Hitman – A bérgyilkos (2007) 87

Hitman
94' · francia, amerikai · akció, thriller, krimi 16

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogy került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában… [tovább]

Szereposztás

Timothy Olyphant47-es ügynök
Dougray ScottMike Whittier
Olga KurylenkoNika Boronina
Robert KnepperYuri Marklov
Ulrich ThomsenMikhail Belicoff
Henry Ian CusickUdre Belicoff
Michael OffeiJenkins
Joe SheridanGudnayev kapitány
Christian EricksonKormarov tábornok
Eriq EbouaneyBwana Ovie

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Oh… Timothy Olyphant, te még kopaszon iste… khm.. izé… Szóval a film.

Nagyon akció, nagyon lövöldözős és szerintem iszonyatosan dögös. Nem nagy durranás, de tökéletes agyatlan zombulásra. A hangtompítós lövöldözés mellett iszonyat jól lehet dolgozni. =)) És ha nem mondtam volna… Timothy Olyphant! Öltönyben. Nagy pisztolyokkal. Hmm-hmm.

Törpillaa 

Nagyon tetszett látványos és akció dús élvezhető egy film. Szeretem a főszereplőt benne nagyon jó választás volt Timothy Olyphant nagyon jó színész.

hankman 

Én is ahhoz a réteghez tartozom, aki a videójáték miatt nézte meg és elvárásokat támasztott a filmmel szemben. Ha ebből a szempontból nézem, akkor az alábbi elvárásaimnak eleget tett. A 47-es kinézete pontos a piros nyakkendőjével és öltönyével, kopasz fejével és főleg a vonalkódjával. A módszerek tekintetében a fojtó hurkot és a dupla pisztolyt is jól használta fel a rendező. A karakter háttér sztorija is adott és jól beépített volt.

Egész jól kivitelezettek a bérgyilkos bér-gyilkolásai (haha), azonban iszonyat nagy gondok is vannak itt! spoiler Tehát lényegében hiába jól kivitelezett az egész, az emberek nem így viselkednének akciófilm ide vagy oda.

Kétségtelenül vannak kedvenc jeleneteim, amik pörgősek, zúzósak, de akadnak itt elég gyengére sikerültek is. spoiler

spoiler

A film jól indult, megadta az alaphangulatot, aztán jöttek az ilyen-olyan hibák, meg a történet próbált bonyolódni, de különösebben nem fogott meg, és számomra akadt elvarratlan szál is. spoiler

Jó kezdés, ám folyamatosan laposodó történet, kevés emlékezetes karakter, viszont a 47-es megformálása sikeres, felemás akciójelenetek, egyszer nézhető.

Lex

Sokan nem szeretik ezt a filmet, ez látszik az értékelések átlagából is. Tény, hogy nem egy vérbeli Hitman történet, hogy nem az a túl vérengzős, komoly, durva story, mint amilyen a játék (én ennyit szűrtem le belőle, mikor egyszer láttam), de azt hiszem, nekem pont ezért tetszik. Úgyhogy elhiszem, hogy akik a videó játékhoz hasonló filmre vágytak, azoknak ez nem tetszik. De egyébként szerintem remek darab.

A cselekménye nagyon jól sikerült; voltak benne jó csavarok, a 47-es kellőképp agyafúrt és ravasz volt, az akció jelenetek is nagyon tetszettek (a szállodás üldözést szeretem a legjobban még az elején) és örültem a romantikus szálnak is (naná :)). Jó volt látni azt, hogy bár hidegvérű gyilkosnak edzették, azért belül még mindig van egy érző lény.

A színészi játék is nagyon tetszett.
Timothy Olyphantot nem sok filmben láttam, de ebben totál lenyűgözött. Imádtam az arcmimikáit, a merev stílusát, nagyon jól megragadta a karaktert.
Olga Kurylenko-t nem ismertem korábban (azóta is csak a Max Payne-ben láttam), nekem tetszett Nika szerepében. Marha jól állt neki az a sárkány tetkó.
Dougray Scott-on pedig nagyon megdöbbentem, mert utoljára az Örökkön örökkében láttam Henry hercegként, és hát meglehetősen távol áll a két karakter egymástól. :D De bevallom őszintén, nem voltam tőle elájulva. Csak ide-oda rohangált, miközben próbált nyomozni.

