Hunter x Hunter (Hunter x Hunter) (2011–2014) 22

HUNTER×HUNTER ハンターハンター
23' · japán · akció, animációs, kaland, sorozat, anime 17
1 évad · 148 rész

Gon a Bálna Szigeten él a nagymamájával és nagynénjével. Apja hátrahagyta és vadásszá vált. Mikor kifog a tóban egy hatalmas halat, elhatározza, ő is leteszi a Vadász Vizsgát. De mikor hajóra száll, egy nagy vihar máris megtizedeli a jelentkezőket. Itt találkozik két későbbi barátjával,… [tovább]

japán · angol

Képek 1

Szereposztás

Han MegumiGon Freecss (hang)
Ise MariyaKillua Zoldyck (hang)
Sawashiro MiyukiKurapika (hang)
Fujiwara KeijiLeorio Paladiknight (hang)
Namikawa DaisukeHisoka Morow (hang)

Kedvencelte 20

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Rab_Csenge 

Wow… Nagyon tetszett *-* Mindent imádtam, kb a hangyás mutánsos részig, valahogy az nem jött be az elején (abba is hagytam, aztán csak tologattam hogy mikor folytassam… Bár ne tettem volna T-T), viszont a végére megtetszett és, a befejezés extra jó volt. Akár még egy folytatást is szivesen elnéztem volna, ha lenne. :) Nagy kedvenc lett összességében :D

pvik13 

Konkrétan legjobban így tudnám leírni az animét: Remember when you first saw the anime and thought „this looks like a fun, light hearted adventure anime”? ÉS HÁT BUMM konkrétan annyi mental breakdownom lett a végére hogy pfuffh mert ez az anime annyira szívhez szóló és ehhez még hozzá tesznek a Soundtrackjei amik közül 2t főleg kiemelnék mert nem hagyhatom ki szó nélkül mert a legnagyobb hatást gyakorolták rám https://www.youtube.com/watch… , https://www.youtube.com/watch… Tovább fényezve az egészet olyan dolgokat is mutatott nekem az anime leginkább a Chimera Ant arc-ban, hogy míg mindenkinek a személyisége állatokká változik és elvesztik a józan eszüket addig a legfontosabb személynek akinek pont ezt kéne tennie ő emberré változik….és ezt is 1 ember hatására <3. Akár mennyire is belegondoltam abba hogy jujjha de sok része van….hát te jó ég 3 hét alatt lenyomattam.A Fantom társult szál is nagyon tetszett nem tudtam ezt sem szó nélkül hagyni. Ez az anime egy Masterpiece.

Szűcs_Viktória_

Borzasztó mérges vagyok!
Az első kb 70 rész zseniális. Imádom. Szeretem.
A mennyi aréna és a szigetes részek külön hatalmas piros pont!
Ezeket a részeket újra és újra megnézem… DE ami utána jön..
Velem van a baj? De az undorító mutáns bogaras részek elkeserítőek. ( és utána már állatevő, emberevő mutáns…)
És 50 rész csak arról szól??? Mi a fene?
A lezárás is elég gyenge.
Szóval egyszerre imádom és utálom ezt az animét :)

Leara 

Számomra a legek legje a shounen fight műfaján belül. Elsősorban azért, mert felrúgja annak kliséit. Togashi teremtett egy rendkívül sokszínű világot, sok feledhetetlen karakterrel és igencsak változó hangulattal (a kalandozóstól elkezdve a kifejezetten darkos témákig). Tényleg az összes történetszálnak teljesen más a hangulata, a megszokott verseny arc-tól kezdve a maffia témáig van itt minden (a Yorkshin arc-ot továbbra is a valaha volt legjobb shounen fight arcnak tartom… zseniális volt a felépítése, a feszültség adagolása, meg úgy minden :D). Ám pont a sokszínűség miatt fordulhat elő könnyen az, hogy nem tetszik mindegyik sztori ugyanannyira (Greed Islandet simán kihagynám, ha újráznám, bár abban is voltak jó dolgok). A sorozat legfájóbb pontjának az elején levő béna cenzúrázást tartom, de később erről szerencsére leszoktak (némelyik arc-ot nem is lehetett volna normálisan megcsinálni, ha minden csepp vért ki akartak volna hagyni).
Hatalmas pozitívum számomra, hogy a szereplők használják az eszüket… a harcok egyáltalán nem kiszámíthatóak, egy gyengébb karakter is jó taktikával legyőzhet egy ránézésre jóval erősebbet. Sok shounen fightban azt látjuk, hogy a szereplők edzenek és edzenek, egyre ersőebbek lesznek, de aztán jön egy még erősebb ellenfél és utána lehet visszamenni edzeni… na, itt azért ennél többre van szükség :D.

Na jó, a sok ömlengés után azt azért meg kell említenem, hogy a régi (1999-es) sorozatot összességében még mindig jobban szeretem, mert sikerült egy olyan adaptációt összehozniuk, aminél a hozzáadott elemek (oké, nevezzük fillernek :D) csak még jobban elmélyítették a sztorit és a karaktereket, és nem érződött időhúzásnak. Ráadásul az ottani seiyuu gárdát imádtam (Kaida Yukit a mai napig is hiányolom Kurapicánál), a rendezés pedig sokszor fenomenális volt. Szívem szerint azt jobban ajánlanám mindenkinek, de mivel ez a sorozat tovább viszi a sztorit, ezért érhető, ha valaki inkább ebbe kezd bele.

Mindenesetre nálam ez az a sorozat (legyen akár a ’99-es, a 2011-es, vagy a manga), amibe újra és újra beleszeretek és ugyanúgy tudok rajta izgulni, mint amikor először láttam :). Killua, Kurapica, Hisoka és sokan mások pedig örök kedvenc karakterek nálam :D. És ezennel be is fejezem az értékelést, mert oldalakat tudnék még írni…

3 hozzászólás
nikcsu156

Ez az első anime amit az elejétől a végéig megnéztem. Nem bántam meg,végig nagyon izgalmas és megható volt. Több részt végig sírtam, és voltak olyan részek, hogy az időt sem néztem, hisz olyan idegtépő volt. Nagyon örülök, hogy ez volt az a nagyszerű anime sorozat amit elsőnek láthattam. Valamiért mindig a fura alakok állnak jobban a szívemhez… Ilyen Hisoka, Meruem, Killua, Nanika/Alluka, Feitan… De persze az összes karakter nagyon érdekes volt.
Én max csillagot adok, még ha a hangyás harc igen hosszúnak tűnt, de nem lehet minden tükéletes, ez így volt jó. <3 El tudom képzelni, hogy ha egyszer felejtődnek a részletek, akkor újra nézem.


Népszerű idézetek

Póni 

The fact is.. We can't overcome everything with willpower.

1. évad 87. rész – Duel × And × Escape

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján