Mi a manó? (2003) 136

Az árva Buddy az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert, aki New Yorkban él a… [tovább]

Szereposztás

Will FerrellBuddy
Mary SteenburgenEmily
Bob NewhartPapa
Zooey DeschanelJovie
James CaanWalter
Edward AsnerTélapó
Amy SedarisDeb
Jon FavreauDoktor
Daniel TayMichael
Peter DinklageMiles Finch

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A negyedénél majdnem feladtam. Aztán arra jutottam, hogy remekül passzol egy kihíváshoz, szóval csak megvárom a nekem kellő részt… ami természetesen a film legvégén található. Kegyetlenül szenvedtem, nagyon kevés momentumot találtam viccesnek, inkább gagyi és szánalmas volt. Ha lenne egy listám az olyan karácsonyi filmekről, amiket többet nem akarok látni, akkor igen előkelő helyet foglalna el rajta. Nem tudom, nekem ez nem igazán volt szórakoztató. Az alapötlet viszont tetszett,

brena

Amerikai barátaimnak,ez A KARÁCSONYI film. 17 éves film,de mostanáig sose láttam. Vicces a lelkes Buddy,es az a sok ünnepi dekoráció meseszép volt. Igazi karácsonyi hangulatot hozó film. Sokat ne várj tőle azért….

ladybird12

Kevés filmet néztem eddig Will Ferrelltől, de eddig kevésszer volt, hogy nem nevettem és csalódtam a filmjeiben. Első hallásra furcsa volt és akkor azt hittem mekkora marhaság lehet, de személy szerint tetszett. Nem az egyik legkedvencebb karácsonyi hangulatú filmem, de jó volt végig nézni.

farkas_niki 

Próbáltam a megfelelő szavakat megtalálni a véleményem megfogalmazásához. Nehéz! A film alapból tetszett, de nekem kissé túl „manós” volt. Tudom-tudom, milyen szó ez: kissé bugyuta, tingli-tangli. De a karácsonyi hangulatot abszolút hozta!

viky0222 

Bedőltem annak, hogy YouTubeon mindig azt mondogatják, hogy ez mennyire jó, és mennyire kihagyhatatlan karácsonykor. Aha, persze… Ez a film kegyetlenül rossz. Talán ha kétszer elmosolyodtam rajta. Nincs bajom a klisés karácsonyi filmekkel, amik csak karácsonykor nézhetőek, de amúgy rosszak. De ez a film csak szimplán rossz.
Az alapötlet nem rémes, de a kivitelezés… Egyáltalán nem hozott karácsonyi hangulatba.
Soha többet nem fog előkerülni, az biztos.

mandu 

Mindenki folyamatosan azt hajtogatja, hogy kihagyhatatlan élmény karácsony tájékán… Aha, hát nem. :D Nekem nem volt nagy élmény, bár néha vicces volt látni Kópé szenvedését a nagyvárosban.

a_girl92

Az idei év 2. karácsonyi filmje, ezt sem láttam még soha, szintén egy kihívás miatt néztem meg, mert elhangzott benne egy dal amire szükségem volt a teljesítéshez. Cuki kis film volt nevettem ezen is párszor :) Ja és természetesen szerepelt benne egy kedvelt színészem: Peter Dinklage <3

dontpanic

Megint bedőltem a hype-nak. :( Will Ferrell-lel kapcsolatban amúgy is vannak ellenérzéseim, amik most csak tovább erősödtek. Nem egy ponton volt zavarba ejtő a film, és nem jó értelemben. Infantilis, és nem jó értelemben. Volt egy kis Tim Burton-ös beütése, ami tetszett, de amúgy felejthető. Zooey Deschanel meg vagy elfelejtett színészkedni erre a filmre, vagy valami különösen erős anyagon volt a forgatás közben.


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

Buddy: [whispering to the department store Santa] You sit on a throne of lies!

S_Bíborka 

Buddy: SANTA! OH MY GOD! SANTA'S COMING! I KNOW HIM! I KNOW HIM!

S_Bíborka 

Gimbel's Manager: [showing Buddy around the floor] This, is the North Pole.
Buddy: No it isn't.
Gimbel's Manager: Yes it is.
Buddy: No it isn't.
Gimbel's Manager: Yes it is!
Buddy: No it's not. Where's the snow?


Hasonló filmek címkék alapján