Kedvencelte 17

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

mandu 

Nagyon aranyos mese. És egyedi a befejezése. Viszont az, hogy percenként dalra fakad valaki, az tűrhetetlen. xD Volt két szám, ami tetszett és ennyi. A mondanivalója teljesen rendben van, de berekedhettek volna. Vagy a minimum egy torokgyulladás lett volna :D

Rémálom 

Nagyon-nagyon félve kezdtem bele, mert egyrészt ez nincs se magyarul, se nem reklámozzák, másrészt szörnyű értékeléseket kapott, és hát a látványvilága is furcsa…

De rávettem magam, hogy idén nem reklám/trailer/kritika alapján nézek filmeket, hanem mindent, ami beleesik az érdeklődési körömbe, szóval mese, ment a listára. ÉS TE ATYAÉG, ÉN EZT HOGY SZERETTEM!

Minden van benne, ami egy jó meséhez kell: szív és lélek, főleg szív, humor, aranyos szereplők és valami üzenet, bónusz pont, hogy a felnőtteket is lekötheti. Lehet, kicsiknek ez nem annyira tanulságos, de a szerelem fájdalmas részét mutatja be: Mi történik, ha akit szeretünk másba szerelmes, létezik olyan, hogy a jóképű, udvarias, álompasi igazából egy bunkó paraszt, aki csak kihasznál minket, és milyen ha sebet ejt rajtunk a szerelem és utána nem igazán akarunk az érzelmekkel foglalkozni és falat vonunk magunk köré. Még piros pont, hogy a testvéri kapcsolat nagyon aranyosan van ábrázolva benne, a mindig túlságosan védelmező nagy tesóval. Abszolút öröm volt azt is látni, hogy egy nőnek nem baj, ha több kapcsolata is van, míg megtalálja a szerelmét.

Enyhe spoiler: Ha-ha, istenem, a főgonosz beleszeret a főhősbe, mi ez, ha nem nekem való film?

Utólagos megjegyzés: A modern zenék meg nagyon jól működtek itt musicalnek, pedig nagyon tartottam tőle.

Utólagos megjegyzés 2.: Ha-ha, imádtam a főgonosz anyját (NOT NOW, MOM! – There's snacks.), a kis gonosz segédeket (Need any help, sire?), a suttogó gombákat (Tea bland!), az éneklő teknősöket, mindent. Teljesen megvett kilóra ez a mese.

Mamori 

Imádtam :D Bár kicsit olyan volt, mint egy másfél órás videoklip a rengeteg dallal, de a végére meg lehet szokni. A karakterek szeretni valók voltak, nem is tudok kedvencet választani… Egyedi volt a történet is, szerintem gyerek és felnőtt is egyaránt élvezné :D De, mint mindig, a lényeg a részletekben rejlik.

Zyta18 

Azt hittem, hogy jobb lesz, de csalódtam. Teljesen logikátlan volt az egész, a dalolászás is sokk volt nekem.

Oleander 

Az egy csillag levonás a kicsit kifejtetlen vége miatt van.Én megnéztem volna egy esküvőt:) Most pont kellett a lelkem egy ilyen dalolós (ráadásul eredeti nyelven,mert nem is lett volna értelme azokat is lefordítani) animációs film.Pedig amúgy át szoktam ugrani a kornyikálast,ha nyávognak vagy nem az én stílusom.Szerintem tök jó kis filmecske,a grafika sem furcsa.

Marcsi0603 

Hogy hagyhattam én ezt eddig ki? Nagyon tetszett, pedig azt hittem ez is csak valami tucatmese lesz. Véletlenül bukkantam rá, plusz egy spoilerre, ami miatt úgy döntöttem, megnézem, és méghozzá milyen jól tettem. Imádtam az egészet, a modern zenék nagyon hangulatosak a filmhez, a szereplők nem átlagosak és a történet is egyedi főleg ahogyan végződik. Nem a legkisebb gyerekeknek ajánlott, de nagyobbakkal simán meg lehet nézni, nem is egyszer. Aranyos, vicces és végre nem az alapsémákra épülő átlagos sztori. Ajánlom nagyon!

Mina 

TV nézés közben futottam bele és mivel animáció hát ott ragadtam, és jól tettem, mert nagyon tetszett. Jópofák a karakterek, és tetszettek a dalbetétek is, jól összehozták, nem mellesleg a humor sem hiányzott belőle. Nem egy szokványos mese, szokványos szerelmi történettel, és pont ezért jó, meg plusz pont a végéért, ritkán látni ilyet.

Pálma215 

Nem rossz, néhol kifjezetten középszerű, valahol kínos, de amúgy izgalmas, élvezhető.
A szárnyak mozgása baromi szép és élethű, viszont néhol rettenetes ez a CGI, konkrétan bántotta a szememet. Mint musical élvezhető volt, legalábbis hallottam már sokkal roszabbat is. Viszont, voltak nagyon aranyos szereplői, és több olyan karakter, aki nagyon működött. Voltak nagyon jó mozzanatai és poénjai, és nekem kifejezetten tetszett a végkifejlet is – annak ellenére, hogy kiszámítható volt, és imádtam, mert pont olyannak mutatta be a szerelmet, amilyen nagyon sokszor: esendő, kínos, és nem igazán tudsz mit kezdeni a helyzettel.

annna 

Mikor kisgyerekekre vigyázok, különösen megjön a kedvem a mesefilmekhez, és szívesen nézem velük végig vagy százszor a Shrekket vagy az Aranyhajt, vagy bármilyen Csingilling filmet, de néha rábukkanok az animált világ rejtett zugaira is böngészés közben. Na, először is, ezt nem a kicsikkel néztem, hanem nagynénimmel, és mivel semmi elérhető feliratot nem találtunk, egyértelmű volt, hogy ezt most csak mi ketten fogjuk nézni, saját szórakoztatásunkra. És igen, hihetetlen szórakoztató volt! :D Az alapsztori amúgy elég kis gyengécske volt, de a végkifejlet ötletes és egyedi lett. Humoros, szerethető karakterek, akik képesek fejlődni, van olykor, hogy visszaesnek, de a végére sikerül újra talpra állniuk. Komolyabb témákat is érint a történet (csalódás, viszonzatlan szerelem). Talán ezek miatt ajánlanám a nagyobbaknak, meg persze (sajnos) a szinkron hiánya miatt is, kár, hogy itthon nem került be a mozikba ez a cuki kis film, én nagyon élveztem, a dalok is egészen helytálltak, és óh, te jó ég, a vége volt kedvencem! :D spoiler Szóval akárhogy is, én abszolút ajánlom. :D

Amúgy így mellékesen, mi az, hogy nincsenek rajta a főszereplők a plakáton?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján