Karácsonyi fények (2008) 14

Christmas Cottage
103' · amerikai · dráma, életrajzi 12

Az életrajzi ihletésű filmben Thomas Kinkade, Amerika egyik népszerű, elismert festőjének pályakezdő éveibe nyerünk bepillantást. Az egyetemista Thomas a téli szünetre hazamegy édesanyjához és testvéréhez a gyönyörű kisvárosba, Placerville-be, amikor megtudja, hogy hamarosan elárverezésre… [tovább]

Szereposztás

Jared PadaleckiThomas Kinkade
Marcia Gay HardenMaryanne Kinkade
Peter O'TooleGlen
Aaron AshmorePat Kinkade
Richard BurgiBill Kinkade
Geoffrey LewisButch
Richard MollPózna Jim
Kiersten WarrenTanya
Hirdetés

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Charityy 

Gyönyörű, hangulatos, érzelmes karácsonyi film a szeretetről és az összetartásról.
Jared Padalecki plusz pont :D

Saille 

Igazából Jared Padalecki miatt szerettem volna ezt a filmet már régóta megnézni. Jared nagyon cuki benne (és meglepően hasonlít az igazi Kinkaidre az ő korában). Marcia Gay Harden ( Meet Joe Black ) és Aaron Ashmore ( Warehouse 13 ) szereplése örömteli meglepetés volt benne nekem.
Tényleg egy szép, kedves, a kisváros fényeitől és árnyaitól sem mentes film. Inkább a kisvárosi figurák felvillantására helyezi a hangsúlyt a történet, Maryanne túlzott büszkeségére, a Kinkaid fiúk kötelességérzetére szemben apjuk túlzott bohémságával, mintsem Kinkaid művészi vagy emberi fejlődésére.
Akkor már inkább nagyobb szerepet kap Peter O'Toole brilliáns alakításában Glen, Kinkade mentoraként és haldokló művészként, aki mégegyszer utoljára nekiveselkedik, hogy valami méltót hagyjon az utókorra.
Talán pont ezt a vonást lehet csak a film rovására írni, hogy nem igazán Thomas Kinkadre összpontosít, inkább az őt körülvevő és talán formáló hatásokra (pl. mi lett Hope-pal?!). Ettől függetlenül egy szép és érzelmes film, mindenképp érdemes megnézni.

kamububu 

Életrajzi filmnek túl unalmas, unalmas filmnek meg túl kedves. Nem igazán tudok vele mit kezdeni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján