Hunter x Hunter (2011–2014) 7

HUNTER×HUNTER ハンターハンター
23' · japán · akció, kaland, sorozat, anime 17
1 évad · 148 rész

Gon a Bálna Szigeten él a nagymamájával és nagynénjével. Apja hátrahagyta és vadásszá vált. Mikor kifog a tóban egy hatalmas halat, elhatározza, ő is leteszi a Vadász Vizsgát. De mikor hajóra száll, egy nagy vihar máris megtizedeli a jelentkezőket. Itt találkozik két későbbi barátjával,… [tovább]

japán · angol

Szereposztás

Megumi HanGon Freecss
Mariya IseKillua Zoldyck
Miyuki SawashiroKurapika
Fujiwara KeijiLeorio
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Leara

Számomra a legek legje a shounen fight műfaján belül. Elsősorban azért, mert felrúgja annak kliséit. Togashi teremtett egy rendkívül sokszínű világot, sok feledhetetlen karakterrel és igencsak változó hangulattal (a kalandozóstól elkezdve a kifejezetten darkos témákig). Tényleg az összes történetszálnak teljesen más a hangulata, a megszokott verseny arc-tól kezdve a maffia témáig van itt minden (a Yorkshin arc-ot továbbra is a valaha volt legjobb shounen fight arcnak tartom… zseniális volt a felépítése, a feszültség adagolása, meg úgy minden :D). Ám pont a sokszínűség miatt fordulhat elő könnyen az, hogy nem tetszik mindegyik sztori ugyanannyira (Greed Islandet simán kihagynám, ha újráznám, bár abban is voltak jó dolgok). A sorozat legfájóbb pontjának az elején levő béna cenzúrázást tartom, de később erről szerencsére leszoktak (némelyik arc-ot nem is lehetett volna normálisan megcsinálni, ha minden csepp vért ki akartak volna hagyni).
Hatalmas pozitívum számomra, hogy a szereplők használják az eszüket… a harcok egyáltalán nem kiszámíthatóak, egy gyengébb karakter is jó taktikával legyőzhet egy ránézésre jóval erősebbet. Sok shounen fightban azt látjuk, hogy a szereplők edzenek és edzenek, egyre ersőebbek lesznek, de aztán jön egy még erősebb ellenfél és utána lehet visszamenni edzeni… na, itt azért ennél többre van szükség :D.

Na jó, a sok ömlengés után azt azért meg kell említenem, hogy a régi (1999-es) sorozatot összességében még mindig jobban szeretem, mert sikerült egy olyan adaptációt összehozniuk, aminél a hozzáadott elemek (oké, nevezzük fillernek :D) csak még jobban elmélyítették a sztorit és a karaktereket, és nem érződött időhúzásnak. Ráadásul az ottani seiyuu gárdát imádtam (Kaida Yukit a mai napig is hiányolom Kurapicánál), a rendezés pedig sokszor fenomenális volt. Szívem szerint azt jobban ajánlanám mindenkinek, de mivel ez a sorozat tovább viszi a sztorit, ezért érhető, ha valaki inkább ebbe kezd bele.

Mindenesetre nálam ez az a sorozat (legyen akár a ’99-es, a 2011-es, vagy a manga), amibe újra és újra beleszeretek és ugyanúgy tudok rajta izgulni, mint amikor először láttam :). Killua, Kurapica, Hisoka és sokan mások pedig örök kedvenc karakterek nálam :D. És ezennel be is fejezem az értékelést, mert oldalakat tudnék még írni…

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján