Lidérces mesék éjszakája (2019) 97

Scary Stories to Tell in the Dark
111' · amerikai · horror 16

1968-at írunk, Amerikában járunk. Szinte mindenütt a változás szele fúj, a metropoliszokban zajló felfordulásoktól távol, Mill Valley kisvárosában azonban generációk óta a Bellows család árnyéka vetül a helyiek életére. A család városszéli kúriájában élt Sarah, egy fiatal lány szörnyű titkokkal,… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Zoe Margaret CollettiStella Michaels
Michael GarzaRamón Morales
Gabriel RushAuggie Hilderbrandt
Kathleen PollardSarah Bellows
Jane MoffatDelanie Bellows
Brandon KnoxHarold Bellows
Amanda SmithGertrude Bellows
Austin ZajurChuck Steinber
Gil BellowsTurner rendőrfőnök
Natalie GanzhornRuth Steinberg

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez nem is volt olyan rossz, és ijesztő sem. :-D Annyira élveztem, hogy egyszer kétszer a szereplőkkel együtt felsikoltottam, és aztán elnevettem magam. :-D Jó kis horrorfilm tinikkel. Szórakoztató volt, nem egy nagy durranás, és a szörnyek sem voltak annyira ijesztőek, de nem futnék össze velük egy kihalt utcában, főleg nem a madárijesztővel, és azzal a bicsakló testtel. :-D A szereplők tűrhetőek voltak, nem voltak rosszak, a csajszit bírtam Stellát és Ramónt. Voltak benne jó részek, és humorosak is. A vége eléggé folytatás gyanús, kíváncsi leszek rá lesz-e.

Nihilchan

Aranyos volt. Egy-két szörnyen nagyon jól szórakoztam, pluszban én szeretem az olyan horror filmeket, ahol gyerekek vannak a középpontban. Nekem tetszett a hangulata is, de tipikusan egyszernézős-elfelejtős film.

Near

Miért van az, hogy minden egyes alkalommal, amikor egy filmet a tökéletes alkalomra tartogatok – este, egyedül, fejhallgatóval – a vége unalom és csalódás? Pedig manapság már nem várok sokat egy-egy horrortól. Azt hiszem, azok az idők elmúltak valamikor a kilencvenes évek végén, kétezres legelején.
Ez a film tökéletesen az, amit én úgy hívok, hogy „gyerekhorror”. Van benne egy csapat kölyök, akiket imádni fogsz, ha fiatalabb vagy, mint ők. Lőjük be mondjuk a tizenkét-három éves korosztályt. Megnézed ezt, mint első horrorfilmed. Lenyűgöz. Borzongat, mert hát csak szörnyek és történetek, miegymás. Majd pedig amikor tíz év múlva újra leülsz elé, elfog a nosztalgia.

Ha viszont nem az első filmed és tizenöt is elmúltál, már nem fognak meghatni a CGI szörnyek és az a három kis „lidérces mese”, ami benne van két szaladgálás között. Bár legalább nem visít mindenki fülsértően, azt hiszem, manapság már ezt is értékelni kell.

2 hozzászólás
happybeboop 

Már az első előzetes óta vártam rá, és bár horror lévén, kicsit féltem, hogy egy újabb csalódás lesz. De meglepő módon ez egy nagyon erős pozitív csalódás lett, ami leginkább a rendező és a kéznyomát erősen rajtahagyó del Toro miatt történt. A történet maga nem akar túl sok újat mondani, szerintem már ehhez hasonlót mindenki látott, de valahogy mégsem untam egy percét sem. Nem kiáltoztam, hogy „ne arra fuss, te hülye”, hanem teljesen a szereplőkkel tudtam élni. Aki szereti del Toro munkásságát, annak szerintem kifejezetten tetszeni fog.

BeL1eVe

Nagyon vártam ezt a filmet, főleg a rendező André Øvredal miatt, aki a Trollhunter-rel és az Autopsy of Jane Doe-val már bizonyította, hogy tud érdekes karakterekkel, történettel operáló, kiváló atmoszférájú filmeket kreálni. Őszintén szólva nekem ez az új mozija sem lóg ki a sorból, és hozta azt nagyrészt, amit reméltem tőle.
Tény, hogy a marketinggel több mindent ellőttek, mint kellett volna, de szerintem a hangulata így is kellőképpen működött. Guillermo Del Toro jelenléte a forgatókönyvnél érezhető volt, ahogy a Bíborhegy-beli stílusa is megidéződik. És ez a tényező kissé felemásan érinti az ijesztő részek javát. Egyfelől mindenképpen előnyös, hogy a parajelenetek kapnak feszült felvezetést, remek zenei aláfestéssel vagy éppen néma csenddel megtámogatva, és ezt meg is tartja egészen a lecsapódásig, ahol hatásvadász megoldásokat használ spoiler Egy-két kivételtől eltekintve. spoiler Viszont nekem a sztori és a karakterek kifejezetten bejöttek. A könyv körüli misztikum és Sarah Bellows háttér története szerintem kimondottan érdekes volt és jól gördítette előre a cselekményt. Ahogy a főbb szereplőkre is szenteltek szükséges játékidőt, korrekt színészi játékkal. Persze nem egy AZ szintre kell gondolni, de részemről rendben volt teljesen. Különösen a Stella-t játszó Zoe Margaret Colletti volt szerintem nemcsak korrekt, de határozottan jó is. A végére pedig bedobnak egy érdekes húzást. spoiler
Verdiktként annyi, hogy igazából amit vártam azt teljesítette. Nem feltétlen minden ízében úgy ahogy, de ami kevésbé volt erős, azt a másik fronton kompenzálni tudta.

Kiskakukk 

Nem értem, mi ez a rossz százalék?! Gyorsan meg is szórom csillagokkal!

Nagyon-nagyon jó volt! Kicsit visszaadta a hitemet, hogy 2019-ben is tudnak klassz horrorfilmet csinálni.
A címéhez illően éjjel, tök sötétben néztem, a hatás nem maradt el.
Egyébként jómagam nem rajongok a szellemes dolgokért, de ez igazán klassz volt, nagyon ügyesen összerakták, emellett pedig képileg és zeneileg is tetszetős. Ráadásul magának a szellemnek, aki az egész bonyodalmat okozza, csak kevés tényleges játékidőt adtak, sokkal hangsúlyosabbak voltak a szörnyek, amik megjelentek a gyerekeknek. Ó igen, a szörnyek… Az első három rémisztgetés még eléggé az ingerküszöböm alatt maradt spoiler, de a dagadt nőnél már eléggé kivert a víz, az utolsó szörny pedig, ami megjelent a (roppant jóképű és cuki :D) latino srácnak, az már nagyon para volt. Jesszus, szerintem én szívinfarktust kaptam volna… spoiler

Fú. Azért szívesen megnéztem volna a wendigo sztorit is. :)

A vége meg nem egy klasszikus happy end, de ez így rendben is van, az élet nem habos torta! spoiler

Klassz, klassz. Még ilyen színvonalú filmeket kérnék, köszönöm. :D

Horváth_Kata

Érződik a filmen, hogy egy gyerekkönyvből készült. Kellemes tini horror, jó a hangulata. Igazi kis libabőrös élmény, tökéletes kezdő horror, de hardcore horror fanoknak szerintem elég nagy csalódás lehet, én tudtam mire számíthatok, de a hatalmas amerikai hipe ami követi csalóka lehetm, Az ottani horror fanok ezen történetekkel nőttek fel tehát erős számukra a nosztalgia faktor. Nekünk meg csak egy újabb „meh, mi ez a nagy hírverés” élmény.

Picit e mellett olyan mintha egy régi horrort néznél, ami nem jól öregedett, biztos ti is találkoztatok már ilyennel. „Sajnos” olyan hihetetlen módon eldurvultak manapság a horrorok, hogy a műfaj kedvelőinek ingerküszöbe irgalmatlan magas lett. Ezek a történetek pedig nem is karcolják azt a szintet.

Ha szereted a következő filmek hangulatát akkor be fog jönni :

Libabőr (2015)
The House with a Clock in Its Walls (2018)
Rémségek cirkusza (2009)

Igazi Halloween – kor nézős film szerintem. HA most lenne egy 12-14 éves unoka öcsém/húgom tuti megmutatnám neki :)) hogy én legyek a nagynéni aki beleviszi a gyereket a „rosszba” :D

Kingslayer

Nagyon szeretem a „gyerekhorrorokat”, de ez nem volt jó. Kevés volt, több szörnyet, több, részletesebb mesét szerettem volna. De igazán azért volt nagy csalódás, mert irtózóatosan vártam a trailer megtekintése után. Nos, spoiler

TLD

A film tetőpontjánál unatkoztam a legjobban, ami nem túl jó pont egy horrornak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján