Ezüst pisztolygolyók (1985) 70

Silver Bullet
95' · amerikai, holland · kaland, dráma, horror 18 !

Minden teliholdkor félelem tartja rettegésben az amerikai kisváros lakóit, amikor egymást követik a titokzatos gyilkosságok. Egyedül Marty, a mozgássérült kisfiú biztos abban, hogy a gyilkosságokat egy farkasember követi el, és nyomozni kezd a rettenetes gyilkos után. Egy éjjel sikerül neki… [tovább]

angol

Szereposztás

Gary BuseyRed
Corey HaimMarty Coslaw
Everett McGillLowe tiszteletes
Megan FollowsJane Coslaw
Robin GrovesNan Coslaw
Leon RussomBob Coslaw
Terry O'QuinnSheriff Joe Haller
Bill SmitrovichAndy Fairton
Joe WrightBrady Kincaid
Kent BroadhurstHerb Kincaid

Kedvencelte 5

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Nevra 

Nem gondoltam volna, hogy ez a film ennyire tetszeni fog. A történet szuper, szereplők profik. (Ha nem tudom, hogy Megan Follows is itt van, akkor lehet későbbre hagyom.)
A történet: Minden tetszett benne. Az, hogy a spoiler a vérfarkas. Azt hittem a 2. temetés után, hogy ő akarja majd elkapni a farkast.. Bár, a holttestekből mutathattak volna többet, hogy mennyire tépte szét őket stb.. De azért így is jó volt. A kis város is rendben volt.
Szereplők: 3 kedvencem volt. Jane, Marty és Red.
Marty nagyon szimpatikus volt. Bátor fiú. Az éjszaka közepén kimegy tűzijátékozni. :D nem semmi. ÉS nem pánikolt be mikor a vérfarkas szemben állt vele. Hanem jól célzott.:D
Jane meg…persze, hogy a kedvencem volt. Hisz Megan fan vagyok. Tipikus szerep volt. Nagyon szerettem. Az volt jó mikor Marty-val nem veszekedtek, hanem összedolgoztak.
Red nagyon vicces és jó fej volt. Először nem gondoltam volna, hogy ennyire szereti Marty-t. Jó kis járgányt szerelt neki.:)
A film végétől kicsit többet vártam volna, de aztán megbékéltem vele.
Újranézős ez tuti.

Timi98 

A könyv jobban tetszett, mint a film. Bár volt pár ismerős szereplő, de nem túl jól válogatták ki őket. King könyve egy „naptártörténet” amelynek lényege a rövidsége. Szerintem másfél óra túl hosszú ennek a rövid és egyszerű történetnek. A vége viszont jó lett. Nem vagyok oda a vérfarkasos történetekért, de ez szerintem jó, maga az emberfarkas megjelenése is élethű.

kkata76 

King-féle humor: a kocsmáros baseball ütőjén a bevésett szöveg: „the peace maker”. Egész jó film a fiatal Corey Haimmal, aki a nyolcvanas évek tinisztárja (ikonja) lett, hogy aztán eltűnjön a süllyesztőben. Több ismerős színész is feltűnik, és vannak nagyon jó részek benne, mint amikor Jane (a narrátorunk) a szemeket fürkészi – az nagyon tetszett. Izgalmas volt, még úgy is, hogy olvastam, szóval maga a történet nem tartogatott meglepetést. Majdnem jobban tetszett, mint a kisregény.

Ez_elment_vadászni

Milyen rohadt önző gyerek ez a Marty! Megölnek egy csomó embert, köztük a barátját, erre mit kifogásol? ELMARAD A TŰZIJÁTÉK, B+! Egyébként nem jobb vagy rosszabb, mint a korabeli horrorféle filmek. Lassan indult be, volt pár véres jelenet, családi dráma.
A szinkron pocsék volt.

14 hozzászólás
Marianna_von_Birken 

Egyik kedvenc vérfarkasos filmem, bár nem vagyok oda a műfajért. De Stephen King bármelyik szörnyet veszi elő a szekrényből, abból szinte mindig valami jó kis rémmese rittyen.

Andaxin 

Eléggé 85ös, idegesítő reakciókkal. Red bácsi seg*hülye majdnem mindig, főleg a végén, de a moci jó ötlet volt :D spoiler
Felröhögtem párszor, jók a dumák imitt-amott. Megan Followst jó volt látni.

nerdy7 

Miután elolvastam Stephen King kisregényét (ami eléggé tetszett), gondoltam adok egy esélyt az adaptációnak is. Már a könyv előszójában leszögezte King, hogy Dino jó pár dolgot megváltoztatott a filmben, szóval nem lepődtem meg, amikor a történet január helyett nyáron kezdődött. De az már kezdett idegesíteni, hogy a neveket egyes szereplőknél miért kellett átírni. Ezt sosem értettem… Kellemes meglepetés volt, hogy a seriffet Terry O’Quinn játszotta, még akkor is, ha egy s*ggfej volt a karaktere, és totál alkalmatlan volt a posztjára. Marty annyira nem volt belevaló, mint azt a könyvben elképzeltem, de nem vész. Lowe atya viszont egészen más volt itt. spoiler Ami abszolút béna volt, az az autós üldözés. Összességében nem volt olyan rossz, de azért volt jó pár abszurd jelenet.

negoti 

A könyv biztos jobb. Egyszer nézhető és a szinkron minősége pocsék.

kiioaaa

Mivel a kisregénnyel egyáltalán nem voltam megelégedve, így a filmhez sem fűztem sok reményt. Talán ezért, talán azért, mert próbálok a kukacoskodó stílusomból vissza venni, azt kell mondjam, egészen meg voltam elégedve ezzel a feldolgozással.


Hasonló filmek címkék alapján