Insidious: Az utolsó kulcs (Insidious 4.) (2018) 50

Insidious: The Last Key
103' · amerikai, kanadai · thriller, horror, rejtély 16

Elise Reiner a sötétség elleni harcra tette fel az életét. A paranormális ügyeket vizsgáló, látnoki képességű asszony tudja, hogy ahányszor szembefordul a világunkba átjutó démonokkal, annyiszor csökken az életereje, míg végül semmi sem marad belőle, és ő meghal – de legalább megvédte azokat,… [tovább]

magyar

Szereposztás

Lin ShayeElise Rainier
Leigh WhannellSpecs
Angus SampsonTucker
Kirk AcevedoTed Garza
Caitlin GerardImogen Rainier
Spencer LockeMelissa Rainier
Josh StewartGerald Rainier
Tessa FerrerAudrey Rainier
Aleque ReidAnna
Ava KolkerElise Rainier fiatalon

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

julcseee

Ez volt a leggyengébb az összes közül sajnos. Már eleve nagyon furcsa ha egy horror filmnel sokkal többször nevettünk mint megijedtünk. Bár a nevetés jó értelemben mert tényleg viccesek voltak a jelenetek csak hát az arány nem volt az igazi. Talán egy jelenetnel ijedtem csak meg igazán spoiler de akkor aztán nagyon :D nagyon ügyesen fokozták ott a feszültséget. De ez nem volt elég azért ahhoz hogy a film egésze jó legyen. És a végkifejlet?? spoiler Nem mondanám hogy profi befejezés. Sajnálom, a trailer alapján jobbra számítottunk.

Marcsi0603 

Még mindig szeretem ezt a sorozatot, most Elise gyerekkorába tekintünk bele egy kicsit, nekem ez tetszett. Bírom a csapatot, és a kulcsos izé is tetszett. Nem mondom, hogy tökéletes, de jól szórakoztam rajta, és végig lekötött.

victoria_m997 

Annyira vártam már! De az előző részekhez képest szerintem borzasztóan unalmas volt. A kedvencem a démon és a plakáton is látható jelenet volt, de ennyi. Nagy csalódás.

balika88

Hát nem tudom… az biztos hogy ennek a sorozatnak az első része, anno elég magasra tette a lécet ebben a kategóriában. Így első nézésre, ez a film talán az egyik leggyengébb a 4 közül.
A történet igen lassú tempóban halad, sőt, ez inkább csak hömpölygés :-) Ami még fura, hogy a trailerben látott jelenetek közül egy halom hiányzott.. lehet meg kell ezt még nézni angolul is hogy lássuk a teljes verziót?!
A vége meg… hát jó lehetett volna, de azért valami szemet szúrt nekem… spoiler
Tényleg ez lesz ugyan az utolsó rész?! Hát, nem vagyok teljesen biztos benne.. lehetséges hogy az a terv hogy a felvezetett új szereplőkkel folytatják azt az idővonalat ami a 2. résznél véget ért vagy ezzel tényleg bezárul a kör?!
Végszónak, így 1 nézés után, ez tűnik az összes közül a leggyengébb darabnak (ha egyáltalán a teljes filmet láttuk, nem valami szanaszét vágott verziót..), nem biztos hogy jó lenne folytatni ezt a nagyon jól indult (1-2. rész), viszont jelenleg a kifulladás jeleit produkáló szériát.

2 hozzászólás
Eleniel

Pár jó jump scare, néhány kellemesen beteg cselekményszál és eleinte elég jól eltalált főgonosz. A sztori nagy része egyébként erőltetett, túl sok mindent akartak beleszuszakolni. A végén meg jött a szokásos dobálós, inkább akciófilmes végkifejlet, ami számomra pl az 1. részt is megölte.

Mr_Catharsis91 

Nem tudom hány bőrt akarnak még lehúzni erről a szériáról. Amikor még Wan rendezte, egész jók voltak, de ez a rész nekem már fáradt volt.
Most mondhatnám, hogy az ötödik résszel pakoljanak oda mindent és zárják le, de ha az is sikeres lesz, kerítenek neki majd egy hatodik részt is. Az meg már vicc-kategória lesz.

Melyviiz 

Horrorkedvelőknek mértékkel ajánlom. Ahogy látom még azok sem voltak vele megelégedve, akik egyébként a többi filmet szerették. Nem volt kifejezetten rossz, de azért szerintem senki ne üljön be rá hatalmas elvárásokkal.
Az alapötlet szerintem nagyon jó volt, sajnos a kibontás megint felületesre sikeredett – a főgonosz-démonszörny kidolgozottsága/története szintén.
A drámavonalat az emberek szintjén kicsit túl erősnek éreztem, kevesebbel is beértem volna.
Összességében olyan érzésem volt mintha megint egy hosszú, filmeken átívelő fokozatos előkészítést néznék egy olyan nagy filmhez, amiben majd minden a helyére kerül.
Nem kedvelem az ilyeneket, de ez egyéni ízlés kérdése.
Ami még mindig egyéni ízlés: nekem a humor nagyon rendben volt:) .

Rega01

Jó lehetett volna, de nem volt az, mert:
– unalmas volt…
-bizonyos elemeket nem is igazán értettem/értek, hogy minek tettek bele, ha azután a miértjét ki sem fejtették…
-a két „szellemvadász” majomparádé dumáit személy szerint kihagytam volna, helyükre ijesztő jeleneteket kellett volna tenni…
-a nyomasztó, sötétben sétálgatós jeleneteken konkrétan bele lehetett aludni…. Miért nem volt annyi ész, hogy legalább vergődő szellemeket raktak volna oda? A költségvetésbe igazán belefért volna…

És még sorolhatnánk a hibákat…

Kétszer át kellett volna még dolgozni a sztorit, hogy jó legyen, de így…. Ötletek összedobálásának tűnt. Ha lesz legközelebb bármilyen folytatás, tessék jobban a mélyére ásni a sztorinak, ne csak a felszínt simogatni! Elvileg a készítők értenek az ijesztegetéshez, nem?

Köszönöm a lehetőséget, de többet nem nézem meg..! Az 5 csillag első fele az első 20 percért jár, a második fele meg a képi világért. Mert bár a sztori uncsi volt, azért a megvalósítás szépre sikerült.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján