Hosszú utazás (2015) 207

The Longest Ride
139' · amerikai · dráma, romantikus 13

Luke Collins korábbi rodeo-bajnok a visszatérését tervezgeti, amikor megismeri a főiskolai hallgató Sophia Danko-t, aki épp az álmai állásának betöltésére készül New York művészeti világában. E két ember nem is lehetne ennél különbözőbb, mégis egymásba szeretnek.

Képek 22

Szereposztás

Britt RobertsonSophia Danko
Scott EastwoodLuke Collins
Jack Hustonfiatal Ira
Oona Chaplinfiatal Ruth
Alan AldaIra Levinson
Melissa BenoistMarcia
Lolita DavidovichKate Collins
Elea OberonMrs. Pfeffer
Kate ForbesMrs. Levinson
Tiago RianiLuiz

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Lexy

Kicsit féltem, hogy a több mint két órás hosszúsága miatt nem fog tetszeni a film, de éppen ellenkezőleg történt. IMÁDTAM! Ilyen helyes történetet már rég láttam, a szereplők is mind egytől egyig nagyon szerethetőek, a két idősíkon futó cselekmény pedig zseniális ötlet. Másokhoz hasonlóan én is a Ruth&Ira történettel szimpatizáltam a leginkább, de ettől függetlenül mindkettőt élveztem. Nagyon-nagyon jó film! :)

Törpillaa 

Annyira, de annyira imádom ezt a filmet. Már legalább 1000x láttam, de sose unom meg.
Imádom Scott Eastwood-ot nagyon szexi cuki pasi. :-) ❤ Első sorban én is beleszerettem a cowboy Luke Collinsba, odáig meg vissza vagyok ezért a pasiért. :-D De Sophia is nagyon szerethető egy csaj, és Luke-al igazán össze is illet a párosuk. Rengeteget nevettem a filmen, és a jeleneteken, nagyon szórakoztató, cuki, élvezhető, gyönyörű volt ez a film, és nagyon romantikus. :-) Nagyon tetszett, hogy két idősík, két szerelmi szál, én imádom a kedvencem. :-) Kedveltem Ira-t és Ruth-ot is, nagyon szép szerelmi történetük volt.
Imádtam. :)

NaNa_88 

A spoileres részek ezúttal csak a fangörcsöm eredményei. Valódi cselekményleírást nem tartalmaznak. Csak nem mindenkit érdekel a főszereplő méltatása. :P
Mivel Sparks adaptációról van szó, így már az elején attól rettegtem, hogy kit kell majd megsiratni. Hevesen imádkoztam, hogy ne Luke legyen, mert ha a szemem láttára hal meg, én biztos kiszáradásig bőgöm magam.
Persze nem csak a végén voltak megható jelenetek. Nagyon tetszett, hogy lényegében két szerelmespár történetét kapjuk egy filmben/könyvben. Több alkalommal is megkönnyeztem, mert ugye gyenge vagyok, mint a harmat. :D Engem itt egy dolog zavart. Méghozzá az, hogy Scott Eastwood kb 10 évvel öregebbnek nézett ki, mint a csaj. Mondjuk ő eleve idősebbnek néz ki, mint amennyi valójában. Tudom ezen nem kellene fennakadnom. De ez engem picit kizökkentett az elején. spoiler
https://media2.giphy.com/media/5Hd4NHNCpLp28/giphy.gif
*-* spoiler
Igazából másra számítottam. De többet kaptam. :) Jó pár Sparks történettel találkoztam már, és hát azt mindig tudjuk, hogy valami a végén biztos nem lesz jó. De valahogy eddig mindig sikerült megszerettetni velem mindet. Ez is befutó. ;)

2 hozzászólás
Charityy 

Megnyugtató, kikapcsoló romantikus film. Tetszett, hogy egyszerre két szerelmespár történetét kaptuk meg és ahogy finoman összefonták a szálakat.
Azért Scott Eastwood sem rossz

hpatricia_ 

Ez a film egy csoda <3 Nagyon szeretem Nicholas Sparks könyveit és az abból készült filmeket, de a Hosszú utazás valamiért eddig kimaradt az életemből nem csak a film, hanem a könyv is. Utóbbit majd pótolom :D
Ida és Ruth szerelme nagyon megindító volt és nagyon tetszett a tálalása: nem csak egy szimpla visszaemlékezés, hanem a leveleken keresztül ismerjük meg az ő történetüket tudom, tipikus Nicholas Sparks
Az ő szerelmük sokkal érdekesebb volt, mint Sophia és Luke szerelme. Hiába voltak szerethetőek és aranyosak, valahogy hiányzott belőlük a kémia.
A vége viszonylag kiszámítható volt igen, megint csak a NS kiszámíthatósága…:), de egyszer mindenképp érdemes megnézni, főleg annak, aki szereti a rodeót :D, és a romantikus, sírós filmeket.

oldmoviegirl

Ez a film most nagyon, de nagyon jól esett a romantikus lelkemnek. Igazi felnőtt tündérmese gyönyörű környezetben, szép emberekkel. Már régóta vágytam hasonló filmélményre.

Indie

Nekem nagyon tetszett :) Hiába a rodeó és a cowboyok a gyengém ;) és a könyvet is nagyon szeretem, így a film is kedvenc lett!!!! Vannak eltérések, de nekem a filmbeli vonal jobban tetszett :)

agi89

Scott-ba pár éve beleszerettem. Nagyon olyan mint az apukája akit szintén imádok. (Clint simán mondhatja Scottie-ra hogy kicsiÉn. ^^)
Ez volt az első film amit vele láttam. És az első pillanatban elvarázsolt.
Persze a történet milyensége is biztos rásegített a tökéletes zazazu érzetre, de akkor is.
Ez a N. Sparks story is tetszett. Ötödik volt amit láttam. Úgy látszik mind tetszik, kivéve a legnépszerűbbet: a Szerelmünk lapjait…
Összességében olyan mint a többi. Kellemes kikapcsolódás volt. :)

Dexter79

2 szerelmespár történetét követhetjük végig. Mindkét történet/megismerkedés szép, de sajnos az egyikben sokkal nehezebb problémákkal kellett szembenézniük a szerelmeseknek, amint szerencsére túl tudtak lépni.
Csajok, ha eddig nem tudtátok, hogy ki az a Scott Eastwood, akkor azonnal nézzétek meg a filmet :)

Emii

Pár napja találkoztunk, akkor átrendezte a szalagkorlátot.

Annyira jó! A büszkeség és balítélet után a 2. kedvenc romantikus filmem. Na nem mintha olyan sokat láttam volna.
Amikor először olvastam hogy Luke egy rodeós, akkor felvontam a szemöldököm. Nem éppen egy szokványos tevékenység a romantikus filmeknél, de mint kiderült pont ettől olyan jó ez a film, hogy nem szokványos.
Tényleg különbözik a két szereplő, egy farmon élő srác és egy művészetimádó lány. Sophia karaktere is tetszett.
A történet leginkább Ira megjelenése után indult be. Rendkívül jól szerepelt egymás mellett a két szál, nagyon megható volt Ira és Ruth története. Még egy gotos szereplő. De persze az idős Ira is nagyon aranyos volt.:)
A film vége pozitív, lehetnek még csodák. spoiler


Népszerű idézetek

Pikachu 

Annyira szeretlek, hogy csak azt akarom, hogy boldog légy – még ha ebben nekem nem is lesz részem.

Pikachu 

Nem tudom, hogy mit tartogat a jövő, de nélküled el se tudom képzelni.

Emii

1940 április 10. Drága Ruth, a mai nap is úgy kezdődött mint a többi. De amikor besétáltál apám üzletébe, oly gyönyörűen, oly sugárzóan, tudtam hogy az életem örökre megváltozott.

Pikachu 

Már a legelső pillantásban beléd szeretem, te vagy a legcsodásabb, leggyönyörűbb lány, akit valaha láttam, és valamiért engem választottál. De ahogy akkor szerettelek, az semmi ahhoz képes, ahogy most szeretlek. Minden egyes porcikám érted él.

Emii

– Olyan amilyennek képzelem?
– Milyennek képzeled?
– Hát, párnacsaták bugyiban.
– Neeem, ugyan. Minek vennénk fel bugyit?

Emii

– Mond csak, hogy hívják ezt a körömlakkszínt?
– Azt hiszem láthatatlannak.

SzAngelika

I wish I could tell you it would all be happy ever after. Not everybody gets that.


Hasonló filmek címkék alapján