Meg – Az őscápa (2018) 60

The Meg
113' · amerikai · akció, thriller, horror 12

Miután sikeresen megmenekült egy 70 láb hosszú fehér cápa támadásától, Jonas Taylornak le kell küzdenie a félelmét, ugyanis egy elsüllyedt tengeralattjáró utasai csak rá számíthatnak.

angol
angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Jason StathamJonas Taylor
Ruby RoseJaxx
Li BingbingSuyin
Rainn WilsonJack Morris
Robert TaylorDr. Heller
Cliff CurtisMac
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Meglepően élvezhetőnek bizonyult. :D
Éppen egy agykikapcsolós semmire vágytam és gondoltam miért ne. A trailer alapján sokkal rosszabbra számítottam. Örülök, hogy pozitívan csalódtam. Nem éreztem azt, hogy x időt elpazaroltam az életemből. De azért egyszer elég volt. :D

kiruu 

Szerintem nem rossz ez. Látványos és sablonos, hozza azt, amit egy cápás filmtől elvárunk. De Jason Statham szexi, van benne cuki gyerek, kutya, egy kis romantika, néhány járulékos veszteség, egy idióta gazdag, nagy cápák, meg aranyos poénok. Ha úgy ülsz be, hogy élvezed a látványt és hagyod magad sodorni, akkor szórakoztató kis mozifilm ez.

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, izgalmas volt, és látványos is. Jó szereplők, főleg Jason Statham irtó szexi volt, cuki volt a kislány és a kutyus is. A cápa pedig állati volt, de nem volt olyan ijesztő számomra. :-D Szerencsére én most is kihagytam az előzetest, és így teljes mértékben élvezhető volt, egyáltalán nem volt unalmas. :-D

Nevra 

Ez király volt. Nagyon tetszett. Egyik legjobb cápás film lett szerintem. Akció dús, izgalmas, időnként vicces. Kedvelhető karakterek. * nem maradhatott le a zuhanyzós jelenet, hogy ne mutassák Jason sexy testét? A-aa.. Meg kellett mutatni. :D
A cápa mérete meg waa hát igen, ezt már szeretem. spoiler
Jaxx nagyon szimpatikus volt. Jó volt a stílusa. A sok úszkáló ember..az a rész is izgi volt. spoiler
Szóval újranézős!

julcseee

Tipikus. De nem is számítottunk másra. Én nagyon nem vagyok oda Stathamért de végülis hozta azt, amit kell. Ő aztán oda..sz a cápának rendesen. És megment mindenkit. Vagy nem (sejtelmesen néz, majd gonosz kacaj) Egynek jó volt, tipikus mozis film :)

2 hozzászólás
annagramma 

Fantasztikus mesevilág ez: itt senki nem kap keszonbetegséget, úgy mászkálnak az óceán feneke és a felszín között, mint én a harmadikról a sarki boltba, Jason Statham rendesen megáll a vízfelszínen célozni (apró Jézus-parafrázis?), és épp csak le nem ússza a 25 méteres cápát.
Hogy egy ekkora cápa, aki óriástintahallal és bálnával táplákozik, minek vesződne emberekkel, sosem derül ki (fogpiszkálónak éppenséggel használhatná őket), ahogy az sem, mi a bánatért kering folyton ugyanott, amikor segge és uralma alatt az egész óceán. Azért az utolsó húsz percre mégis átusszan valami turistaöbölbe – szintén nincs rá magyarázat: kiruccan egy pocsolyába strandolni? –, mert kellett pár tömegjelenet a fenséges természet mellett az emberiség eltörpülését hangsúlyozandó, és persze a dicső végkifejletet az emberiség megmentéséig magasztalandó (szó, mi szó, pátoszban azért egészen visszafogták magukat, spoiler).
Nemhogy magyarázat nem érkezik rá, de a sok tudósban föl sem merül a kérdés (pedig a történet szempontjából egyáltalán nem mellékes, ha ugyan érvelhetek ezzel): egyáltalán miért van a cápának szeme? A 2 millió év során, mialatt a majomból ember lett, vajon nem tűnt föl az evolúciónak, hogy az óceán mélyén nincs fény?
Természetesen ezek a kérdések, amiket egyáltalán nem érdemes föltenni egy efféle filmnek, nagy kár, hogy mindezekben ki is merül a filmi komikum: a direkt poénok a humorérzék teljes hiányáról árulkodnak, talán az egyetlen szellemes, már-már önironikus mozzanat, hogy volt pofájuk Jónásnak nevezni a főszereplőt, illetve még a már említett vízen állás, ami hordoz magában a nyolcvanas-kilencvenes évek trashfilmjeinek ügyetlenségéből. A humor és elsősorban az önreflexív humor hiánya teljesen tönkre tudja tenni a bűnös élvezet kategóriájába eső szennyhorrort (gondoljunk csak Jason varázslatos pillanatára a Jason X-ből, amelyben meteoritként száll alá a Föld 2-re a Kristály-tavi szerelmespár fölött, na, az példás!): úgy tűnik, az óriási költségvetésből élcre már nem nagyon futja.
Ezzel szemben a forgatókönyv viszont túl lett tolva: az 1 óra 40 perc végtelen hosszúságúnak tűnt, és legalább két fejezettel meghaladta a türelmemet. Jobb lett volna, ha ez utóbbi kárára az előbbivel foglalkoznak, bár ahogy hallani, így is felrobbantotta a mozikat. Kíváncsi vagyok, mit talál ki még maga alá Amerika a műfajban: ha az a tendencia, hogy az emberiség szükségszerűen mérhetetlenül apró (lásd vírusos filmek) vagy gigantikus természeti lényekkel küzd, nem tudom, utóbbiból mi jöhet még ez után.

2 hozzászólás
Répási_Évi 

Látványos popcorn mozi. Se több, se kevesebb.

Marcsi0603

Már megint minden jó jelenetet lelőttek az előzetesben, szóval, aki sokkal többet vár, az ne tegye. Tipikus cápás kliséfilm kissé nevetséges sztorival, de összességében nem volt olyan rossz. Legalábbis a cápás rész, de a többi beszélgetést nagyon untam.

rhysciar

Édesmagasságosúristen, hát mi volt ez? Mármint oké, tudtam, hogy rossz lesz, úgy is álltam neki, de gondoltam elmegy majd ez egy jó kis túlélőhorrornak, aztán kiderült, hogy még annak is gyenge: alig hal meg benne valaki, szóval szomorú vagyok.

A párbeszédek iszonyatosan fájdalmasak az elejétől a végéig, a színészek szintén pocsék teljesítményt hoznak, Statham különösen. Nem értem, ezt a faszit soha senki nem küldte még el logopédushoz? Mert amúgy nem ártana neki, ha kinyitná a száját, akkor talán a film felét érthetnénk is. Mondjuk a karaktere is iszonyatosan fájdalmas, most komolyan, esze az nulla, de keménykedik, hogy lenyűgözze a csajszit, hát jó ég, na! Nem tudok erre mit mondani.

Hagyjuk is a fenébe, nem ér ennyit ez a film, bődületes nagy marhaság az egész, komolyan venni egy cseppet sem tudom, amit hoznia kellett volna, ahhoz meg kevés volt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

– Ennek a céltávolsága 30 méter.
– 30 méter?
– Igen elég közelről kell lőnöd.
– Szuper.
– De ha akarod megyek én, nem gond.
– Nyugi megoldom.
– Akkor jó, mert kamuztam.

Kicsicsillag95 

– Néha történik valami ami mindent fölborít, csak közben a világ nem áll meg. Jó lenne ha megállna, egy pillanatra, de nem áll meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján