Kodachrome (2017) 5

100' · amerikai · dráma

A haldokló fotós és lemezcéget vezető fia régóta nem tartják a kapcsolatot, de most autóba ülnek, és útnak indulnak az utolsó Kodachrome filmet előhívó fotólaborba, mielőtt az végleg bezár.

angol

Szereposztás

Ed HarrisBen
Jason SudeikisMatt Ryder
Elizabeth OlsenZoe Barnes
Bruce GreenwoodDean bácsi
Wendy CrewsonSarah néni
Dennis HaysbertLarry
Gethin AnthonyJasper
Bill LakeDwayne
Rob StewartLepselter

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Emerson 

A film amit azért csináltak, hogy mindenkit megríkassanak. Kivéve engem.
Sajnos minden egyes percét tollba lehetett mondani annyira mesterkélt volt. A párbeszédeken is látszott, hogy mérnöki pontossággal meg vannak írva, nehogy valaki is kizökkenjen a szerepéből. Amikor kellett elhallgattak (és jöhetett az aláfestőzene), amikor kellett mondtak valami vicceset, vagy bölcset, vagy bunkót, hogy elmélyülhessen a dráma (és jöhetett az aláfestőzene). Értékelhetőbb lett volna, ha a „szerelmi szálat” egy az egyben kihagyják (mondjuk szerelmet nem láttam, csak két unatkozó embert akik épp ráértek egymásra). Ilyenkor azért mindig azon mélázok, hogy a filmekben a haldoklóknak miért mindig egy fiatal vékonyka dekoratív leányzó az ápolójuk? (persze tudom a választ, nem szokás korosabb, dundi, szakmailag tapasztalt ápolókat megöhm… szóval nem szokás szerelemre lobbanni irántuk, hogy szépen fejezzem ki magam)
Ha csak az apa-fiú kapcsolatot boncolgatták volna és nem a nyál részre pazarolják a menetidő nagy részét, akkor lehet, hogy súrolták volna az érzelmi küszöbömet, mert a téma érdekelt volna, de így?
Az egyetlen dolog amire felkaptam a fejem, hogy digitális szemétnek nevezték a mai „fotókat”. Köszönöm, hogy ezt végre valaki hangosan kimondta.

rapchee 

utolsó harmadára nagyon belehúztak a hagyma vágásba
de az eleje nem fogott meg nagyon. összességében klisés de hatásos


Hasonló filmek címkék alapján