Időzített bomba (1994) 8

Blown Away
121' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 15

A Bostont megrázó hatalmas bombamerényletet követően a rendőrség újra szolgálatba szólítja egykori legjobb tűzszerészét, Jimmy Dove-ot. A rejtélyes támadó mestere a robbanószerek készítésének, ügyes, ravasz és kegyetlen. Hozzá hasonlóval csak egyetlenegyszer találkozott a tapasztalt rendőr:… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jeff BridgesJames 'Jimmy' Dove
Tommy Lee JonesRyan Gaerity
Suzy AmisKate Dove
Lloyd BridgesMax O'Bannon
Forest WhitakerAnthony Franklin
Stephi LineburgLizzy
John FinnFred Roarke
Cuba Gooding Jr.tűzszerész
Hirdetés

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Elmarad a ’90-es évek nagy akciófilmjeitől, de így sem kell szégyenkeznie, ugyanis az Időzített bomba is egy piszkosul szórakoztató darab. A történet nem nagy durranás, azonban Stephen Hopkins rendező olykor egész jól adagolja a feszültséget, a robbantási jelenetek kifejezetten látványosak és a fináléra sem lehet panasz.
A showt egyértelműen Tommy Lee Jones lopja el, aki elképesztő beleéléssel alakítja a kissé zakkant robbantós gyilkost. Jeff Bridges sem rossz, kifejezetten szerethető a figurája. Kettejük játékán egyébként sokat dob a kiváló magyar szinkron. Dörner György és Szakácsi Sándor egyaránt brillíroznak.
A filmnek egyébként nagyon jó a soundtrackje, igaz Alan Silvestri nem nagyon szokott rosszat kiadni a kezei közül.
Mindent összevetve én piszok jól szórakoztam ezen a kissé elfeledett akciófilmen. Aki rajongója a műfajnak, az tegyen vele egy próbát, már csak a jó öreg Tommy Lee alakítása miatt is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján