Maverick (1994) 218

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Mel GibsonBret Maverick
Jodie FosterAnnabelle Bransford
James GarnerMarshal Zane Cooper
Graham GreeneJoseph
Alfred MolinaAngel
James CoburnDuvall
Dan HedayaTwitchy
Zsigmond VilmosAlbert Bierstadt
Danny Gloverbankrabló
Corey Feldmanbankrabló

Kedvencelte 52

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Andi

Végre egy vígjáték, ami tényleg nagyon vicces.Jó csavarok voltak benne.

bonnie9 

Hihetetlen, hogy ezen a filmen sokadik újranézésre is mennyit tudok röhögni. A 90-es évek egyik gyöngyszeme, mikor még a vígjáték nem jelentett egyet az alpárisággal.
Pedig van benne erotika és lövöldözés is, de az egész egy végtelenül könnyed, jópofa és ízlésesen szórakoztató formában.
Mel Gibson a legjobb formájában, idézném Annabellet: „maga pimasz és mégis annyira vonzó”. Jodie Foster pedig szintén nagyon bájos – Bret szavaival: „maga nem tehet róla …, hogy ellenállhatatlan”. De az összes többi fő- és mellékszereplő iszonyúan jól működik. Ráadásul a legtöbbjük igencsak név a szakmában.
És ebben van az egyik legjobb easter egg, amit valaha láttam: spoiler
És most olvastam, hogy két jelenet is, amin nagyon tudok röhögni, nem volt a forgatókönyvben, hanem a véletlen műve és Donner bent hagyta, mert viccesnek találta. Az egyik spoiler, a másik meg spoiler. Jó döntés volt Donnertől, hogy meghagyta őket :))
Bármikor újranézős, mindenkinek ajánlós.

Ja és most néztem először olyan szemmel, hogy Zsigmond Vilmos az operatőr. Még egy vígjátékban is nagyon tud alkotni. A kártyajeleneteknél különösen, de az egész film alatt nagyon hatásos és ötletes beállításokat alkalmazott, élvezet volt nézni. :)

4 hozzászólás
Hippoforaccus 

Hogy ez eddig miért maradt ki az életemből?
Egyszerűen zseniális. Olyan csavarok vannak benne, amitől a fülem kettéállt. Általában a filmek felénél lelövöm a csattanókat, de ennek úgy megpörgetett a vége, hogy ihaj. Emellett egy igazán jó minőségű vígjáték, amin ha nem is lehet nagyokat kacagni, de végig szórakoztat. A vadnyugatos póker feeling meg csak hab a tortán.

Imma 

Ez tetszett. Persze rá kell jönnöm, hogy jobban szeretem a westerneket, mint eddig gondoltam, szóval ez eleve plusz egy csillag nálam. Hogy mi tetszett még benne ezen kívül? Fogalmam sincs :D Aranyos kis viccek, klassz szereplők.

desertangelable 

Moziban néztünk gyerekként ezt a filmet, azóta milliószor láttam, de még mindig szívesen újranézem. Számomra nagyon szórakoztató film, tökéletesek a színészek, jó a szinkron és találó a fordítás. Sajnálom, hogy Jodie Foster nem szerepel olyan sok vígjátékban, mert ezzel az filmmel egyértelműen bebizonyította, hogy van keresnivalója bennük.

Zakuro 

Zseniális egy film :DD Kiemelt kedvencem volt a kis mellékepizód az indiánokkal XD
A műfaj kedvelőinek meg kivált szórakoztató lehet, ahogy egyszerre felhasználja és kifigurázza a western jellegzetességeit.

AniTiger 

Nem a kedvencem, de elég sokszor láttam már, mert a fiúk imádják a western-filmeket nálunk. Mel Gibsont bírom, de itt még Jodie Fostert is. Igazából a legjobban a fürdős jelenetet szeretem, igazi klasszikus.
Annabelle egy iszonyat jól kitalált szereplő! :D Az apa-fia páros csak kulloghat a csaj után.

Zoja009

Drága jó papuskám mindig azt mondta: hogy az ilyen filmeket többször is meg kell nézni.

Annyira jól játsza Gibson a szerepét. Fáj a hasam a röhögéstől, és kb. minden második mondatot be akartam rakni idézetnek, de azt már túlzásnak tartottam. :))

Nia1985

Fergeteges, megunhatatlan vígjáték, a kártya szeretete kisebb részben ennek a filmnek köszönhető, Mel Gibsoné pedig nagyobb részben. :)
Érdekesség, hogy anyum szereti Melt, ezt a filmet viszont ki nem állhatja, Stallonét nem szereti, az Oscart ennek ellenére bírja, hát ki érti ezt? :D

2 hozzászólás
Emilie

Néha jó ilyen agyament filmeket nézni, amiknél nyugodtan kikapcsolhatod az agyad. Mel Gibson nagyon szórakoztató volt. Mióta megnéztük, rengeteget idézünk belőle a nővéremmel.


Népszerű idézetek

Zoja009

Akkor higgy egy nőnek, mikor ló legel a sírján!

2 hozzászólás
Zoja009

– Tudja mit jelent, ha egy ilyen sast lát az ember?
– Mit?
– Az égadta világon semmit, de maga még ezt se tudta.

AniTiger 

– Elaludt?
– Azt hiszem, kicsit komolyabb. Meghalt.

Zoja009

– Most viszont jó kislány lesz és megcsinálja, amit mondok.
– Node hogy képzeli?! Én úri nő vagyok, erről szó sem lehet! Még akkor sem, ha térden állva könyörög! Hogy merészel…
– Fogja már be a száját, az Isten áldja meg! Senki sem akar lefeküdni magával, fiam!
– Miért nem?

desertangelable 

Ahogy drága jó papuskám szokta mondani: Ha bujkálsz jobb ha nem tüsszentesz, kerüld a mosolyt ha épp füllentesz! És főleg ne fogadj el pénzt egy nőtől, akinek éppen ellopták az esküvői ruháját.

Zoja009

– Árulja már el, hogy mit hall?
– Hogy én? Semmit a világon, csak gondoltam, szundítok egyet, mielőtt lemegy a nap.

jancsibohi 

– Na mi van, lejött megint valamelyik kerék? Ha nem tudtok fütyülni, legalább tapsoljatok!

Zoja009

Ott van például Bransfordék rút kiskacsája. Amikor született, nem fejjel, hanem fenékkel jött ki az anyjából, de senki nem vette észre a különbséget. Olyan randa volt, hogy a szüleinek egy csontot kellett kötniük a nyakába, hogy legalább a kutya játsszon vele.

1 hozzászólás
Hassassin

Így látszatra kis termetű állat, de azért elég nagy szamár. És egyet jó, ha tudnak: nagyon szereti, ha Artúrnak szólítják.

Zoja009

Maverick: Drága jó papuskám mindig azt mondta: „Üss oda, aztán olajra, maradjon a bunyó holnapra.”


Népszerű triviák

bonnie9 

A Zane Coopert játszó James Garner volt a főszereplője annak a sorozatnak, amin a film alapul, abban a fiatal Bret Mavericket játszotta. Az első kártyajelenet egyik játékosát alakító Leo Gordon pedig nem más, mint az eredeti sorozat egyik forgatókönyvírója (négy epizódot jegyez) és vendégszereplője (öt részben tűnt fel 1957 és 1959 között).

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Maverick (1994) · Maverick (1957–1962)

Maverick (1994) Maverick (1957–1962)

Kapcsolódó művészek: James Garner · Leo Gordon

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján