Kedvencelte 15

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A Ghibli nem hazudtolta meg magát, minden szempontból gyönyörű a film. Ami a legjobban tetszett, hogy nem idealizálta a főszereplőt, hiszen bár kedves és aranyos lány, túlzottan magának való, az életkorába tartozó gyerekekkel nehezen jön ki. Nem szereti saját magát és nem szereti az életét sem.

A való világ ebben a történetben remekül megfér a misztikummal; ennek köszönhetően egy nagyon szerethető, érdekes és csodálatos sztori bontakozik ki a nézők előtt. Felnőtt fejjel átgondolva nem annyira nehéz összerakni a szálakat, de annyira magával ragad a történet, hogy közben egyáltalán nem jutott eszembe agyalni.

A látványvilág varázslatos, az érzések, a színek és a hangulatok is a helyükön vannak, a zenékkel együtt. Érdekelt, hogy mit hoznak ki ebből a furcsa felállásból és nagyon meghatott a vége, ugyanakkor megmutatta azt is, mennyire elképesztő az emberi elme.

A karakterek nagyon emberiek és igen, köznapiak. Több olyan kritikát is olvastam, hogy pont ez volt rossz benne, meg az, hogy a végén totál hétköznapivá vált a magyarázattal a sztori és ezzel lelőttek belőle minden misztikusságot és rejtélyt. Nos, ez engem egyáltalán nem zavart, sőt, ez a fajta kicsit „felnőtté válás”, a család, a szeretet és a barátság értékének felfogása és az emlékek megelevenedése és testet öltése tökéletesen megfelelt az ízlésemnek.

Mindenképpen érdemes megnézni, bár az igaz, hogy nagyon lassan indul. Nekem egyébként a vontatott kezdése is tetszett.

Chriss 

Nem gondoltam volna az elején, hogy végül 10 csillagot kap tőlem ez az anime. Rosszkor kezdtem el nézni, és bizony felidegesített Anna viselkedése. A lány azokkal is nagyon bunkó volt, akik egyébként rendesek voltak hozzá, és akik barátkozni akartak vele, azokat csúnyán eltaszította magától. Aztán jött Marnie, és minden megváltozott. Nagyon érdekesen bontakozott ki ez a rejély, vajon ki lehet Marnie? Végül nem tévedtem sokat, jól tippeltem, illetve közel jártam az igazsághoz :) Még írok bővebben is róla, de most nem forog úgy az agyam, hogy épkézláb mondatok szülessenek :)

krlany 

Ez egy szerethető történet titokkal, álommal, fantáziával… nekem mégis hiányzott belőle valami. A Studio Ghibli filmjei nagyon jók, kiemelkedőek, nyilván ez is, de mintha vesztettek volna a lendületből. A látvány gyönyörű, a grafika csodaszép, a történet maga megható és érdekes, de valahogy a felépítése egy kicsit hullámzik. Néha belassul, néha kiszámítható. Anna motivációi pedig időnként zavarosak. Bevallom őszintén, én nem is nagyon értem spoiler

2 hozzászólás
Szeszj 

Számomra nagyon lassan indult be, az eleje nagyon nem is tetszett. Anna karaktere elégé bosszantott, nem nagyon értettem hogy miért ilyen, miért így viselkedik. De miután megjelent Marnie és Anna is spoiler, utána már imádtam. Nagyon szép történet, elvarázsol és megható is.
Sok mindenre gondoltam hogy kicsoda spoiler
A képi világa gyönyörű, az egyik kedvencem a tenger ábrázolása, nagyon szépen lett megoldva.
Biztos hogy máskor is megnézem! :))
https://media.giphy.com/media/IhD2YoRY1BnZS/giphy.gif
https://media.giphy.com/media/taiv7BlOa4eME/giphy.gif

Yuuko

Az elején nagyon untam, aztán a második fele már jobban tetszett. Anna karaktere az elején nagyon irritált spoiler. Marnie karakterét viszont kedveltem, sőt, még teóriákat is gyártottam a kilétéről, bár a végére rá is jöttem. A legvégén kicsit meghatódtam, de nem gyakorolt rám akkora hatást, mint számítottam rá. És a szinkron sem tetszett annyira, bár nem tudom megfogalmazni, hogy miért.

3 hozzászólás
Honey_Fly 

Anime köntösbe bújtatott dráma. Nálam megpengette azokat a húrokat amik a könnycsatornákkal vannak összeköttetésben. Megható és gyönyörű. Újra fogom nézni.

2 hozzászólás
Szyszyyy

Nem lett kedvencem, sőt az elején rettenetesen untam és Anna nagyon bosszantott.
Igazán ellenszenves volt a dacos, hisztijével. Hiszen különösebb oka nem volt rá, főleg mivel még olyannal is bunkó volt, aki kedves volt vele.
Először elég zavaros volt minden, de végére összeállt a kép.
Számomra a vége mentette meg az egész művet. Ha az nem lett volna olyan, amilyen, akkor nyugodt szívvel adok rá 4 vagy 5 csillagot.
Egyébként legszívesebben 7 és felet adnék, de annyit nem lehet :D
A grafika gyönyörű. Nagyon szépek a tájak és részletes is. Plusz a szereplők kinézetét is jól megoldották.
A végén még pityeregtem is, mert szerintem meghatóra sikeredett.
De nem túl izgalmas és én azért eluntam néhol magamat.

Negative_Singularity

Hát… ilyenkor mondom azt, hogy megérte betegen végigfilmezni az egész napot. Egy ilyen lezárás! Gyönyörű történet volt, nem is nagyon találom a szavakat. Az emberi kapcsolatok olyan fokú ábrázolása volt ez, ami után csak szótlanul magam elé meredek, és valahogy… szeretek ember lenni.
Első körben azt hittem, Anna fiú, aztán másodikban pedig, hogy ez egy leszbikus történet, de nem – két azonos lélek egymásra találása, ahol a húsburok nemisége igazán mellékes, és sokkalta magasabb dimenziókba nyúlik, mint holmi szerelem. Ez barátság. Több. Szebb.
Bennem fog maradni még ez a film jó sokáig, a hangulata is teljesen magával ragadt ugyanúgy, ahogy az ábrázolása; és a cselekmény, ugye…

Sakara 

Komor, de szép. A történet nehezen és lassan bontakozik ki. Eleinte nem értettem mi is ennek a lényege, teljesen eltájolódtam. Viszont a végén mikor minden kitisztult és lehullott a lepel a nagy sötétségről, ami miatt nem nagyon tudtam hová tenni ezt az egész sztorit… na igen nagyon szép történet. Megéri végignézni. Az illusztráció pedig csak még egy hatalmas pont.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján