Légörvény (1997) 5

Turbulence
100' · amerikai · akció, thriller

Karácsony este a New Yorkból Los Angelesbe tartó Boeing 747-es repülőgépen alig van utas. Közülük kettő elítélt gyilkos. Az FBI emberei kísérik a megbilincselt bűnözőket. Az időjárás rosszra fordul, és hamarosan a fedélzeten is romlik a helyzet. Az egyik fegyenc ugyanis meggyilkolja az őrét. A… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Ray LiottaRyan Weaver
Lauren HollyTeri Halloran
Hector ElizondoAlgo Hines hadnagy
Brendan GleesonStubbs
Rachel TicotinRachel Taper
Jeffrey DeMunnBrooks
Ben CrossSamuel Bowen kapitány
Catherine HicksMaggie

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

OneSoul 

Rám nem lehet azt mondani, hogy túl gyakran értékelnék selejtnek egy filmet! Mindegy, hogy akció, művész, horror, sci-fi vagy legyen szó bármilyen műfajú filmről, mindig igyekszem a mélyére látni és nemcsak a felszínt: az akciót, az effekteket, a színészek játékát figyelem!…
De ez a film – röviden és egyszóval értékelve – katasztrófa…, komolyan! Egyedül Ray Liotta alakításáért a 2 pont…, de a többi egyszerűen értékelhetetlen!
Lauren Holly – akiről a leírás azt írja, hogy bátor légi kísérő – az idióta, meggondolatlan döntéseivel, a szinkron éktelen sikoltozásaival (sajnos nem tudom összehasonlítani, hogy az eredeti milyen), a bugyuta fejével minden volt, csak nem bátor és olyan idegesítő volt, hogy legszívesebben én tekertem volna ki a nyakát! És az a baj, hogy a női karakter olyan szinten elvonta a többi részből a levegőt (legalább is nálam), hogy pont az csúcsosodott ki, aminek nem kellett volna!
Többször gondoltam a film alatt, hogy elég volt az önkínzásból, én ezt nem nézem tovább, de – tudom, az én hülyeségem – nem szoktam semmit félbehagyni, így végignéztem!… Az utolsó 5-10 percre táltosodik meg és lesz légi kísérőhöz méltó a film főszereplőnője!

Nem tudom egyébként, hogy milyen indíttatása lehetett Lauren Holly-nak, hogy ezt a szerepet elvállalja, hiszen a forgatókönyvíró és a rendező is olyan szinten lealázta ezt a női karaktert, aki tulajdonképpen csak a film utolsó 10 percében válik olyan légi kísérővé, amilyennek egész végig kellett volna lennie! Így nem tudom eldönteni, hogy a színésznő volt alkalmatlan erre a szerepre vagy már eleve kukába kellett volna dobni ezt a forgatókönyvet, de lehet, hogy mindkettő hozzájárult ahhoz, hogy ennyire gagyinak tűnt számomra ez az egész!

De, persze benne van a pakliban, hogy én nem tudtam ennyire ráhangolódni, így lesznek/lehetnek olyan Snitt-es tagok, akiknek ez tetszik! Én őszintén kívánom nekik, tényleg, hogy ne szenvedjék úgy végig ezt a másfél órát, ahogy én!


Hasonló filmek címkék alapján