Hupikék Törpikék: Az elveszett falu (Hupikék törpikék 3.) (2017) 63

Smurfs: The Lost Village
89' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy 6

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló.
Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Demi LovatoTörpilla (hang)
Mandy PatinkinTörpapa (hang)
Jack McBrayerÜgyifogyi (hang)
Danny PudiOkoska (hang)
Joe ManganielloTörperős (hang)
Rainn WilsonHókuszpók (hang)
Michelle RodriguezTörpvihar
Julia RobertsTörpfűzi (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon-nagyon aranyos volt :) A mai napig szeretem a Töpörödött törpördögöket :D
A modernizálás kicsit furcsa (a kis katica nagyon szuper), de szerencsére nem túlzó és tolakodó. Tele vagyunk új törpökkel is, és végre vannak spoiler. Sziamiaú pedig továbbra is zseniális :D

Lahara

Meg lehet nézni, de azért tökéletesnek nem mondanám. Engem végig nagyon zavartak azok az apró mozdulatok, mimikák, amik mind jelen vannak az összes amerikai rajzfilmben, ami a túljátszás túljátszása.
A design jó volt, követte az a eredeti Peyo-féle stílust, bár azt megint csak szokni kellett, hogy a törpök szeme kék. (Mi más?)
A sztori nem egy nagy durranás, gyerekeknek mondjuk izgalmas lehet, de nem igazán kánon, kivéve Törpmama, aki itt más nevet kapott. Eléggé ráment a látványra, kicsit olyan kalandjáték feelingje volt az egésznek.
A karakterekről… Szerintem a legjobb és a legpozitvabb karakterfejlődésen Okoska esett át, itt nem egy idegesítő, minden lében kanál okostojás, hanem egy tehetséges okostojás, kicsit feltaláló, és ez jó. Ügyifogyi a kötelező szerencsétlen karakter, akinek egyetlen cél a léte, hogy nevessenek rajta. Törperős és Hókuszpók az, aki semmit sem változott a sorozatbeli és képregénybeli karakteréhez képest, Törpilla teljesen megváltozott, és Törpapa meg egy nagy rakás szerencsétlenség.
A szinkron fura volt, de ez előfordul néha. Gyerekeknek biztos nagy élmény, főleg, ha nem látták előtte a sorozatot, nekem nem volt akkora.

9 hozzászólás
Bancsurka

Hát én ezt imádtam!!! Minden egyes perce fantörpikus volt! :D Azt hiszem ez az egyik új kedvenc mesém. Az előző 2 hupikék törpikék film nem lopta be magát a szívem be, de ez annál inkább. Minden nagyon jó volt benne. A történet kifejezetten tetszett, hogy spoiler Meg ez az egész másik, elveszett falu. spoiler Zseniális.spoiler A zenék is nagyon jók voltak. A végét még meg is könnyeztem. Csak ajánlani tudom. Hajrá Törposztag! :D

Hippoforaccus 

Hát ez nagyon nem illik a sorozatba. Eleve az egész film animált, szemben az eddigiekkel, ami még elmegy, de a karakterek is máshogy néznek ki.
A magyar szinkronnak meg gratulálok, hogy Szabó Sípos Barnabást választották Törpapa hangjának. Rohadtul nem illik hozzá.
A történet amúgy nem rossz, de a végét nagyon el csöpögösítették.
Valamint kihagyták az előző részben behozott két „mű"karaktert, és senki nem "törpint” egyetlen egyszer sem, ami törpenetes.

Lilla99 

Érdekes volt, hogy harmadiknak már egy olyan Hupikék törpikék egész estés filmet nézhettem, ami végig animáció. Imádtam az előző kettő élőszereplős filmet, viszont nem tudtam volna már elképzelni, hogy mit hozhattak volna ki folytatásnak. Szóval örültem neki, hogy most ez csak róluk szólt. Nagyon tetszett az új grafika is, bár néhány szereplőnek más volt a szinkronhangja, mint a megszokott, és ez egy kicsit zavart. De ez csak személyes hülyeségem. Az alap törpténet is nagyon tetszett, hogy lényegében az egész Törpilláról szól. Örültem, hogy spoiler. Ami kicsit fura volt nekem, hogy teljesen normálisan beszéltek. Mármint nem helyettesítettek semmit a „törp” szóval. Ez már annyira meg van szokva nekem, hogy érdekes volt hallani őket normálisan beszélni. A vége nagyon meglepő volt számomra. Mármint persze, hogy gondolható volt, hogy spoiler. A vége viszont spoiler

sgtGiggsy

Hát nem rossz, de a fantörpikus az nem ilyen. Igazából el lehet lenni az Elveszett faluval, de se Hupikék törpikék, se animációs film fronton nem domborít nagyot. Kicsit zavaró, hogy nagyon görcsösen akartak beleerőltetni egy nagyon mai mondanivalót, ezért például központi szerepet kapott, hogy Törpillát Hókuszpók teremtette. Innen jött Törpilla útkeresése, hogy egyáltalán lehet-e jó, ha gonosz volt a teremtője, meg hogy ki mennyire tartja őt „igazi” törpnek, miközben az eredeti szériában abszolút sidenote jellege volt Törpilla származásának. Nem is rémlik, hogy úgy általánosságban véve VALAHA elővették volna ezt a témát, mert senkiben meg sem fordult, hogy a származása miatt Törpilla ne lenne törp. Emellé jött a girl power vonulat is, mert ha már az egyetlen csaj törpre (ami ugye megint nem igaz, mert volt ott Törpiroska is, csak ő később jött, és a filmbe be sem került) építenek egy filmet, akkor görcsösen ki kellett azt is hangsúlyozni, hogy ő egy csaj. És hát túl sok jót az sem tett a sztorinak, hogy Törpapából egy habókos öregurat csináltak, Okoska meg a falu geekje lett, aki nem kínosan tudálékos, hanem csak egészen mérsékelten idegesítő zseni. Messziről süt a filmről, hogy a történet írói csak kétsoros karakterleírásokat olvastak, meg az alapszituációról egy keveset, de lényegében fogalmuk sem volt a Hupikék törpikék lényegéről.
Ezektől eltekintve egyszer meg lehetett nézni. Sablonos, eredetiségnek még csak a csírája sincs meg benne, de szép (mármint vizuálisan) és néhányszor meg tud nevettetni.
Egy dolog van, ami még nagyon zavart, és az nem a készítők, hanem a magyar forgalmazó hibája. Egyetlen törp és Hókuszpók sem kapta meg az eredeti szinkronhangját, holott a színészek többsége még életben van és aktív.
Pénzt nem éri meg kiadni érte, de egy tévés sugárzásnál le lehet mellette ragadni.

otaksa

Egy nagyon aranyos mese a falu egyetlen lányáról, Törpilláról. Barátságról, bátorságról, kalandokról. Petrával (7 éves lesz) néztük, és végig lekötötte a figyelmét. Újranézős.

Kemiviki 

Meglepődtem, hogy mennyi embernek tetszett, én meg csak forgattam a szemem végig a nézése közben.
Engem rettentően zavart, hogy mennyiire belevonták a modern dolgokat a filmbe. Katica fényképezővel selfi…. Ez a vicc netovábbja….
Rettentően irritált, hogy a férfi karaktereket szinte a nullával tették egyenlővé. Fel se tűnt volna, ha nincsenek. Szegény Törpapa is valami infantilis vénember lett. Ügyifogyi pedig rettentően túl lett tolva, inkább idegesítő volt mint vicces.
A történet faék egyszerűségű, sablonos. A grafika egyáltalán nem kiemelkedő. Nem hagy valami mély nyomot az emberben a nézése.

Kiss_Melinda_Éva 

Viccesre, aranyosra sikerült ez a film. Nem éreztem benne erőltetet poénokat és ezért nem rontotta a mese színvonalát, persze nem kell nagy mélységes mondanivalót várni a filmtől, de szórakoztató volt.
A zenék is jók voltak.
Végre megtudtam, hogy Törpilla hogyan is keveredett a sok fiú törp közé. :)


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján