A védelmező 2. (A védelmező 2.) (2018) 99

The Equalizer 2
121' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő.… [tovább]

magyar

Szereposztás

Denzel WashingtonRobert McCall
Pedro PascalDave York
Ashton SandersMiles Whittaker
Orson BeanSam Rubinstein
Bill PullmanBrian Plummer
Melissa LeoSusan Plummer
Jonathan ScarfeResnik

Kedvencelte 4

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Az első rész valahogy jobban megfogott (mondjuk sokra nem emlékszem belőle).
Ezt nagyon lassúnak éreztem és kiszámíthatónak. Az, hogy a történet személyesebb lett, nem igazán adott pluszt nekem.
Az akciók még mindig jók, dinamikusak.

Irasalgor

Összességében véve a filmmel a legnagyobb baj az volt, hogy a viszonylag hosszú felvezetés nem rendelkezett egységes narratívával, ami miatt a két főbb történeti szál összekapcsolása inkább tűnt erőltetettnek, mintsem koherensnek. Érezhetően gyengébb folytatás, mint az első rész volt, amelyet még Denzel Washington óramű pontos játéka sem ment meg. Ettől függetlenül, az alapkoncepció még mindig jó, de a személyessé tett történet inkább demitologizálta a karaktert, mintsem jobban emberibbé tette volna azt. Na mindegy, talán hátha lesz harmadik rész, az majd jobb lesz.

Értékelés: 6/10

silentscream 

Bár nem teljesen emlékszem az 1. részre, arra igen, hogy az tetszett. Ezért is vártam a 2. részt. Ez viszont szerintem gyenge volt. Nekem ez már túlságosan vontatott. :/

katy_swartz 

Borzasztóan jó film! Annyira izgultam egy-egy jelenetnél.. :D Nagyon tetszett,hogy a nő amikor verekedett azt normálisan csinálta nem pedig tipikus csajosként,hogy megütöm és elszaladok,hátha nem kap el. A másik aminek nagyon örültem,hogy a szárnyai alá vette a másik lakásból a fiút. Az egész film nagyon rendbe volt, és nem unatkoztam közbe egy percig sem.

Wolly

Hát a történet nem valami cselekménydús, akciók rengetege, és kb. előző nap egyikén néztem meg a MI6 vagy hányadik részt, és mégis számomra felüdülés volt.
A gond lehet az én készülékemben van, mivel az első részt nem láttam, és spontán ültem be a filmre, minden elvárás nélkül, viszont esküszöm időtlen időkig el tudtam volna ülni, és csak nézni Robert éltetét, minden cselekmény nélkül, pusztán azt, hogyan teszi jobbá a környezetét, anélkül, hogy megerőltetné magát. Valahol több mint a felénél jön az igazi akció, amikor is személy szerint majdnem felálltam, hogy köszi, tegnap már megvolt egy másik filmben, és ott nem tetszett, de szerencsére ezt is stílusosabban oldották meg.
Viszont a hatalmas fordulat sajnos a nézők számára nem volt akkora fordulat, vagyis nem tudom, hogy ennyire rá akarták vezetni a nézőket a csavarra, hogy legyen sikerélményünk, vagy ennyire elcseszték, mindenesetre nem küldött padlóra a fordulat.

KyKy

Nagyon régen láttam az első részét, nem is igazán maradt meg belőle semmi, de ez nem akadályozott meg ennek a résznek az élvezetében. Korrektül összerakták, nem volt túl sok akció, aminek kifejezetten örültem. Nagyon tetszett, ahogy Robert életét mutatják, simán elnéztem volna még, tetszett a film lassúsága is, és kicsit bántam is a „fordulatot” a végén, ami amúgy elég kiszámítható volt.
Összességében tisztességes alkotás, Denzel Wasinghton még mindig iszonyat király, egy-egy nézésével mindent képes kifejezni.

Horváth_Evelyn 

Engem ez nem győzött meg. Amúgy aki szereti a „hümmm, akkor most magamba vagyok a szomorúságommal, de azért én vagyok a legmacsóbb, legmindenkitleütökapercenebb ember” típusú filmeket, annak be fog jönni. Apának bejött.

7 hozzászólás
Czkitty

Az előző részhez képest sok előrelépés nem történt. Hasonló volt az egész film, csak most épp személyesebb volt a történet és jobban ismerte akiket üldöz. :)
Azt meg kell hagyni, hogy itt is sok volt a vér és az izgalom, nekem tetszett. Csak egy kicsit volt kiszámítható, de engem még ez sem zavart. A végső „harc” szerintem baromi jól meg volt csinálva azzal a sok esővel. :)

Mr_Catharsis91 

Nem indult rosszul, de aztán egy egyszerű és szokványos bosszú-film lett. Tetszett Denzel mentor-szerepe, de sok extrát nem láttam benne, azon kívül, hogy a verekedős jelenetek látványosak voltak.


Népszerű idézetek

psn

A tehetség hozza a pénzt, de a tudás tartja a zsebedben.

psn

Legyen kedves azokkal, akik hozzáférnek a fogkeféjéhez!


Hasonló filmek címkék alapján