezért aztán most szégyellje magát stb… majd a túloldalon lévő (nyííílvááán) füttyögő építőmunkásoknak bekiabál valami olyasmit, hogy héé ez kell, tényleg ez kell a kirakott csöcs meg a hosszú szempilla? (férfiak bólogatnak, Fanni közben mutogat a piros ruhásra) -és az agy, a belsővel mi lesz, az nem számít? (a férfiak meg vakarják fejüket, látszólag nem értik a kérdést) … netflixen pont ezt a részt játssza be ha rámész a film profiljára… furcsa véletlen, valaki talán szintén ebben értette tetten kvintesszenciáját.

Itt megállítottam kicsit és próbáltam elképzelni ennél otrombább, még inkább szájbarágott, ötlettelenebb megoldást a gondolatközlésre, de pár perc után arra jutottam, hogy ez a film még a kultúrtörvény előtt jelent meg nem akar ez semmit sem közölni, jó ez így ahogy van. A Grammaton Papság már egyébként is a spájzban, felpaprikázzák a rideg magyar valóságot. Ez művészet! Nem érthetem.

Ui.: Péterfi Bori az örökzöld

Barby2005

Ez egy annyira jól eltalált vígjáték, hogy nagyon! Rég láttam ennyire szórakoztató, de mégis emberközeli magyar vígjátékot. Nagyon tetszett, nyugodt szívvel ajánlom másoknak is.

farkas_niki 

Elmegy-elmegy… De valahogy nem az igazi. És ahhoz képest, hogy vígjáték, és sokaknak jó véleménye is van a filmről, nekem annyira nem jött be. Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem találtam viccesnek a filmet. Sokkal inkább mélynek, komolynak, elgondolkodtatónak. De ez akkor sem tetszik.

Chris90 

Az utóbbi években azt vettem észre magamon, hogy sokkal hamarabb váltok jegyet moziban magyar filmre, mint bármely más nemzetére. Ez a film is hozta a szintet, amit elvártam. Igazából több véleményt és nőpontot látunk a nyitott párkapcsolatról, élesen nem is foglal állást a film, de azért érezhető, hogy mi erről a véleménye a rendezőnek. Szerintem egyébként a téma miatt lehetett volna kicsit bátrabb, merészebb, de persze akkor már magasabb korhatárt érdemelt volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján