Mielőtt meghaltam (2013) 195

Dallas Buyers Club
117' · amerikai · dráma, életrajzi 16

5 díj · 3 jelölés

Texas, 1985. Ron hétközben villanyszerelőként dolgozik, ám hétvégén a rodeók vakmerő cowboya. Az öntörvényű, fickó megtudja, hogy HIV-fertőzött, az orvosok szerint harminc napja van hátra. Ron Mexikóban talál alternatív gyógymódra és táplálékkiegészítő szerekre, melyeket csempészni kezd az… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Matthew McConaugheyRon Woodroof
Jennifer GarnerEve
Jared LetoRayon
Denis O'HareDr. Sevard
Steve ZahnTucker
Michael O'NeillRichard Barkley
Dallas RobertsDavid Wayne
Griffin DunneDr. Vass
Kevin RankinT.J.
Jane McNeillFrancine Suskind
Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

pvik13 

WOOW woow micsoda film! Egy rossz szót se találok rá *o*

Lunemorte 

Matthew McConaugheyn halálra röhögtem magam, nagyon nagy arc…Durva, milyen sovány ebben a filmben. A történet elgondolkodtató, érdekes és valós. Jared Lato szegény nagyon bénán nézett ki és néha fárasztott is.

Tiko 

A két főszereplő maximálisan megérdemelte az Oscart és a Golden Globe-ot is ezért a filmért. Ez volt Matthew McConaughey első „komoly” szerepe, és milyen jól tette, hogy elvállalta! Kár volt a tehetségét korábban tingli-tangli szerelmes filmekre pazarolnia. Jared Leto pedig már számtalan alkalommal bizonyította, hogy milyen hatalmas átváltozásra képes egy szerepért, eleinte meg sem ismertem Rayonként.

A film egy komoly és nehéz témát dolgoz fel őszintén és bátran. Sajnos még manapság is megbélyegzik a HIV-el élőket, pedig a betegség sajnos egyre elterjedtebb és nem csak a meleg közösségeket érinti.

Charityy 

Zseniális színészi alakítások, nagyon jó film.

brena

Hihetetlen alakítások,elképesztő mit képesek magukkal csinálni,engem ez mindig ledöbbent,jó ezért kapják a pénzt,de akkor is…többször láttam,újra megnézném.

Imoran_Erui

Nagyon szeretem ezt a filmet, Matthew McConaughey zseniálisat alakít!

Krenai 

Amit Matthew McConaughey és Jared Leto ebben a filmben alakít, az egyszerűen hihetetlen. És ők ketten el is viszik a filmet a hátukon.. Karakterek alapvetően nagyon jók voltak, bár Jennifer Garner karaktere elég felszínesre sikeredett szerintem. Történet is jó volt, hangulat se volt rossz, de nem sikerült teljesen belemerülnöm a filmbe, valahogy nem ragadott magával és ezért csak 8 csillag.

Emilie

Úgy érzem, hogy amiben Jared Leto átváltozik, az rossz film nem lehet. (Erre később is emlékeznem kell) Olvastam, hogy nagyon sokáig készült, de én azt mondom, hogy egy ilyen lényeges, igazi filmre megérte várni. Mr. McConaughey végre nem romantikusban szerepelt (másik példa a jó szerepre: True Detective, úristen, az kihagyhatatlan), és Jared Leto hozta a formáját, még sírtam is a vége felé. Itt a példa arra, hogy lehet még jó filmet csinálni.

Zoja009

Matthew McConaughey miatt néztem meg a filmet, mert olyan jóképű. :D
De itt nem a sármja volt a lényeg. Nagyon jól alakította a szerepét egy nagyon komoly filmben.

StAngela

Elképesztő film! Minden elismerésem Matthew McConaughey-é, a durván csontos, ám annál hatásosabb külsőért és hogy ekkora átéléssel játszotta Woodrowt! Ami Jared Leto-t illeti, nos, azt kell mondjam hogy alig van ember aki ne lenne ciki, ha az ellenkező nem bőrébe bújik vagy transzvesztitát játszik, de ő kivétel. Először fel sem tűnt, mert annyira jól állt neki a babarózsaszín köntös. :D
A sztori pedig engem teljességgel lenyűgözött. Szeretem azt érezni egy film után, hogy jó élni, hogy bármit kihozhatok rövid emberi kis életemből. Megkaptam, és ami külön öröm, hogy ezt újból Jean-Marc Valée-nak köszönhetem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján