Meg – Az őscápa (2018) 26

The Meg
113' · amerikai · akció, thriller, horror 12

Miután sikeresen megmenekült egy 70 láb hosszú fehér cápa támadásától, Jonas Taylornak le kell küzdenie a félelmét, ugyanis egy elsüllyedt tengeralattjáró utasai csak rá számíthatnak.

angol
angol
magyar

Szereposztás

Jason StathamJonas Taylor
Ruby RoseJaxx
Li BingbingSuyin
Rainn WilsonJack Morris
Robert TaylorDr. Heller
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

julcseee

Tipikus. De nem is számítottunk másra. Én nagyom nem vagyok oda Stathamért de végülis hozta azt, amit kell. Ő aztán oda..sz a cápának rendesen. És megment mindenkit. Vagy nem (sejtelmesen néz, majd gonosz kacaj) Egynek jó volt, tipikus mozis film :)

2 hozzászólás
Répási_Évi 

Látványos popcorn mozi. Se több, se kevesebb.

Marcsi0603

Már megint minden jó jelenetet lelőttek az előzetesben, szóval, aki sokkal többet vár, az ne tegye. Tipikus cápás kliséfilm kissé nevetséges sztorival, de összességében nem volt olyan rossz. Legalábbis a cápás rész, de a többi beszélgetést nagyon untam.

Blue_Nadine

10/10 would recommend

*kiegészítés*
– a CGI cápa jó volt
– fan service és az a jelenet adta
– a vége jelenetnél (spoiler) sírva röhögtem, alig bírtam visszatartani

– borzasztó poénok vannak benne
– a gyerek nagyon cringe
– nevetségesebbnél nevetségesebb szituációk vannak benne (sajnos nem a jó fajta)
– amikor kiderült, hogy spoiler totál csalódott lettem, már annyira spoiler

Szóval… Mikor jön a MEG 3?

4 hozzászólás
Szyszyyy

Egyáltalán nem volt rossz.
Voltak ugyan olyan jelenetek, amikor a szememet forgattam. Mivel annyira hatásvadász és tipikus volt…
De összességében jól szórakoztam rajta és a látványvilág is rendben volt. :)

annagramma 

Fantasztikus mesevilág ez: itt senki nem kap keszonbetegséget, úgy mászkálnak az óceán feneke és a felszín között, mint én a harmadikról a sarki boltba, Jason Statham rendesen megáll a vízfelszínen célozni (apró Jézus-parafrázis?), és épp csak le nem ússza a 25 méteres cápát.
Hogy egy ekkora cápa, aki óriástintahallal és bálnával táplákozik, minek vesződne emberekkel, sosem derül ki (fogpiszkálónak éppenséggel használhatná őket), ahogy az sem, mi a bánatért kering folyton ugyanott, amikor segge és uralma alatt az egész óceán. Azért az utolsó húsz percre mégis átusszan valami turistaöbölbe – szintén nincs rá magyarázat: kiruccan egy pocsolyába strandolni? –, mert kellett pár tömegjelenet a fenséges természet mellett az emberiség eltörpülését hangsúlyozandó, és persze a dicső végkifejletet az emberiség megmentéséig magasztalandó (szó, mi szó, pátoszban azért egészen visszafogták magukat, spoiler).
Nemhogy magyarázat nem érkezik rá, de a sok tudósban föl sem merül a kérdés (pedig a történet szempontjából egyáltalán nem mellékes, ha ugyan érvelhetek ezzel): egyáltalán miért van a cápának szeme? A 2 millió év során, mialatt a majomból ember lett, vajon nem tűnt föl az evolúciónak, hogy az óceán mélyén nincs fény?
Természetesen ezek a kérdések, amiket egyáltalán nem érdemes föltenni egy efféle filmnek, nagy kár, hogy mindezekben ki is merül a filmi komikum: a direkt poénok a humorérzék teljes hiányáról árulkodnak, talán az egyetlen szellemes, már-már önironikus mozzanat, hogy volt pofájuk Jónásnak nevezni a főszereplőt, illetve még a már említett vízen állás, ami hordoz magában a nyolcvanas-kilencvenes évek trashfilmjeinek ügyetlenségéből. A humor és elsősorban az önreflexív humor hiánya teljesen tönkre tudja tenni a bűnös élvezet kategóriájába eső szennyhorrort (gondoljunk csak Jason varázslatos pillanatára a Jason X-ből, amelyben meteoritként száll alá a Föld 2-re a Kristály-tavi szerelmespár fölött, na, az példás!): úgy tűnik, az óriási költségvetésből élcre már nem nagyon futja.
Ezzel szemben a forgatókönyv viszont túl lett tolva: az 1 óra 40 perc végtelen hosszúságúnak tűnt, és legalább két fejezettel meghaladta a türelmemet. Jobb lett volna, ha ez utóbbi kárára az előbbivel foglalkoznak, bár ahogy hallani, így is felrobbantotta a mozikat. Kíváncsi vagyok, mit talál ki még maga alá Amerika a műfajban: ha az a tendencia, hogy az emberiség szükségszerűen mérhetetlenül apró (lásd vírusos filmek) vagy gigantikus természeti lényekkel küzd, nem tudom, utóbbiból mi jöhet még ez után.

1 hozzászólás
essz

szemrebbenés nélkül ráküldtem a 10et..
egyébként is szeretem a vizet… a mélység kiismerhetetlenségét.. a cápákat…
szuper látvány… elegendő humor… izgulás..
jött, látott, győzött… :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján