Két hét múlva örökké (2002) 340

Two Weeks Notice
101' · amerikai, ausztrál · romantikus, vígjáték

George Wade New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor a meghódított nő valami hibát vét, Howardra… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Sandra BullockLucy Kelson
Hugh GrantGeorge Wade
Alicia WittJune Carver
Dana IveyRuth Kelson
David HaigHoward Wade
Dorian MissickTony
Jason AntoonNorman
Charlotte MaierHelen Wade
Heather BurnsMerryl
Katheryn WinnickTiffany

További szereplők

Kedvencelte 60

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Én nagyon szeretem ezt a kis buta romcom-ot. :)) Sandra Bullock is kedvenc, Hugh Grant is kedvenc – még az a csaj (a legjobb barátnő) a szépségkirálynős izéből is kedvenc. A sztori bolondos, normáltalan, totál lehetetlen, de leköt, nevetek, szórakozok: ez egy film.

Nihilchan 

Nagyon tipikus, klisés és abszolút lehetetlen, mégis szeretem ezt a filmet. A józan eszem nem érti, hogy egy Lucy kaliberű okos nő hogyan dőlhet be egy olyan arrogáns majomnak, mint George Wade, közben viszont Hugh Grant egy elképesztően vonzó férfi és így minden világossá válik. Arról nem is beszélve, hogy a két főszereplő milyen bájos együtt. Sandra Bullock pedig szimplán és pofátlanul gyönyörű és imádom, amikor ilyen esetlen, „furabogár” szerepet játszik. Klasszikus, mindenkinek-látnia-kell-legalább-egyszer romantikus vígjáték. Kötelező darab. (Plusz, én nem igazán szeretem a hazai szinkronokat, de Für Anikót imádom, mint Sandra magyar hangja.)

Viktoria_0014

Természetesen nem tökéletes, semmi egészen új, egyszerűen csak imádom annyira, hogy vagy harmadszori nézésre sem unom, bármikor jöhet.

Osli75 

Cuki romantikus komédia tele klisékkel, de szerettem. Mondjuk biztosan hozzátett, hogy szerettem a Sandra-Hugh párost, mindkét színész kedvencem. Semmi extra, de jó kikapcsolódásnak.

pizza42 

Majdnem az a tipikus romantikus film, jó poénokkal. Kellemes.

marta_melyi

Aranyos film, tele klisékkel :)
Imádom Hugh Grantet és Sandra Bullockot külön és együtt is.
Vicces volt és persze utánozhatatlan a maga nemében.

ptagi 

Nincs új – sem a nap alatt, sem Hollywoodban. De a nap is újra és újra felkel mégis. A témák miért is ne ismétlődhetnének? Főleg ezzel a szuper színész-párossal :)

moonchristal

Örök kedvenc, akárhányszor nézem meg, mindig szeretem. Ez a film után lett nagy kedvenc Hugh Grant és Sandra Bullock is. Szórakoztató, vicces, aranyos kis romantikus sztori. Tökéletes kikapcsolódás.

Kathleen 

Volt benne néhány jó poén, és nagyon bírtam George laza stílusát, de aztán akadtak olyan vérciki pillanatok benne, hogy rám tört a szekunder szégyen. Nem ez az isteni SB legjobb alkotása…

ÁrnyékVirág

Vasalás és rendrakás közben nézett filmnek sem egy nagy durranás, pedig Sandra Bullockot nagyon szeretem általában. Csak azt nem értem, hogy miért játszik mindig „okos, de nem nőies” nőket, mikor tök szép színésznő. És arról is lehetne írni egy cikket, hogy a romantikus komédiák miért akarnak olyan gyakran eleve működésképtelen kapcsolatokat idealizálni? A film az utolsó 15 percig mind azt mutatja be, hogy Lucy és George mennyire nem találnak, aztán a végén a fickó bocsánatot kér, megváltozik, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Aha, persze.
Ez nem egy jó film.


Népszerű idézetek

Sydney 

Sok férfi álma, hogy együtt élhessen egy szerelemre képtelen zabagéppel.

dorka_király

Ruth: Hogy tud így aludni?
Georg: Egy óceánzúgás szimulátorral.

Dorka 

George: I think you should move on. Forget him. Plenty of other pebbles on the beach. The world must be full of men who'd die to spend their life with a compulsive eater who's incapable of falling in love.
Lucy: What? I've fallen in love.
George: Oh yeah?
Lucy: Yes.
George: With whom, might I ask? And no pets.

Ninácska

Két dologhoz értek: a sakkhoz és a nőkhöz. A sakkban vannak szabályok, bábuk, futók, bástyák, huszárok. Kiszámíthatók. Valaki nyer, a másik veszít. De a nők… ők aztán nem ismernek szabályt, kiszámíthatatlanok a lépéseik. Ha nőkről van szó, soha nem nyer vagy veszít senki, szövegelhetsz nekik, amíg ki nem fogy belőled a szusz. Minden pasi csak gyalog a nők szemében.

zsana

Nagyon megható volt e kedves beszéd,
Életemben nagy űrt hagy ez a cég,
Emlékeim a világért se cserélem,
És, ha megöltök valakit, akkor megtaláltok a Jogsegélyben.

EBrody

Te egy szent vagy. Gandhi hozzád képest porszívóügynök volt.

Vandál 

June: Oh, wow, chess. I love chess. You know what I love even more than chess?
George: Pokemon?

Sonnenschein 

Csak a másik által nyerünk teljes képet önmagunkról. (Sri Yogananda)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján