Jasper Jones (2017) 12

1969 perzselő nyarán a kisváros csavargói rátalálnak a fiatal Laura Wishheart holttestére. A gyilkossággal a kiközösített, félvér Jasper Jonest gyanúsítják. A tizennégy éves, könyvmoly Charlie azonban nem hisz ebben, szerinte Jasper ártatlan. Charlie élete örökre megváltozik, amikor veszélyes… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Hugo WeavingJack Lionel
Levi MillerCharlie Bucktin
Aaron L. McGrathJasper Jones
Toni ColletteRuth Bucktin
Angourie RiceEliza Wishart
Matt NableSarge
Dan WyllieWes Bucktin
Myles PollardPete Wishart
Susan PriorGwyn Wishart
Wilson MooreWarwick Trent

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Emerson 

Már az elején megelőlegeztem neki a tíz csillagot, mikor a két kissrác arról folytatott tudományos értekezést, hogy Superman vagy Batman az igazi szuperhős. Ehhez még hozzájött az a hamisítatlan ausztrál hangulat, ami miatt szigorúan csukott szájjal néztem a filmet, nehogy egy légy belerepüljön (nem tudom, hogy bírják ki szerencsétlenek, az a sok repkedő izé…)
A gyerekszereplők profik voltak, nem a tipikus elhasznált celebmajmokról volt szó, akiket Hollywood kitermel magából. Ilyenkor megnyugszom, hogy léteznek még tehetséges gyerekszínészek.
Maga a film sok témát érintett, de mégsem tűnt erőltetettnek, hogy ennyi mindent belezsúfoltak. A rasszizmustól, a családi drámán át a… inkább nem spoilerkedek.
Drámát kedvelőknek erősen ajánlott a megtekintése.

Hörcsibald

Az egész filmben az épített környezet volt a legérdekesebb. Ezek a cölöpökre épült verandás házak. Meg a kiscsávó ablaka, az milyen volt már? Azok a kivehető üveglapok, tök fura…
Amúgy nem rossz film, bár nehéz témája ellenére mégis kicsit gyermekded, talán a gyerekszínészek gyenge játéka miatt. Főleg a főszereplő kissrác csodálkozó, ijedt arca volt művi. A kor, és a társadalomrajz érdekes volt. Nekem a kínai kissrác tetszett nagyon: “az igazi tűzijáték itt lesz” – és összeüti a két öklét. Vicces.

Sunkap

Totál közepes film. Egyetlen dolog fogott meg – és ennek utána is kell néznem, mert nem tudok róla semmit – hogy mi köze volt Ausztráliának a vietnámi háborúhoz.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján