Kisváros (1993–2001) 45

Van valahol Magyarországon egy tiszta, csendes, napsütéses kisváros a határ mentén. Mi kell még a boldogsághoz? Nos, kell Hunyadi, a kiképzőőrmester, egy kiképzetlen szakasz a határőrség akciószázadából, egy farkasétvágyú rendőrőrnagy az étteremből, egy akaratos, de mégis szeretnivaló… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Hollósi FrigyesJárai Béla
Usztics MátyásHunyadi János
Győri PéterBalog Máté
Lux ÁdámZolnay Miklós
Tóth AugusztaKomlósi Mari
Kozák AndrásBarna László
Piros IldikóHédi
Lukács SándorSzakács úr
Fillár IstvánHadik Imre
Hegyi BarbaraForgács Andrea

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

amnézia 

Kisgyerek voltam, amikor ment a TV-ben. Annyi maradt meg, hogy ez is olyan kommersz, ciki, 90-es évekbeli alkotás volt olyan csodák mellett, mint az Űrgammák vagy a Barátok közt.
20 km-re lakom a várostól, ahol forgatták (Szigetvár). Egyszer általános iskola alsóban a suli mellett vettek fel jeleneteket, és hallottuk a lövéseket. Bejött az egyik fejes tanár szólni nekünk, hogy moderáljuk magunkat és ne zavarjuk meg a forgatást, majd kb. az összes osztálytársam megrohamozta a színészeket autogramért. Fun fact: arra tisztán emlékszem, hogy nem adtak rendes aláírást, csak monogramjukat firkantották rá a lapra, pl. F. Z. Ceruzával.

10 hozzászólás
ChEebor 

A Kisváros az egyik legemlékezetesebb próbálkozás volt arra, hogy a 90-es években végre összehozzunk egy nyugatias krimit. Persze, nem sikerült tökéletesen, de nekem azért egy szerethető kis hülyeségnek maradt meg a sorozat. Az elején, és tulajdonképp a sorozat nagy részében egy fiktív határváros, Végvár ad helyet a történeteknek. Alapvetően az elején még inkább határőrös sorozatról van szó, az Usztics Mátyás által kiválóan alakított Hunyadi főtörzs főszereplésével. De fontos szereplők még a Hollósi Frigyes által játszott Járai és a Győri Péter által alakított Balog is. Ahogy megy előre a sorozat, úgy tűnik át a cselekmény határos akciósorozatból sima rendőrös krimibe, de ez alapvetően még működik is. A sorozat ügyesen össze volt hozva, a történetek jók voltak, a karakterek megírásával sem volt gond (majdnem mindegyiknek volt egy különleges személyiségjegye vagy beszólása, ami állandó volt – pl. hogy Járait kb. mindig evés közben láthattuk). Persze azért mégis csak egy kora rendszerváltás utáni magyar alkotásról van szó, azaz néha azért bukdácsol egy kicsit a sztori, néha fölöslegesen menőzik a nézővel, de ha sikerül belelátni a saját korába, akkor okés a dolog. A végén talán egy kicsit már maga a sorozat is keresi saját magát, hiszen nem egy, de két városváltás is előkerül az utolsó évadokban. A főleg a KGB által szolgáltatott zenék elég fülbemászóak.
Alapvetően csak azoknak való, akik szeretik a műfajt, és nem bánják, ha nem egy tuti mesterművel lesz dolguk, de nekem személy szerint tetszett a műsor, és szívesen megnézem egy-egy rész ismétlését.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Logikus, főnök! Nem feljelentette, hanem hozzáment feleségül.
– Lehet, hogy így jobban kiszúrt vele.

Londonna 

– És, mit kell tudnia egy felvételvezetőnek?
– Először is, legyen… kék a szeme.

Londonna 

– A gyerekek elhatározták, hogy tartanak egy szavalóversenyt Szabó Lőrinc verseiből.
– Jaj! „A lepkék bennünk párzanak.” Hmm… Na, miből való ez a gyönyörű félsor?
– Huszonhatodik év?
– Tücsökzene!

Londonna 

– Nem kér egy kávét?
– Nem is tudom. Törökös?
– Arabos.


Hasonló filmek címkék alapján