Lan Yu (2001) 3

藍宇
86' · hongkongi, kínai · dráma, romantikus 17

Pekingben járunk, 1988-ban. Chen Hang Dong egész életében luxusban és kényelemben élt, nem is ismer mást. Egy állami bürokrata legidősebb fia, aki egy gyorsan növekvő vállalat elnöke és olyan keményen játszik, ahogy él. Liu Zheng, Hang Dong hadnagya az egyetlen, aki tudja, hogy a férfit jobban… [tovább]

Szereposztás

Liu YeLan Yu
Hu JunChen Han Dong
Li HuatongLiu Zheng
Li ShuangWeidong
Lu FangYonghong
Su JinLin Jingping
Zhang ShaohuaNiu Ma
Zhang YongningDaning
Zhao MinfenHan Dong anyja

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Dreamborder

Nem mondanám, hogy hajnali kettőkor pont erre volt szükségem, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Különleges hangulata volt, lassú és borongós. Sajnos ahogy az LMBT filmektől már megszokhattuk, ennek sincs rózsás vége.

4 hozzászólás
Napsi 

Eltöprengtem rajta, hogy 9 vagy 10 csillag legyen-e, de mikor néztem, éppen egy érzékenyebb hangulatú időszakomban voltam (a film előtt konkrétan ültem az ágyamon, és sírtam a semmin), amihez passzolt, ezért kapja a jobbat. Valamint az a dal is nagyon tetszett, ami a végén szólt, és spoiler

spoiler …amik alatt lement a nyolcvanas-kilencvenes évek politikai és gazdasági életének egy-egy szeglete. Jó ez a film, összetett és átgondolt. Meg izé… látni dolgokat.

2nd
Napok óta az OST-ot hallgatom, valahogy előjött egy komorabb hangulatom. Ennek következtében ráakadtam a regényre, és örömömben el is olvastam. A filmnézés egy ezzel egybekötött emlékfrissítés, és most ugyan nem bőgetett meg egyik sem, az a csillagnyi levonás mégis a homofób szál kimaradásáért jár, ami a regény veleje. Amúgy megérdemelné a 10-et, mert a sok kimaradt dolog ellenére rettentően figyeltek a részletekre, a színészek iszonyat jók, és az ost-ot imádom, csak minimálra vették a lényeget.


Hasonló filmek címkék alapján