Kísértet szoba (2011) 13

205 - Zimmer der Angst
104' · német · dráma, horror 18

Több mint egy éve senki sem lakott a 205-ös szobában. Katrin-t azonban nem érdeklik a rémhírek, friss hús az iskolában, s bármi megfelel neki. Új környezetében a szabadságot látja, a bulikat, a pasizást, s persze a tanulást is valamennyire. Ám egy nap rejtélyes halálesetek veszik kezdetét, s… [tovább]

német

Szereposztás

Jennifer UlrichKatrin Nadolny
Daniel RoesnerChristian
Inez Bjørg DavidCarmen
Hans-Uwe BauerVater Nadolny
Marleen LohseSanne
Tino MewesDirk
Julia DietzeAnnika
Florian JahrNiko
Martin UmbachDr. Wittenborn

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sima krimiként és/vagy thrillerként sokkal ütősebb lett volna, teljesen feleslegesen vitték el a horror irányába. Sőt, ha így nézem kifejezetten gagyi lett. Azért volt benne egy-két csavar, de semmi lehengerlő vagy különleges. A színészi játék sem volt éppen tökéletes. Olyan kis kellemes egyszernézős, felejthető darab.

Negative_Singularity

Nem volt rossz film, azt hittem, egyértelmű lesz és kiszámítható, de egyáltalán nem volt az, kaptam a végére egy jó kis – mi az isten?! – csavart. Viszont szerintem ez a misztikus szellem-nyavalya kár volt bele, enélkül is bőven megállta volna a helyét (sőt!), egy jó kis krimi / thriller lehetett volna, de sajnos éppen ezért a kötelező „jön a kísértet és egyre erősebb lesz” klisé miatt eléggé átlagossá sikeredett a műfaján belül.
A hangulat mindenesetre ötös, azt hiszem, nem árt jobban odafigyelni a német filmekre, mert ha a kivitelezés ebben az esetben nem is a legjobb, valamit mégis nagyon eltaláltak.

victoria_m997

Szerintem szörnyű volt. Tele volt klisékkel, olyan szinten kiszámítható, hogy percről percre tudtam, ki fog meghalni. A szellem borzalmasan nézett ki. Tele volt logikai buktatókkal is, logikátlanságokkal, rengeteg dolog volt tök hülyeség és értelmetlenség. A színészekkel egyáltalán nem voltam kibékülve, a borítóról azt hittem Kristen Stewart, és talán nem is tévedtem nagyot, nem igazán tudott többet Bella Swannál nyújtani. Annika iszonyatosan antipatikus volt. Inkább dühös lettem, mint élveztem. Egyszer bőven elég volt.


Hasonló filmek címkék alapján