Menedék (2007) 30

Shelter
97' · amerikai · dráma, romantikus 18

Szívet melengető történet egy fiúról (Zack), akinek fel kell adnia az álmát, a rajziskolát a rosszul fizető munkája és családi helyzete miatt. Nővérével közösen nevelik unokaöccsét, Cody-t. Zack szabadidejében szörföl, rajzol, fest, a legjobb barátjával, Gabe-bel vagy a barátnőjével, Tori-val… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Trevor WrightZach
Brad RoweShaun
Tina HolmesJeanne
Jackson WurthCody
Katie WalderTori
Matt BushellAlan
Ross ThomasGabe
Albert ReedBilly
Joy GohringEllen
Don MargolinJohn

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

pvik13 

Olyan kis aranyos volt és imádtaam a befejezést <3 PERFECT

Dombi_Petra 

Nem volt akkora durranás a film, sem váratlan fordulatokban gazdag, sőt egész kiszámítható, azonban mégis odaszegezi a nézőt a képernyő elé, annyira szívhezszóló a történet. Zach-et már a történet elején megszerettem, nagyon jó srác, főleg, ahogy Cody-val bánik. Ezen felül szépen végiglehet követni a lélek-és személyiség fejlődését is. Shaun az elején nem volt szimpatikus, de a végére ő is a szívemhez nőtt

Kemiviki 

Nagyon nagyon jó film! Odaragasztott a képernyő elé, pedig csak azt szerettem volna megnézni, hogy jó e a felírat amit találtam hozzá. De egyszerűen nem bírtam abbahagyni.
Nem csak két pasi szerelméről szól ez a film. Nekem sokkal inkább Zach útkeresése, visszatalálása saját magához volt a központban. Mert egy darabig megy az, hogy mindent feláldozunk másért, de örökké nem mehet ez. Az meg hogy ki mellett jön rá, hogy a saját élete is fontos, az kit érdekel. Legyen férfi, legyen nő a lényeg, hogy együtt boldogok legyenek.
Zach és Shaun annyira édes pár. <3 Zach mosolyával pedig jéghegyeket lehet olvasztani. Gyönyörű srác nagyon is.
A film egyetlen, nagyon is negatív karaktere számomra Jeanne lett. Egy ilyen szívtelen szemét anyát mint ő… Elveszi a testvére életét, a gyerekére meg sz*rik rá, de még neki áll feljebb minden s ő tart kiselőadást arról hogy milyen a helyes gyereknevelés. De beolvastam volna neki, egy lapáttal való püfölés közben.

Bexy_15 

Számomra még mindig ez A szerelmi történet. Imádom ezt a filmet és meg se tudom számolni, hogy az elmúlt években hányszor láttam. Megunhatatlan és gyönyörű. Egyszerűen csak imádom!

anemona

Nagyon tetszett nekem ez a film. Tulajdonképpen én is meglepődtem rajta, hogy mennyire :)
Néha mikor homoszexualitással foglalkozó filmet nézek, az a benyomásom, hogy nem annyira a történet elmesélésén, a szereplők lelki életén, vívódásain van a hangsúly, hanem inkább azon, ki mer még bátrabb jeleneteket beletenni a filmbe. Pedig az élet legnagyobb része pont az ilyen hétköznapi „kínlódásokról” szól. Szóval nekem nagyon szimpatikus volt, ahogy próbálta a mindennapi dolgokat bemutatni.
Zach, a tipikus jófiú, művészlélek, abszolút önfeláldozó, korához képest nagyon komoly, egyetlen „hibája”, hogy szerelmes lesz a legjobb barátja bátyjába.
Shaun hibátlanul hozza az álompasi szerepet, kicsit idősebb lévén felnőttes, támogató, segítőkész, megértő, nagyon helyes.
Jeanne, Zach nővére szöges ellentéte minden eddig felsoroltnak. A film során többször legszívesebben felpofoztam volna. Anya, de mégis ő a legfelelőtlenebb figura, akit ebben a történetben megismerhetünk. Viszont természetesen első sorban, ha az öccse feletti ítélkezésre kerül sor, ami számomra már önmagában is nagyon dühítő tulajdonság, hát még ha figyelembe vesszük, hogy Zach konkrétan az egyetlen, akire számíthat. spoiler
Megismerhetjük még Tori-t, aki a film elején Zach barátnője. Ő szintén nagyon szimpatikus és fiatal kora ellenére nagyon érett gondolkodású karakter, le a kalappal. És ott van még Gabe, a legjobb barát. Ő is aranyos, de kevés alkalom adódott az igazi arcát megismerni, mert ő az az egész csapatból, aki viszont éli gondtalan ifjú éveit.
Száz szónak is egy a vége, szerintem nagyon jó volt, jó szívvel ajánlom!

Fairy

Egyik nagy kedvencem a film az LMBTQ témában. Már az első pillanatban oda ragasztott a képernyő elé és azóta sem ereszt, pedig már nagyon sokszor láttam.
Zach és Shaun igazán aranyos páros, Cody pedig egy tündéri kiskölyök.
Számomra a film többről szól, mint hogy két cuki pasi egymásba szeret. Hiszen ott van Zach, aki nővére egyetlen támasza a kisfia nevelésében, míg Jeanne számára minden fontosabb Codynál. Ott van még mozgáskorlátozott édesapja, akire szintén gondot kell viselnie. Mindezt úgy, hogy közben dolgozik és próbálja elfelejteni, hogy ő valójában művész szeretne lenni és az egyik neves művészeti iskolára szeretne bejutni. De ekkor megjelenik az életében, Shaun, aki gyerekkori jó barátja, Gabe bátyja. Zach, aki sosem gondolt arra, hogy meleg lenne, hirtelen vonzódni kezd Shaunhoz és ekkor jönnek a bonyodalmak. El kell dönteni, hogy mit választ: az iskolát és vele Shaunt, vagy pedig marad ahol van és egyre kilátástalanabb lesz az élete. És persze közben ott van Cody, akiről valakinek gondoskodnia kell.
Zach mosolya pedig…. hát megérne pár ajtócsapkodást :D

Chris90 

Azt hittem, szeretni fogom ezt a filmet, mert annak ellenére, hogy nem egy közismert alkotás, viszonylag sok itt a szöveges értékelés és ráadásul mind pozitív. Számomra nagy csalódás volt, többnyire untam. A forgatókönyv tökéletesen felmondja a leckét: van itt egy gyerek, akinek kapcsán ki lehet mondani „örökérvényű” igazságokat, művészet (jelen esetben rajz), amivel szintén lehet növelni a kliséhalmazt, meg persze a homoszexualitás okán is meg lehet ismételni a szájbarágós tanmesét. Nekem több helyen logikátlan volt a cselekmény: az anyát például nem értettem, hiszen az egyik pillanatban eltiltja a gyerekét a meleg férfitől, utána meg szó nélkül hátrahagyja és nem törődik vele, hogy ki fogja felnevelni. A főszereplőket játszó színészek nekem semmilyenek voltak, az arcukról semmit nem lehetett leolvasni. Nem tudtam nekik elhinni sem azt, hogy szenvednek, sem azt, hogy igazán szeretnének, a kémia abszolút nem működött köztük. Számomra tényleg meglepő a sok pozitív visszhang.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján