Hullámtörők (2006) 89

The Guardian
139' · amerikai · akció, dráma 12

Ben Randall, a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer, akinek eltökélt… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Kevin CostnerBen Randall
Ashton KutcherJake Fischer
Sela WardHelen Randall
Melissa SagemillerEmily Thomas
Clancy BrownWilliam Hadley kapitány
Omari HardwickCarl Billings
Alex DanielsBill
Michael RadyNick Zingaro
Dulé HillKen Weatherly
Brian GeraghtyBilly Hodge

Kedvencelte 21

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, a szereplők is tűrhetőek. Van benne izgalom, látvány, bár mire a végére ér bele lehet unni a film hosszúságba.

ChEebor 

Nem vagyok oda az ilyen filmekért, de amikor valaki lepasszolt egy jegyet, mégis éltem a lehetőséggel. És nem bántam meg, mert tényleg jó alkotás. Persze nem kell semmi újra számítani, sokkal inkább a szereplőkre és a relatíve látványos mentésekre helyezi a hangsúlyt, de megtalálja a megfelelő dramaturgiát. És be is szippantott, egy jó ideig kellemesen sodródtam az eseményekkel, noha valahol a háromnegyed részénél volt egy pont, amikor megtört a varázs, így talán azt mondom, ez is egy kicsit hosszabb a kelleténél. Viszont mégis egy nagyon jó film, amely a műfajt nem váltja meg, de emellett egy alkotás, amivel érdemes megpróbálkozni.

Sunshine 

Tetszett a film mondanivalója. Érződik, hogy kicsit tisztelegtek a partiőrség előtt is, illetve próbálták minél reálisabban előadni (értsd: nem vágták nyakon egy habos-babos rózsaszínnel).
Persze főhősünk szenved több fronton is spoiler, de tetszett, ahogy keretet adtak az egésznek azzal, hogy végül spoiler.
Persze van nagy hálivúdi feláldozós pillanat meg minden, de azért szép volt.
Megjegyzem a film fele az újoncok kiképzéséről szól (néha elég… sajátos módszerekkel), szóval aki nem szívesen néz ilyet, az valószínűleg hamar elunja.

Istris

Nagyon szeretem az ilyen jellegű filmeket. Costner szokás szerint remekül alakít. Naggyon jó film!!

Sicc

Kicsit hosszú volt, de azért bírtam. Semmi újdonság, meg klisé had, de aki szereti az ilyen jellegű kiképzős/mester-és-tanítványos filmeket annak tetszeni fog! :)

Zoja009

Costner miatt néztem meg a filmet, amit azóta már többször is láttam. Jónak jó, meg érdekes is. A már lassan kiöregedő vízi mentő meg az újonc, akiben régi önmagára ismer.


Népszerű idézetek

Andaxin 

– Valahogy nem tudok aludni
– Hát persze hogy nem. A nejed elhagyott, a legjobb barátod meghalt mint egy rohadt country dalban, ha lenne kutyád, már elütötték volna.

Light_House

– Mégis mikor öregedtünk meg?
– Én mindig öreg voltam, Ben. De tudod mit? Nem is bánom! Ha fáj valamim, legalább használtam. Már nehéz felmenni a lépcsőn, de csak azért, mert sokat másztam fel rajta ahhoz a férfihoz, aki szeretett. Itt-ott van néhány ráncom, de csak azért, mert oly sokszor rám mosolygott a nap. Azért nézek ki így, mert hát ittam, és bagóztam, éltem, szerettem, táncoltam, énekeltem. (…) Megöregedni nem szégyen, Ben. Azt ki kell érdemelni.


Hasonló filmek címkék alapján