Hókusz pókusz (1993) 136

Hocus Pocus
96' · amerikai · vígjáték, fantasy

A film Halloween idején játszódik, amikor egy tinédzser, aki nem hisz a boszorkányokban, szándéka ellenére életre kelt három boszorkányt, a Sanderson nővéreket, akiket 300 éve felakasztottak. Max az életét kockáztatja, hogy megvédje kishúga életét egy szimpatikus osztálytársnője, egy segítőkész… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Bette MidlerWinifred Sanderson
Sarah Jessica ParkerSarah Sanderson
Kathy NajimyMary Sanderson
Omri KatzMax Dennison
Thora BirchDani Dennison
Stephanie FaracyJenny
Vinessa ShawAllison
Sean MurrayThackery
Tobias JelinekJay
Larry BagbyErnie

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

tonks

Ez valahogy kimaradt a gyerekkoromból és mikor megláttam a telekomos filmklub kínálatában, mondom tökéletes lesz erre az őszi vasárnap reggelre, úgy is mindjárt itt a halloween.
És igazam is lett: tipikus 90-es évekbeli családi film, és a tipikusságot most pozitív jelzőnek tartom: az ismerős zene (hasonló mint a Reszkessetek betörők, vagy akár a Harry Potter), a humor, a díszletek, az okos, vagy épp nem olyan okos gyerekszereplők és a felnőttek, akik nem tudnak semmit. Könnyen lehetett volna gagyi, de inkább aranyosnak éreztem, jó volt megint gyerekként kuncogni azon, hogy a három banyát az iskolához vonzotta a gyerekszag és azt hitték, hogy egy gyerekbörtön :D

walksdowonders 

Örök klasszikus. :)
Bájos, naiv, butuska, könnyed, vicces, nagyon mese. Paplan alatt, egy nagy bögre tejeskávé mellé ajánlott.

Banditaa 

Jajj, hát ez nagyon tetszett! Klasszikus Disney egy kis boszorkánysággal fűszerezve, szóval úgy gonoszak a boszik, hogy semennyire, igazi lúzerek, de legalább viccesen. Akkor is meg tudnám mondani, hogy a kilencvenes években készült a film, ha nem tudnám – nem is feltétlen a divat, inkább a karakterek miatt.
Sarah Jessica Parker nem a kedvencem, de itt simán ellopta a showt, zseniális volt a buggyant, buta Sarah szerepében. Volt pár nagyon vicces mondat a filmben (abszolút mellékes, de én a homároson nevettem nagyot) és persze a kötelező családi elemek is megvoltak (testvéri szeretet stb.), némi zenével megspékelve. Én most láttam először, de Halloween táján előveszem majd megint.

Hiranneth

Még régebben láttam, aztán tavaly barátommal újra megnéztük, és még mindig tetszett. Jó, talán már kevésbé, mint gyerekként, de így se volt rossz.
A 3 testvér nem komplett, de istenien hozzák a színésznők a szerepüket :D Sarah éneke pedig hetekig nem ment ki a fejemből :D.

Judit_Cseh

Tipikus agy-kikapcsolós Disney mesedélutánra való. ^_^
Sarah karaktere zseniális – annyira agyalágyult, hogy imádnivaló. :)

lipotdorka 

Nem bírtam elaludni éjjel, túlságosan nem akartam belemenni a drámai filmekbe amiket kiírtam pendrivere, szóval könnyű választás volt. Vicces volt, könnyed, és mivel a szívemtől a boszorkányság nem áll messze, így még szép, hogy tetszett. Kellemes kikapcsolódás volt :)

Morgan

Érdekes módon ez kimaradt a gyerekkoromból, pedig már akkor is szerettem a boszorkányos történeteket – igaz, hogy féltem tőlük, de attól még néztem ilyeneket.
Nem volt egy rossz film a maga nemében, sőt. Nyilván nem filozofikus kérdéseket boncolgató műre számít az, akinek erre esik a választása, de ez így is van jól, néha kell az ilyen. Engem beszélő macskával bármikor meg lehet venni, úgyhogy ennek a filmnek is sikere volt. De egyébként is élvezhető volt, kellemesen borzongató néhol (egyszer jól rám hozta a frászt, de igazából nem egy horror kategória). Remek színészek, és szinkronszínészek szerepeltek benne.
Mindent összevetve, ha szereted a boszorkányos sztorikat, és nem bánod, hogy néhol gagyi hatású, akkor mindenképpen adj neki egy esélyt.

AnnaAnn

Egyik kedvenc filmem volt gyerekkoromban, és még mindig alig veszített varázsából. A kedvencem a macska és a kislány, de a három boszorkányt is szeretem, főleg a nagyon ostoba Sarah-t. Jó a film zenéje is. Kellemes családi szórakozás lehet egy hétvégére.

tomi0803 

Gyerekként nagyon szerettem, most újranézve bár kissé csökkent az élvezeti faktor, még mindig nagyon aranyos. Kissé butácskább, mint emlékeztem, de így is bőven szórakoztató. :)

TribeBubu 

Butuska egy film, de vicces és igazi halloweeni hangulat lengi át. Boszorkány, varázslat, zombi, fekete macska. Az egyik legtökéletesebb film Halloweenre.


Népszerű idézetek

Simurgh

Mary: Gyerekszagot érzek.
Winifred: Tényleg? Szerinted ez mi.

Simurgh

Winifred: Fogjunk gyerekeket!
Mary: Minek?
Winifred: Hát azért te kőagyú, mert örökké akarunk élni!

Simurgh

Winifred: Mindenszentek szent ünnepe farsangi mulatság lett.

Gali

Micsoda csodálatos reggel. A gyomrom kifordul!

Simurgh

Winifred: Mindig szerettem volna egy gyereket. Most végre lesz egy. KISÜTVE!

Simurgh

Billy: A pokolba!
Winifred: Kössz, ott már jártam. Igazán jó kis hely.

Simurgh

Winifred: A halott ember csontja adja az aromáját.

Simurgh

Mary: Hú a mindenit, hogy szállnak az évek!
Sarah: Ha halott vagy.

Simurgh

Winifred: Jézus keresztje, a fenébe! Ez elvesztette a fejét!

Simurgh

Winifred: Itt a vég érzem. A halál jeges keze szorongatja a torkunkat.


Hasonló filmek címkék alapján