Keoleo Reoswi (W-Story 4.) (2020–2021) 24

Color Rush / Colour Rush · 컬러러쉬
dél-koreai · minisorozat 15
8 rész (epizódhossz: 15')

Színvaksággal élő YeonWoo egy olyan világban nőtt fel, amely teljesen különbözik az átlag emberekétől. Csak a szürke és annak néhány tónusát képes érzékelni, de tudja a világ tele van más színekkel, amit ő maga soha nem láthat. Legalábbis addig a napig, amíg YooHan be nem lép az életébe. YooHan… [tovább]

Koreai · Angol

Szereposztás

Heo Hyun JunGo Yoo Han
Yoo JunChoi Yeon Woo
Lee Min JiYoo Yi Rang
Baek Seo HooJung Joo Haeng
Min Hyo GiKim Min Jae
Keoleo Reoswi (2020–2021)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
Seezn

Kedvencelte 4

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

krlany 

Titkok mindenütt. A srácok meg aranyosak. Mégis, ami miatt nagyon tetszett ez nekem, hogy ráébresztett mennyi minden van a világban, aminek örülni lehet, mégsem tesszük. És a kék minden árnyalatára kíváncsi vagyok, amit felsorolt szépszeműkém. Sokkal szegényebbek lennénk ezek nélkül.

Dreamborder 

Értékeltem, hogy eredeti volt a sztori, semmiképp sem mondanám tucatnak. A hangulat is érdekes volt, de van egy kis hiányérzetem. :)
A Yeon Woo-t alakító színész játéka tetszett, de valahogy Yoo Han-é nem tudott úgy megragadni. Pedig maga a karakterrel nem volt gondom.
Összességében tetszett. Röviden ennyi. :D

crissy 

A feltétel nélküli, önzetlen szeretetet Yoo Hanról mintázták, ez tény.

eszter_m 

A friends to lovers/ gyerekkori barátok után azt hiszem a kedvenc fanfiction trópusom a lelkitársak. A színekkel operáló változatát is számtalanszor olvastam már és többnyire szerettem, mondjuk volt olyan is, ami kitépte a szívem és alaposan rá is taposott a nyomaték kedvéért.
Ez különleges színfolt volt a BL-ek között. Bár úgy tűnik Korea most az spoiler nem tud leakadni. De ez csak egy plusz csavar volt.
Érdekelne, hogy valahol kiderült-e (leginkább a regényben), mi történt Yeon-woo anyjával, mert az egész történetszál csak lebegett a levegőbe és nagyon érdekesnek tűnt, aztán nem kaptunk belőle semmit…
Szerettem Yoo-hant, de Heo Hyun-jun időnként olyan volt, mint egy darab fa. Remélem ez volt a rendezői utasítás. Ha kap még szerepet a fiú, akkor kiderül.

3 hozzászólás
Marinette

Azt hittem, ha alszok rá egyet, akkor tudni fogom mit gondoljak erről a sorozatról és könnyebben eldöntöm hány csillagot adjak, de sajnos nem lettem okosabb. Ami biztos, hogy az OST gyönyörű. Az is, hogy a Mono-Probe párosnál egyedibbet, különlegesebbet még nem láttam. A történet többi része is érdekes, sikerült többször is meglepnie. Ebből a szempontból mindenképpen tíz csillag, sőt még többet is adnék, ha lehetne. Viszont ugyanakkor ez egy BL sorozat és BL szempontból engem nem sikerült teljesen meggyőznie. Arról, hogy különlegesek és fontosak egymásnak arról igen, talán még arról is, hogy emiatt úgy gondolják szerelmesek egymásba, de én ezt nem éreztem és szerintem a vonzalom is hiányzott. Bár lehet, hogy náluk ez a szerelemből alakul majd ki, nem tudom. A két színész srác amúgy jó volt, aranyosak együtt. Yeon Woo hangjába első hallásra beleszerettem, imádtam hallgatni ahogy beszél. :) Maradt nyitott kérdés, szóval simán el tudnék képzelni folytatást.

b_vivi

A teljes értékelés a blogon olvasható: http://koreaekkovei.blogspot.com/2021/02/color-rush.html

„Ez a sorozat tökéletes mintapéldája az olyan beteges kapcsolatoknak, amiben a két fél kihasználja egymást. Lehet ezt romantizálni, de ez a kapcsolat akkor is egészségtelen. Nem szeretném ellőni a "poént”, amit egyébként lehet sejteni az első részekből, meg az elszólásokból, szóval megpróbálom spoiler nélkül elmagyarázni, miért is közvetít ez a sorozat rettenetesen rossz üzenetet a (fiatal) nézők felé.

Yeon-Woo teljes egészében kihasználta Yoo-Hant, és Yoo-Han is kihasználta Yeon-Woo-t. Mindkettejüknek volt egy olyan „problémája”, ami csak akkor oldódott meg, amikor a másik közelében voltak. Azonban az elvárásokkal szemben mindketten azért voltak a másik közelében, mert olyankor megoldódott a problémájuk, nem pedig azért, mert kedvelték a másikat. Kihasználták egymást. Az első perctől az utolsóig, és ezt meg sem próbálták elrejteni. Az utolsó részben beszéltek valami „szerelemről”, amit a 7 rész alatt távolról sem lehetett érezni, de ez csak betegessé tette az egész „kapcsolatot”. De ne értsetek félre, nem lett volna ezzel semmi probléma. Imádtam volna egy olyan pszichológiai thrillert, amiben mindkét fél azért ragaszkodik a másikhoz, mert csak így élhetnek boldog életet, amiben az egyiknek elmúlik a színvaksága, a másiknak meg a saját problémája, és közben végig azt hiszik, hogy szerelmesek egymásba, miközben csak kihasználják a másikat. Imádtam volna. Imádom az ilyeneket.

De itt nem erről volt szó. 7 részen át láthattuk, ahogy kihasználják egymást, majd az utolsó részben hirtelen szerelemről kezdtek el beszélni, holott soha nem azért voltak a másikkal, mert maga a személy érdekelte őket. Yeon-Woo azért volt Yoo-Hannal, mert mellette láthatta a színeket. Soha, egyszer sem nézte meg igazán az arcát. A szemét nézte, és a szemének a színét. Soha, egyszer sem érdekelte Yoo-Han személyisége, vagy az ő akarata. Mindig csak a saját önző vágyát ment kielégíteni. spoiler Mondjátok meg nekem, hol van ebben a romantika?" A bejegyzés a blogon folytatódik: http://koreaekkovei.blogspot.com/2021/02/color-rush.html


Népszerű idézetek

b_vivi

Akárhányszor rád nézek, egyre szebb vagy.

1. rész

Folytatása

Összehasonlítás

W-Story


Hasonló filmek címkék alapján