Megtehetek bármit (2015) 74

Absolutely Anything
85' · angol · sci-fi, vígjáték 18

Neil Clarke az átlagosnál átlagosabb emberi lény, aki hiába szeretné, nincs sok esélye, hogy összejöjjön gyönyörű szomszédjával, Catherine-nel. Mindeközben az univerzum egy másik szegletében nagyhatalmú űrlények a Föld bolygó elpusztítására készülnek, de előbb még egy tesztben bizonyíthat az… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Simon PeggNeil Clarke
Kate BeckinsaleCatherine
Robin WilliamsDennis (hang)
Sanjeev BhaskarRay
Rob RiggleGrant
Emma PiersonMiss Pringle
John CleeseExtraterrestrial (hang)
Terry GilliamExtraterrestrial (hang)
Terry JonesExtraterrestrial (hang)
Michael PalinExtraterrestrial (hang)

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Ha az ember egymás mellé rendezi a film alkotóit, el kell döntenie, hogy pontosan kinek a nevéhez igazítsa az elvárásait: a kreatív fők ugyanis teljesen mást ígérnek, mint a színészgárda prominensebb tagjai, és hát ott van Simon Pegg, aki számomra egy az egyben a kis költségvetésű, félkretén, de működő angol vígjátékok legfőbb trédmárkja. Őt összehozni Beckinsale-lel és Williams-szel megint csak egy furcsa kombináció, de nem furcsább, mintha őt a Monthy Phyton gárda rendezné – szóval ördög se tudja, mivé tud fajulni ez a mozi.

Megnézve egyébként nem fajul sehova – maximum egy langyos kis hobbiprojektté, egy olyan filmé, amit végzős diákok simán átnyomhattak volna a filmművészetin egy kis szenzációval, de aztán gyorsan el is felejtettük volna.
A film nem igazán áll össze. A humora általában rendben van, jól működik benne a helyzetkomikum, de témájának morális hátterét semmilyen szinten nem akarja kivesézni. Erőteljes brit beütését sem akarják kimaxolni a készítők, sőt, Beckinsale és Williams mintha pont azért lenne itt, hogy jobban menjen a nemzetközi forgalmazás, és különben is, hol van Martin Freeman és Nick Frost?
Egyébként, ha nem hangozna hülyén, simán azt mondanám, hogy a cucc a Galaxis útikalauz… földhözragadt paródiája, de ez tényleg rendkívül hülyén hangzik.

Bájos, karantén idején randifilmnek elmegy.

3 hozzászólás
Kriszta

Ó, hát szerintem ez nagyon jó volt :) Végre egy vígjáték, ami nem idióta , nem undorító, szóval nem az az amerikai… Nagyon jókat nevettünk, igazi felhőtlen szórakozás. Több értékelésben írták, hogy semmi eredeti nincs a filmben. Nem tudom, lehet. Én személy szerint tojok rá, a lényeg, hogy jól szórakoztam. (A kutya annyira jó fej! :))

Lunemorte 

A sci-fi címke miatt néztem meg ezt a filmet és az még hab volt a tortán, hogy kutya is volt benne.
Már az elején nem volt szimpatikus a főszereplő férfi, de a későbbi tettei erre még alaposabban ráerősítettek…Az elején még jó poénnak indult a sztori, ám hamar meguntam és a felénél már küzdöttem az elalvás ellen…Sajnos egyre fárasztóbbá vált az egész.
Leginkább az idegesített, hogy a főszereplő folyamatosan hülyeségeket kíván.
Az nem derült ki, hogy miért véletlenszerűen választották ki az spoiler
A filmből az derül ki, hogy az ember nem játszhat Istent, főleg nem egy ennyire önző és szerencsétlen flótás…A kutya előtt viszont minden elismerésem.

darkfenriz

Egy szerencsétlen flótás biciklizés közben kap néhány idétlen űrlénytől 1 hét bizonyítási időt. Időt arra, hogy igazolja az emberiség létjogosultságát.
Nos…talán jó, hogy nem az ilyen szerencsétlen csomagokra van bízva a jövőnk :D Bár vicces próbál lenni a film, de néhol erőltetett. Mert persze semmi igazi jó nem jut eszébe, csak a végén és a legjobb cselekedet is hű társára, Dennis-re vár, aki egy kutya és az elején még csak a kutyakekszre és a töcskölésre tud gondolni. Azért nem semmi jellemfejlődés, hogy ő menti meg a Földet :D
Neil helyett én Dennis-re voksolnék és neki köszönhető a 7 pont ;)

Szentmarjay_Tibor

Tragikus. Pár jó poén, de a film egy katasztrófa.

Dorka 

Elég jól indul, nevetek a vicceken, aztán egy kicsit sok lesz, nem mutat újat, így ellaposodik. Egynek jó, ha épp ez jön szembe, de úgy külön nem ajánlanám. Kár érte. Eszembe jutott Molnár Ferenc mondása: „Jó első felvonást mindenki tud írni. Jó harmadikat sokan tudnak írni. Jó második felvonást csak én tudok írni.” (Bár máshol a harmadik felvonást említik, hogy azt tud csak ő jól írni)

1 hozzászólás
lilla_csanyi

Utálom, hogy a filmekben mindig ilyen lúzerek kapják az ultra menő képességeket. Ide nekem a szuperképességet! Gyorsan megtanulnám használni, és garantáltan mindenkinek jó lenne. ;)

Hippoforaccus 

Érdekes darab az már biztos. Nem mondom, hogy egyedi történet, vagy olyan nagyon szuper, de jó poénok vannak benne. Vannak igazán lapos részei és nagyon jók is, körülbelül 50%-os arányban, szóval kell egy fajta hangulat, hogy megnézze az ember.

Mr_White 

Egy újabb Monty Python film? Na azért nem egészen, igaz, Jones a rendező és egy cameo erejéig fel is tűnik a filmben, a többi Python tag pedig animált űrlényeknek adta a hangját, de azért ez mégis csak egy amerikai, harmadik típusú vígjáték.
A sztori olyan, amilyen, vasvillával összehányt vígjátéki elemek, a főhősnő tolakodó amerikai udvarlója azért már sok volt. Az egyetlen igazán eredeti elem Dennis, a beszélő kutya. Habár sok filmben láttunk már beszélő állatokat, de Dennis nem lesz ember, amint beszélni tud, hanem kutya marad, és úgy is viselkedik, ami nagyon vicces. Akinek van kutyája, értékelni fogja.
Ja, és szerintem nincs az a piamennyiség, hogy Beckinsale rámásszon Peggre… Ha marha ronda vagy és angol, akkor légy nagyon vicces színész, nincs más esélyed.
Összességében jó szórakozás.

lipotdorka 

Simon Pegg, Kate Beckinsale és Robin Williams koprodukciója kihagyhatatlan volt, ugyanis nagy kedvencek nálam.
Vicces volt, tetszett az egész felépítése, no meg a britsége (létezik ilyen szó egyáltalán? :D). Köztudottan élek-halom magáért az országért, a nyelvért, a beszédjükért, a kultúrájáért, színészeiért, színésznőiért és még sorolhatnám.
Számomra talán a Monty Python űrlények voltak a legszórakoztatóbbak, esküszöm meg fogom tanulni a számokat :D
Összességében nagyon jó kis film volt, ha egyszer talán kapunk hozzá szinkron, a családdal is megnézetem :)


Hasonló filmek címkék alapján