Keresem a testemet (2019) 33

I Lost My Body · J'ai perdu mon corps
81' · francia · animációs, dráma

0 díj · 1 jelölés

Ebben a díjnyertes animációs filmben kaland, fiatalkori szerelem és gyerekkori emlékek keverednek egy levágott kéz történetével, aki a gazdáját keresi Párizs utcáin.

Szereposztás

Hakim FarisNaoufel (hang)
Victoire Du BoisGabrielle (hang)
Patrick d'AssumçaoGeorges (hang)
Dev PatelNaoufel (hang)
Alia ShawkatGabrielle (hang)
George WendtGeorges (hang)

Kedvencelte 4

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Békacica 

Különös romantikus történet. Kliséktől ugyan ez sem mentes, de jó látni Párizst az Eiffel-torony nélkül. Izgalmas a párhuzamos szerkesztés, minden képkockával közelebb érünk a megoldáshoz, vagy valami hasonlóhoz. Szóval a narratíva az megfogott, de nem tudok elmenni a hullámzó minőségű animáció mellett. Gyönyörűek a városképek, életszerű a mozgás, a közeli szemeket meg tizenévesek rajzolták. Persze ez erősen szubjektív vélemény, sértődés ne essék.

Mindenki nézze meg, aki szereti a magányosan bóklászó kezeket és/vagy a romantikus sztorikat, nem lesz elvesztegetett másfél óra. :)

lakatoszoltan01 

Érdekes és szép film. Bár nem teljesen értem, hogy mire akar kilyukadni, de az emlékek témát rendesen körbejárja. A vége furán el lett vágva, amolyan semmilyen számomra. Persze nem mindig kell szábarágós sztori, hagyni kell az elmének valamit. Nézze aki szereti a kreatív ábrázolást és a megkapó művészetet.

A történetről meg annyit, hogy a srác keze keresi a srácot, és közben a kéz szemszögéből mutatja az életet. Nem morbid, nem cafatos-véres izé, a kéz egy része a srácnak, aki vissza akar jutni önmagához. Szóval nem rémisztő az egész, és igazán művészi az egész alkotás.


Hasonló filmek címkék alapján