Jack Reacher (Jack Reacher 1.) (2012) 127

130' · amerikai · akció, dráma, krimi 16

Jack Reacher katonai rendőr leszerelése után sem marad munka nélkül, magánnyomozóként kezd dolgozni. Új ügye azonban visszaszólítja a hadseregbe. Komoly ügyben kell nyomoznia. A gyanú szerint egy katona öt ártatlan embert gyilkolt meg.

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Tom CruiseJack Reacher
Rosamund PikeHelen Rodin
Robert DuvallCash
James Martin KellyRob Farrior
Jai CourtneyCharlie
Richard JenkinsRodin államügyész
Werner HerzogThe Zec
Joseph SikoraJames Mark Barr
Josh HelmanJeb
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

max 

Aki egy akciófilmre vágyik, annak ajánlom ezt a filmet. Ez bizony akció.
Kedvenc jelenetem az autós üldözés utáni buszos rész volt, valamint amikor a házban verekedtek. De mindegyik izgalmas.
Egyedül ami zavart, az az volt, hogy nem volt mindegyik teljesen valóságos, valamelyiknél eléggé látszódott, hogy csak megjátszották. Ez lehetett volna jobb is.
A történet is jó volt, de a végével nem voltam megelégedve. Amit az öreg leművelt, áh, nem is beszélek erről. Mínusz 1 csillag. Nem az mondom, rossz volt, csak idegesített, hogy elszúrta a dolgokat.
Az utolsó pár mondat feldobta az élvezetet. Jack Reacher…

AniTiger

Igazából jó ideje meg akartam nézni, mert Jeremy Renner miatt megkedveltem a Tom Cruise-os akciófilmeket (hosszú sztori, hagyjuk). Szóval azóta nem zavar a pacák, színésznek jó, a többit igyekszem kizárni…

Most teljesen sikerült. A karakter, akit alakított iszonyat jó volt! o.o Érdekes módon mindenkinek volt sztorija, a film cselekménye meglepett és végre…végre…végre… így zárták rövidre a rosszfiúkat. ;DDD Mióta drukkoltam már ilyen lezárásért.

1 hozzászólás
Andilány 

Nagyon izgalmas volt. Ez nem olyan film, amiben csak száguldoznak, meg lövöldöznek végig, ez olyan film, amiben minden kis részletre figyelni kell, mert csak úgy áll össze a teljes kép. Végig fent tartotta a figyelmem, izgalmas volt a nyomozás. Voltak benne vicces jelenetek is és persze autós üldözés, meg lövöldözés, verekedés is, mindenből pont kellő mennyiségben.

2 hozzászólás
Honey_Fly 

TV-ben láttam valamelyik este (ezek szerint még működik rajta nem sport csatorna is). Magamtól azt hiszem soha nem néztem volna meg, de kő-papír-ollóban mindig a férjem nyer… Tom Cruise: -2 csillag. Ahhoz képest nem is rossz a 6.

Titcsi

Szerintem ez egy nagyon jó film. Izgalmas és érdekes is, itt Tom Cruise-on nagyon látszik, hogy megöregedett, bár ez nem vont le semmit a film értékéből.
Két kedvenc részem van benne, az első pár perc, és a telefonbeszélgetés Charlie és Jack között, az nagyon vicces. :D

Panna

Ezt én hogy szeretem!!!
Szerintem nagyon jól összerakott kis filmecske, jó alaptörténettel, jó főszereplőkkel.
Megfejelve egy isteni mellék gonosszal! :D
Ráadásul vannak benne vicces (számomra) jelenetek…

24 hozzászólás
Bubu 

Nem igazán szoktam szeretni az ilyen „magambanszétveremazösszesrosszfiút” típusú filmeket, viszont ez nem csak jól meg volt rendezve, de a poénok is óriásiak voltak benne. Tom Cruise-t pedig nem tartom egy színészóriásnak, de a tehetsége bőven elég egy akciófilmhez. Producerként kiválóan végzi a dolgát.
A sztori fordulatos és rejtélyesebb a megszokottnál. Gondolom, ez annak köszönhető, hogy könyvadaptáció.
A legnagyobb forma szerintem az egész filmben Robert Duvall figurája. Nem sűrűn látni ilyet, hogy az elpusztíthatatlan, kőkemény főhőst oltogatja és szívatja egy idős bácsi :D

Coralie 

Egész jó kis film lenne… de valahogy mégsem hagyott bennem maradandó emlékeket, pedig szeretem az ilyen „kombinálós” történeteket. Jaira jobban emlékszem a filmből, mint Cruisera. :D

LukeSkywalker 

Tom Cruise mindig is az egyik kedvenc színészem volt, és nem érdekelt, hogy az életben egy oltári nagy psöc.
Színészi kvalitása és sztárstátusza felől soha, egyetlen pillanatig nem volt kétségem. Ez a törpeszuper fickó olyan jelenléttel bír, ami egy emberekkel teletömött teremben is azonnal rá irányítja a figyelmet.
Ő a kvintesszenciális Filmsztár. Méghozzá idestova harminc éve. A rendezők ki kicsodája, akikkel eddigi karrierje során dolgozott: Spielberg, Kubrick, Ridley és Tony Scott, Oliver Stone, Barry Levinson, Paul Thomas Anderson, Brian de Palma, Neil Jordan.
Mára fogalommá vált a filmvilágban. Ő azon kevesek egyike, akiknek neve a főcím fölött egymagában áll és ezt mindenki helyénvalónak tartja.
A Jack Reacher őmiatta nézhető, sőt, jó film. Lee Child regényeinek ismerői persze őrjöngtek, amikor kiderült, hogy a százkilencvenplusz centi magas Reachert ez a százhatvannyolc centis porbafingó fogja játszani. Childot magát viszont cseppet sem. Ennyit erről.
Cruise karizmája viszi el a hátán ezt a filmet, ami véleményem szerint sokkal jobban áll neki, mint a Mission: Impossible Ethan Huntja. Az nekem mindig amolyan félig komoly, inkább vígjátéknak hat, míg Reacher nem szarozik. Ő, ha kell, öl. Talán Denzel Washington The Equalizerjéhez (ami jobb) és Keanu Reeves John Wickjéhez (ami rosszabb) lehetne hasonlítani.
Rosamund Pike karaktere roppant gyenge, mintha nem is lenne, egy felfújt mellű szőke baba, inkább zavaró, mint érdekes.
Joe Kraemer zenéje nagyon hangulatos, a főtéma igen jól eltalált.
A technikai kivitelezés elsőrangú, az autós üldözés a Bourne-filmek színvonalát hozza.
Külön öröm volt ismét együtt látni Cruise-t Robert Duvall-lal, akivel már korábban is nagyszerű csapatot alkottak a Mint villámban. Duvall lehet vagy százéves (igazából már jócskán túlvan a nyolcvanon), de még mindig jobb színész bárkinél.
A Jack Reacher egy közel sem tökéletes akcióthriller, ami kiemelkedik az átlagnyomozóslövöldözősüldözősverekedős filmek sorából, köszönhetően az idősödvén egyre parancsolóbb jelenléttel bíró Tom Cruise-nak.
Kíváncsian várom a folytatást, Mr. Reacher.

Aveline

Jai, és @Panna kihívása miatt nézetem meg a filmet, mivel Tom Cruise nem tartozik a kedvenceim közé bocsi Tom. Tetszett, látványos volt, az akciójelenetek jók voltak, az eleje pedig különösen ütősre sikeredett. Újranézős. :))

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Panna

Sandy: – Bírom a vér látványát…
Jack Reacher: – Csak mikor azt látja belőle, hogy nem terhes .


Folytatása

Összehasonlítás

Jack Reacher


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján