Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Andaxin 

Keményen a csillagokkal, hiszen -3 óra az életből. A profi önsorsrontás lényeges része az értékelés további félórában :D De a zene végig jó, a korona a 177. percnél a One of These Mornings a Mobytól, kb teljesen leadva.
Azt olvasom, hogy ennek a csávónak a családja egyébként semennyire sem támogatta ezt a filmes projektet, de amúgy ebbe be se akarta őket vonni a gyártás, így is kell nézni az életrajziságát, hitelességét. A film elején a „részben fikció” nem is árul zsákbamacskát. A család szerint teljesen más képet fest a film az ő Nikosukról, szerintem meg a film sem fest igazán rossz képet, egy olyan helyen (kisebb lengyel város) lehetett kiskirály, ahol különösebb agresszió sem kellett egy banda üzemeléséhez, és az államapparátus is olyan fényesen sehogy sem működött minőségi hatékonysággal, mint nálunk. Az rémlik nekem, hogy amikor vér folyt a filmen, akkor valaki saját magában tett kárt; egy-két ember vagy eret vág, vagy a saját fejét veri a falba, vagy a kokótól folyik az orrból. A drog, pia, ruhában kefélés miatt van a 16+ korhatár, cici asszem csak félig látszik, de az többször. Meg a végén hátulról egy meztelen női test. Mindebből nem következik az, hogy kiontott belet akartam látni, de ez a tengely másik vége volt ahhoz képest, hogy szervezett bűnözést kellene elhinni rideg utcákkal együtt.
Van 2ó20p körül egy 3 perces éttermi jelenet, tele feszkóval, de nem fut ki semmibe. Jól megfenyegetik egymást, azt hinni, mindjárt villát döf valaki valakibe, de nem – pedig ez így szokott működni; oké, mivel a valóságban sem ölték meg ott helyben a másik arcot, ezért nem is lehetett kinyiffantani ebben a filmben sem, de akkor felesleges volt 3 perces hosszban hagyni a jelenetet. Arra sem jöttem rá, hogy a kerettörténet mesélőnője kicsoda a sok közül, de lehet, hogy az én hibám és nem vettem észre valamit – nem is csodálom, ha így volt. A csávó valódi netes képei másféle karaktert hitetnek el, Franco Nero és Terence Hill genetikai jegyeivel sokkal vonzóbb lehetett, mint a választott színész, aki egyébként nem játszott rosszul. A fsz kb a nép hőse a mai napig, aki csinált néhány stiklit, és rágyógyult valami elmebeteg német rendőr, akinek ő lett a fő projektje, tisztára mint amikor Jordant akarta elkapni Denham ügynök. Nekem az is hihetetlennek tűnik, hogy ez a főhős eljött Budapestig is bűnkarriert csinálni spoiler, és tudott is, mégpedig a Keletinél. spoiler Mindent összevetve a filmben nem igazán vannak hiteles alvilági figurák, nincsenek valódi feszült pillanatok, de jól meg tudnak keverni a nézőnek kiszólós karakterek, meg spoiler is. Mindez 3 órában, sok-sok unalmas perccel. Lehet, hogy a fickó egy igazi lengyel hős, de hogy ez nem jelenik meg az alkotásban, az tuti. Ha viszont tényleg az volt, akkor csak lesz egyszer másik film is róla, ami talán már nem fog senkit se érdekelni. Mint szervezett bűnözési-maffiás film a leggyengébb, ami létezik. Ennél az is szervezettebbnek tűnt, ahogy Kánten és Rübi lelépett az elmegyógyintézetből. Tudom, tudom, igazából kemény ám az alvilág, de ez sem jött át 3 órán keresztül; mindannyian láttunk már 3 órás filmet, akár a maffia világáról is, a jobbakról elmondható, hogy vannak benne ívek, jól működik a feszültségkeltés/oldás, tehát van a tettek között élettani (ingerületi) vagy logikai (pl. maffia-szakmai) összefüggés, én ebben nem találtam, viszont párszor vicces tudott lenni. Értem én, hogy ő epikus figura volt esetleg, és akkor ez a 3 órás film eszményével jár tiszteletadásként, bár megtörtént már ugyanez mással 2 órában, és esetleg abban volt tartalom is. Ez is ha csak 2 órás lett volna (simán vágható rövidebbre), lehetne 5 csillagos is, és azért nem lenne több, mert ha ennyit tudott a srác az életében produkálni, és csak ennyit láttatnak belőle filmen, abból még az epikusság sem jön át. A filmes eszközök, ötletek, technikák nem újszerűek, ettől még jók, tetszettek is, de ehhez a filmhez elpazaroltnak érzem.

4 hozzászólás
SteeVN 

Nem jött be. A hosszúsága miatt elég nagy kihívás, de 1x ki lehet bírni.


Hasonló filmek címkék alapján