A zenéit nagyon imádom, fantasztikusan jók. Egy időben nagyon sokat hallgattam őket.

András_a_László

Egy tökéletes recept…

Azon a játékon nőttem fel amire alapoz a film…. legnagyobb filmes csalódásom…
Ott volt a színész aki a játékon belül adta 47 hangját: David Bateson Aki ráadásul Pontosan úgy néz ki mint 47…. A játék borzasztó meggyalázása :(

Kár hogy nem Jesper Kyd szerezte a zenéjét, de A hangulatot Zanelli is eltalálta.

victoria_m997

Nem igazán ezt vártam. Még sosem láttam egy Hitman filmet sem, viszont a kedvenc streameremtől elkezdtem nézni a most kijött Hitman 2. játék végigjátszását, betekintőjét, és mindenképpen képbe akartam magam hozni a történettel kapcsolatban. Az alakötlet zseniális, a karakterek nagyon jók, viszont én egy picit untam, és össze vissza csapongónak éreztem. Engem sokkal jobban érdekelne a folyamatról film, arról, ahogyan egy gyermekből hidegvérű gyilkos válik. Mindenesetre kicsit jobbra számítottam, ennek ellenére nem volt rossz. De nem is volt jó. Erősen közepes.

Réka_Boldog

Nagyon tetszett a film. Akció dús volt. Timothy Olyphant tökéletesen alakította a 47es ügynököt.

Martyna2

Nem volt semmi különös, de azért voltak benne menő harcjelenetek.

Hippoforaccus 

A játékot ismerve, csodálom, hogy egy ilyen filmet össze tudtak belőle hozni. Mondjuk nem egy nagy szám az egész, de pár évente egyszer meg lehet nézni.

King_Diamond

Igaz, jó régen, 2007-ben már láttam a filmet, de azóta sem néztem meg, mert valahogy nem volt apropója. Viszont most, hogy idén kijött egy másik Hitman film, mindenképp meg akartam előtte újra nézni ezt a részt is, hogy (még akkor is, ha nincs köze a kettőnek egymáshoz) legyen egy kis viszonyítási alapom, ha már a játékokat alig ismerem. Azóta sem játszottam bővebben egyik részével sem a játéknak, így ahhoz most sem nagyon tudok viszonyítani. De egyébként most is egyetértek és tartom az akkori hozzászólásommal/mat. Jó akciófilm ez. Szerintem volt története, nem is rossz, a színészek jók voltak. Timothy Olyphantról most is úgy gondolom, hogy jó választás volt erre a szerepre, bár még egyszer mondom, nem tudom, hogy a játékban a karakterhez képest viszont mennyire jó. Írták itt többen is, hogy Jason Statham vagy Vin Diesel jobbak lettek volna a szerepre, hát, lehet, ezt sem tudom annyira megítélni, lévén, nem ismerem a játékokat (érdekesség egyébként, hogy Vin Diesel executive producere a filmnek, ami a film végi stáblistából derül ki, viszont az itt feltüntetett Luc Besson nevét meg nem látom a filmben kiírva, valamint az IMDb-n sincs feltüntetve a filmhez kapcsolódóan). A hölgy, Olga Kurilenko eléggé szemet gyönyörködtető látvány, de lehetett volna egy kicsit több szerepe is. Nagyon jó volt látni Robert Kneppert, aki szintén remekül játszotta az orosz titkosügynököt. Számomra az akciók jók voltak, nem volt belőlük kevés. A film zenéje is tetszett, valamint a magyar szinkronnal sincs probléma. Mindenképp egy jó rész volt ez, így kíváncsian vártam az idei, másik Hitman filmet.
Most is adnék legalább egy 8-ast ennek a filmnek, de még a 9-est sem sajnálom tőle, amit anno adtam neki, bár most már talán inkább 8-at kapna.


Hasonló filmek címkék alapján