Dr. No (James Bond 007 1.) (1962) 70

Dr. No
110' · angol · akció 16

A brit titkosszolgálat ügynökét, James Bond-ot Jamaicába küldik, hogy egyik társuk meggyilkolásának ügyében nyomozzon. Érkezését nem fogadja egyöntetű örömrivalgás, de ennek ellenére Bond pillanatok alatt megtalálja a nyomokat, amin elindulhat a gyilkos felkutatására. Hamarosan egy titokzatos… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

Sean ConneryJames Bond
Ursula AndressHoney Ryder
Joseph WisemanDr. No
Jack LordFelix Leiter
Bernard LeeM
Lois MaxwellMiss Moneypenny
Anthony DawsonR.J. Dent professzor
Zena MarshallMiss Taro
Eunice GaysonSylvia
John KitzmillerQuarrel

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Újranézés, úgyhogy nagy meglepetések nem értek. És mivel Sean Connery, így eleve le vagyok véve a lábamról. Ez volt legelső Bond film amit aztán a mai napig 25 követett. Ehhez mindenképpen egy ütős kezdés kellett. A könyvek után a mozivásznon is megjelent a szuper titkosügynök akinek kütyüi vannak, hullanak utána a gonoszok és a lábai elé omlanak a nők. ’62-ben biztosan nagyon menőnek találtam volna a fjúcsörös sárkányt és a labor-birtokot spoiler és az egész atmoszférát. Sőt, igazából most is menőnek találom.

2 hozzászólás
ptagi

Gondoltam, javítok az általános műveletlenségemen, és belevetem magam a James Bond filmek világába.
Hát… a nyári-téli ruhatár váltás rendezéséhez elviselhető aláfestés volt, de egyelőre nem lettem rajongó. Bocsi.

AryGi

Néztem, találtam benne pár dolgot ami nem tetszett, de miután megnéztem, hogy 1962-es, vissza vontam mindent. A korhoz képest jó film volt. Sean Connery-t fura volt így fiatalon látni. Honey karakterét teljesen feleslegesnek éreztem.
James Bond rajongónak kötelező darab, egy nem rajongónak kihagyható.

shieldmaidenwithflowers

Ez a film nyilván azoknak készült, akik olvasták Ian Fleming műveit is, nem is igazán tudni meg belőle még semmit Bondról. Itt még nincs is olyan kiforrott a karakter. Viszont a kornak megfelelő technikai dolgok voltak benne, aktuális volt, hiszen az atom és az űrrepülés volt akkor a központban. Ursula Andress a világ egyik leggyönyörűbb nője volt! Mindössze annyi nem tetszett, hogy több mint másfél óra játékidő után kb. 3 percbe belenyomorgatták a végső csatát és a film lezárását is.

Mr_Catharsis91 

Vicces film volt, bár kissé butácskának láttam, sebaj, majd a többi..:D


Folytatása

Összehasonlítás

James Bond 007


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján